JSV Nieuwegein 2 - Odysseus '91 2

JSV Nieuwegein 2 - Odysseus '91 2

JSV Nieuwegein 2

0 - 2

Odysseus '91 2

Competitie

Mannen Zaterdag reserve 2, 3e klasse G

Datum

20 maart 2010 12:00

Accommodatie

Onbekend

Video wedstrijd

Odysseus '91 2 wint weer!


Na de allesbehalve grootse 1-0 overwinning van vorige week op subtopper DHSC, was het bittere noodzaak voor Odysseus 2 om ook JSV uit Nieuwegein op een nederlaag te trakteren. Vooraf leek een makkelijke middag in het verschiet; laagvlieger JSV had in de voorgaande weken meer tegengoals geslikt dan de gemiddelde tegenstander van Ajax in '94/95 terwijl Odysseus 2 al sinds mensenheugenis ongeslagen is. Maar goed, wanneer tegen een 'mindere' tegenstander gespeeld moet worden is het waken voor onderschatting en compliment aan de heren trainers voor het de kop in drukken van deze onderschatting. Zo zei Bake Dijk de hele week continu nerveus: 'Op dit niveau bestaan er geen kleine teams!' waarna Marco Bocaletti tevens een duit in de zak stak: 'De bal is rond, we spelen 11 tegen 11, er staat altijd wel iemand vrij, kortom: we moeten scherp beginnen!'

 

Van dat scherpe beginnen was hoegenaamd niets meer te merken op zaterdag zelf. Door klaarblijkelijk een algehele staking onder de Tom Tom apparaten kwam Odysseus 2 slechts net op tijd aan in Nieuwegein. Terwijl Marco nog nahijgend van de 50 meter die gesprint moest worden naar de kleedkamer de opstelling bekendmaakte (Peter; Thijs, Tom, Paul, Steven; Arnoud, Daan, David; Tomek; Ron, Stefan), bleken er twee spelers verdwenen. Deze heren verkozen een laatste toiletbeurt (lees: number two) boven het vernemen van de opstelling. Dit soort onprofessioneel gedrag is killing op het niveau waar Odysseus 2 naar streeft. Na een vlugge Tom-Sloetjes-warming-up, zoals gebruikelijk afgelegd in een tempootje Usain Bolt, vond de man met de fluit het tijd voor de aanvang van de wedstrijd.

 

De wedstrijd zelf deed vervolgens pijn aan de ogen en was totaal derde klasse reserve-onwaardig. Odysseus 2 trapte in de personen van Ron Sanders en Stefan van Dorp af en werkelijk, de bal die Ron hierbij naar Stefan tikte kon worden genoteerd als enige geslaagde pass van Ody uit het hele eerste bedrijf. Andere noemenswaardigheden: de rentree in de basis van Thijs en Tomek. Daarbij moet worden gezegd dat de rentree van Thijs werd opgesierd met een pure kamikaze-moordaanslag van zijn kant, waar de Japanners die in 1941 Pearl Harbor bestookten nog schande over hadden gesproken. De charge werd bestraft met geel. Het clichematige 'Ik ging voor de bal' verweer werd door de scheidsrechter afgedaan met 'jazeker en Bouaouzan ook maar ook hij zat ietsjes mis wat dat betreft'. De officier van justitie heeft naar het voorval gekeken en Thijs wordt morgenmiddag (woensdag) voor de rechter commissaris te Utrecht geleid. Geïnteresseerden kunnen de zitting op Vrouwe Justitiaplein 1 bijwonen; neemt allen uw paarse sjaal mee als steun.

