IncluCie - Odysseus '91

IncluCie

IncluCie

Dit jaar is de IncluCie in het leven geroepen. De IncluCie heeft als doel om inclusiviteit en diversiteit binnen de club te verbeteren. Belangrijk om hierbij te weten is dat het ons niet alleen gaat om seksuele diversiteit en genderdiversiteit, maar ook culturele diversiteit en bijvoorbeeld diversiteit van opleidingsniveaus. We hopen diversiteit en inclusiviteit te verbeteren door middel van activiteiten, het kritisch kijken naar beleid en verschillende acties rondom de vereniging.

Hierbij besteden we niet alleen aandacht naar of mensen zich geaccepteerd en thuis voelen op de club en vragen we dit uit via de ledenenquête, maar ook onderzoeken we hoe elk individueel lid van Odysseus kaan bijdragen aan een inclusieve sfeer. Zo gaan we bijvoorbeeld tijdens de aankomende workshop in gesprek over omstanderinterventie. Hier wordt onder andere behandeld wat jij kan doen als de tegenstander discriminerende leuzen uit naar jouw teamgenoot. Daarnaast organiseren we de Roze Zaterdag met Ody Unites. Dit staat volledig in het teken van zichtbaarheid, bekendheid en informatievoorziening omtrent seksuele diversiteit en genderdiversiteit en wordt dit jaar grootser aangepakt dan ooit door de samenwerking met andere studentensportverenigingen. Tot slot melden we ons dit jaar opnieuw aan voor de Canal Pride. De IncluCie gaat er alles aan doen om te zorgen dat wij een plekje krijgen op de pride, om vervolgens met zoveel mogelijk man de boot op te gaan om te laten zien dat wij staan voor acceptatie van iedereen binnen en buiten de (amateur) voetbalwereld.

Op het vlak van beleidspunten en overige acties zijn we op dit moment bezig met genderneutrale toiletten, kleedkamers en looproutes op Olympos. Zo stuitten we er tegenaan dat de genderneutrale douche doorgaans op slot zit en er geen genderneutrale wc’s beschikbaar zijn. Olympos heeft aangegeven ervoor open te staan om hier verandering in te brengen en we zijn nu bezig om samen met andere verenigingen te kijken wat hier de beste manier voor is.

 

Vere_2.jpg Voorzitter
Vere van Tol (zij/haar)
Dames 4
Caitlin.png Secretaris & Chef Workshop
Caitlin Dawson (zij/haar)
Dames 7

Maak kennis met onze voorzitter Vere van IncluCie. Ze staat onder andere bekend als Veergil omdat ze vaak vanuit de corner scoort. Noemt zichzelf ook grasmaaier, omdat ze elke donderdag naar het Gras gaat. Helaas doet ze dat niet meer, want ze kwam erachter dat dat saai was. Vere is een ambitieuze meid, ze staat tot 2 uur ‘s nachts nog lekker in de kroeg te zuipen, en staat dan weer om 6 uur op, om dan maar toch even aan haar deadlines te werken. Misschien het raarste van dit verhaal, is dat ze ook meestal haar deadlines toch haalt. Ze heeft een heel cv opgebouwd, zit al haar hele voetbalcarrière in dames 4, zat in de Snowco, heeft psychologie gestudeerd, en doet nu een master Criminologie. Ze is zelfs een zangcarrière begonnen, door het super beroemde D4 lied te maken en te zingen. Ze verdient daarom ook de titel: Nooit saai met mij, want met Vere valt altijd wel wat te beleven! De IncluCie boft dan ook enorm met haar. 

Deze half Schotse krullenbol Caitlin is er niet zomaar eentje. De duizendpoot is actief in haar jaarcommissie bij Unitas, zit zowel in de IncluCie als de PR, studeert B&O, én trekt tijdens themafeestjes de meest geweldige outfits uit de la. Als een avonturier ontdekt zij van allerlei dingen. Zo is ze dit jaar voor het eerst op wintersport gegaan (met Ody! Jawel, jawel). Daar is ze losgegaan met de raclette en rollebolde ze door de sneeuw. Ook thuis in Utrecht houdt ze ervan om op avontuur te gaan. Caitlin is namelijk niet alleen vaste gast bij Polleke (samen met Jeroen Tolke h1), ook staat ze, samen met de rest van de Dawsons, in het klantenbestand van het fietsendepot. Ze is in haar eerste roerige jaar Utrecht 4x haar fiets kwijtgeraakt/gejat/weggehaald. Niet alleen raakt zíj haar fiets kwijt, ook raak jíj Cait wel eens kwijt. Zo heeft zij gemerkt dat een uur stilletjes alleen barfen in de Tivo helemaal niet zo gezellig is, om vervolgens door haar zus met de quote ‘Als je misselijk wordt, kots je in je tas!’ op de bus gezet te worden. In de IncluCie gedraagt ze zich in ieder geval wel, en dat is fijn, want hier is ze een onmisbare aanwinst! Zo regelt ze de workshop en komt ze met allerlei nieuwe ideeën en input over hoe we de inclusiviteit op Ody kunnen verbeteren.

