Gedarteld - Odysseus '91

Gedarteld

Gedarteld

Delta Sports '95 FC 2

1 - 0

Odysseus '91 2

Competitie

1e klasse B

Datum

8 april 2023 12:30

Scheidsrechter

J.J. Blom

Accommodatie

Sportpark De Kruisboog
Kruisboog 2
3994AE
HOUTEN
tel. 030-6562277

Het is weer zaterdag. De mannen van heren dos staan die ochtend in een vrolijke mood op. Zo was het teamuitje afgelopen donderdag een groot succes. Onze Waluigi aka Didier had namelijk een darttoernooi georganiseerd bij Cafe Weerdzicht. Ondanks dat het ieder voor zich was, hing er een gezellige sfeer. Waar de één zijn niveau liet zien door té uitbundig te juichen bij het raken van de bull bij zijn eerste beurt (misschien was ik dat), gooide de ander opvallend goed tegen haar partner. Na wat pintjes achter de kiezen, slap geouwehoer (gaat niet over jou Josti), ondermaatse pizza’s en vele worpen waren er uiteindelijk 3 winnaars. Zo mochten Cas aka het brein, Joost aka Sleept Slapko en Juul aka Kanté blanc na een sensationele ceremonie hun prijs in ontvangst nemen. Je zou er bijna van naast je schoenen gaan lopen. Al met al een daverende teambuilding avond.

Dan toch die wedstrijd tegen F.C. Delta Sports 95’. We begonnen met de opstelling v.l.n.r. Beur, Arnonus (deze week geen pitbull), Bulldozer Mauro, Piqué, Chick Hicks (Google maar), Pup, Kanté blanc, Jantjeee, Lukinho, Hernan Crespo en Gizzle. De broeikas-bank werd gevuld door Riis, Mikey en de mannen Noah&Luka van heren 3. De trainers Siets, Cas en Tycho waren ook aanwezig en nze fotograaf Moos mag tenslotte niet vergeten worden. Onze captain Nick en Matthy look-a-like Willem mochten aansluiten bij heren 1.

Het zonnetje scheen, de lucht was blauw, waar was onze scherpte/het halve team om afgesproken tijd/de kledingtas voorafgaand de wedstrijd nou? Na de eerste helft stonden we 1-0 achter. Hun rechtsbuiten schoot namelijk gericht, zoals je met een kruisboog doet, raak in de verre hoek. Het adres van Delta is Kruisboog 2, wie weet kwam het daardoor. Nee oké, we waren gewoon slordig aan de bal waarbij we verdedigend (met name vanaf links) vaak niet goed stonden. We creëerden wel wat kansen maar zonder goed resultaat.

In de rust was de conclusie dan ook dat we ondermaats speelden. Dus, daar moest wat aan gedaan worden. Met frisse moed en adhd hyperfocus van mijn kant gingen we weer het veld op. Het mocht niet baten. We hadden veel balbezit, kregen wat kansen en hielden het achterin goed dicht, maarja: “Je moet altijd zorgen dat je een doelpunt meer scoort dan de tegenstander”. Het bleef 1-0. Credits wel naar de mannen van heren 3 die goed invielen. Al met al veel leermomenten voor heren DOS.

Het was een enorm zure dag, helemaal als je keek naar de kantine van Delta. Daar kun je immers heerlijk in het zonnetje met een broodje hete kip zitten, mits je gewonnen hebt. Het broodje hete kip klonk trouwens aantrekkelijker dan wat het uiteindelijk was. “Lijken wel een stel kippenhersentjes”, aldus Mauro.

Dat brengt mij tot de Broodje Bal analyse.

Het proces van het broodje scoren begon al apart. Zo moest je extra betalen voor het broodje. Doe je bij een hotdog toch ook niet? Ook was de prijs €4,10, maak er dan op z’n minst €4,20 van. Goed, het zal de irritatie van de wedstrijd wel zijn waardoor dit soort dingen gaan opvallen. Dan het broodje zelf: goed in stukken gesneden met de juiste hoeveelheid pindasaus. Het witte broodje erbij was ook prima qua smaak en grootte (vandaar die extra kosten misschien). Dan de smaak: prima maar wel wat aan de koude kant. Al met al een redelijke ervaring. Ik geef het met een mooi cijfer een 5.

 

Volgende week ontvangen we Maarssen thuis aan. Laten we met een goede overwinning in de zak het date-diner die avond ingaan mannen!

~ Arnon 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!