 

Terug naar de wedstrijd, waarin in de eerste helft verder nog 1 of 2  hoogtepuntjes vielen te noteren. Na een minuutje of 25 brak een fase aan waarin Odysseus even de grip op het foutenfestival dreigde te verliezen. In deze fase moest Odysseus 2 onder meer een zeldzame vrije trap in eigen zestien verdedigen. Peter Mooij – lang niet gekeept – was namelijk even vergeten dat terugspeelballen door de keeper niet opgepakt of gevangen dienen te worden, ook terugspeelballen die op melkbushoogte aankomen niet. Het was echter dezelfde Peter Mooij die de vrije trap, op 10 meter van het doel genomen, grandioos uit de kruising vloog. Niet lang na dit merkwaardige incident konden door Odysseus 2 nogmaals gejuicht worden toen Stefan de bal van een JSV verdediger ontfutselde, de rest van de verdediging, keeper incluis, zijn hielen liet zien en Ron een niet te missen kans bood. Dit deed Ron dan ook maar niet en hij bepaalde de ruststand onberispelijk op 0-1.

 

In de rust werd gezellig bijgekletst met elkaar en ook met de mannen van het eerste, die de weg door het labyrint naar Nieuwegein wel konden vinden en ruim voor aanvang van hun eigen wedstrijd ons kwamen aanmoedigen, waarvoor dank. De trainers van Odysseus 2 hadden zich 45 minuten lang blauw lopen ergeren aan het veldspel van de Utrechtenaren. Daarbij liep Bake bij tijd en wijle letterlijk blauw aan terwijl Marco kans zag zijn ergernis weg te roken. Het schijnt dat Jos Gompelman – bankzitter – na 30 minuten Nieuwegein in is gegaan voor een nieuw pakje Lucky Strike voor de trainer (en wat niemand weet: een pakje marlboro voor hemzelf). Tussen de sigaretten door kwam Marco echter wel met een meesterplan. De kerstboom werd in de rust omgezet naar een oerhollands 4-3-3 systeem en Bake knikte instemmend. Ron moest plaatsmaken voor Kevin Vijftigschild, die op linksachter ging spelen en terwijl Paul Roumen nog wat over 'teamgeist' en 'arbeitsethik' mompelde ging Odysseus 2 met frisse moed de tweede helft in.

 

Was de eerste helft al slecht, de tweede was zo mogelijk van een nog veel bedroevender niveau. Let wel, bedroevend niveau van Odysseus 2 kant, want JSV bleek nog niet eens zo een heel slechte ploeg. Onder aanvoering van een paar beweeglijke middenvelders maakten ze het Odysseus de gehele tweede helft knap lastig. Er waren verschillende bekwame ingrepen van Peter Mooij, de (gelegenheids)keeper van het team dat hij vorig jaar nog trainde, voor nodig om de 0-1 lang op het scorebord te houden. Toen vervolgens Erik Pulles, die zijn rentree na maanden blessureleed vierde, en de afgetrainde Jos Gompelman de arena hadden betreden voor respectievelijk Thijs en Tomek, herwon Odysseus iets van grip op de wedstrijd. Dit mondde uit in de grootste gemiste kans van de wedstrijd. Deze wordt traditioneel op amateuristische wijze verprutst door middenvelders Daan of David. Dit keer was het David die het presteerde op aangeven van Stefan de bal vanaf 5 meter tegen de keeper aan te schieten. Aan de zijlijn zag men dat Bake groener dan de Euroborg werd, terwijl Marco 'porca miseria!' schreeuwend op 5 Lucky Strikes begon te kauwen. Tien minuten voor tijd volgde echter algehele opluchting, toen Stefan, op een wonderschoon steekpassje van Tom, 2 verdedigers en de keeper te slim af was: 0-2.  

 

Een smet op de wedstrijd was wel dat Tomek in de tweede helft – net hersteld – uitviel met een enkelblessure. Hij is naar het ziekenhuis gebracht en op het moment van schrijven is (mij) niet bekend hoe ernstig de blessure zich laat aanzien. Hoe het ook zij, ik wens Tomek sterkte toe en tevens een spoedige rentree op de velden en in de kroeg!

 

D. 'B.H.' W.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!