Florine.jpg Chef Roze Zaterdag & Penningmeester
Florine van den Broek (zij/haar)
Dames 9
Kaym.jpg Chef Promo
Kay Meinders (die/diens)
Dames 2

Ik stel graag onze Chef Roze Zaterdag, Florine aan jullie voor! Florine maakte dit jaar haar debuut bij dames 9 waar ze helemaal haar plekje heeft gevonden. Echter, met haar voetbalkwaliteiten zou het niemand verbazen als deze sterspeler binnenkort de sprong maakt naar de selectie! Florine heeft haar hart op de goede plek en haar prioriteiten scherp, want toen Florine op de aftrap hoorde dat de IncluCie zou worden opgericht dit jaar, schreef zij zich nog dezelfde avond in. Met enorm veel enthousiasme en plezier vervult ze dan ook haar rol. Met haar scherpe inzichten en creatieve blik is ze al snel een onmisbare schakel geworden binnen de IncluCie. Maar naast haar voetbaltalenten en morele kompas, houdt Florine ook absoluut van een drankje. Zo luidt een betrouwbare bron dat na een paar biertjes Florines alter ego tevoorschijn komt. Deze meid weet niet meer zo goed waar haar grenzen liggen en kan bovendien niet wachten om haar debuut in de snavelboom te maken. Al iemand op het oog Flo?  ;)

Kay is een enorme aanwinst voor de inclusiviteitscommissie! Kay is creatief, komt met nieuwe inzichten en ideeën. Daarnaast uit Kay diens creativiteit in muziek, van zingen tot gitaar spelen, Kay kan het allemaal! Ook is Kay een grote dierenvriend! Dit zal Kay’s kat Nala ook merken, doordat die regelmatig uitgelaten wordt. Deze verschillende soorten kwaliteiten zijn ook zichtbaar op het voetbalveld, waarbij Kay zowat op elke positie kan spelen. En dan natuurlijk ook nog eens lekker fanatiek en daarbij een fantastich schot. Kay is niet alleen enorm betrokken bij diens team, maar wil daarnaast Olympos gangbaarder maken voor iedereen. Al deze kwaliteiten maken Kay, een enorm behulpzaam, lief en uniek persoon.Suz.jpg Chef Canal Pride
Suzanne Versmissen (zij/haar)
Dames 1

 
 

Is het een vliegtuig? Is het een vogel? Nee dat is het niet. Het zijn de fantastische kookkunsten van Arie aka Soes aka Suus aka Suzanne Versmissen (dit schijnt haar echte naam te zijn?) die je aan de hemel ziet. Suus haar kookkunsten schijnen namelijk wel op te houden bij het maken van een soeppakket, lasagne (kant en klaar wel te verstaan) en macaroni. Suus is een enorm sociaal persoon die alles voor een ander overheeft, ziet ze dat je een blauwe plek hebt van het voetballen waar je mogelijk met haar in contact was? Dan staat ze de volgende training gegarandeerd klaar met zelfgebakken(!) koekjes. Suus heeft namelijk wel degelijk talenten, alleen liggen die niet bij het koken. Ze heeft laatst een game ontwikkeld en uitgebracht voor haar studie aan de HKU, ze is een heuse Mario Kart professional (lees: wie durft de uitdaging aan?) en weet de bal via een paar geniepige acties zo het netje in te werken bij het eerste. In de IncluCie vervult Suus de rol als chef Canal Pride. Kortom, Suus is de persoon die je bij de IncluCie wilt hebben, talentvol en sociaal, wat wil je nog meer.Roze Zaterdag - Feest K-Sjot


Roze Zaterdag komt eraan! De IncluCie heeft op 15 april in de K-Sjot een mooi feestje gepland. Die dag feesten we samen met 6 verenigingen: Odysseus, Protos, USHC,  Stu-dance, TC de Uithof en USBF . Dit belooft een hele leuke avond te worden! Let op: vol = vol, dus zet die wekker morgen (29 maart) op 17.00 uur en schrijf je in via het inschrijfformulier 👇🏼

Let op: Bij inschrijving ben je nog niet verzekerd van een kaartje. Omdat we het feest vieren met verschillende verenigingen, kunnen we niet al meteen bij de inschrijvingen laten weten wanneer het vol is. Doordat er maar beperkte plekken zijn, krijg je je geld terug als je helaas geen kaartje hebt weten te bemachtigen.

Aanmelden IncluCie

Dit formulier is niet meer actief
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!