De Zevende Hemel voor een week lang in de Zevende Hemel: - Odysseus '91

De Zevende Hemel voor een week lang in de Zevende Hemel:

De Zevende Hemel voor een week lang in de Zevende Hemel:

Jonathan 4

1 - 6

Odysseus '91 7

... (schot)
7'
30'
Assist: Jarne Rijpma
52'
55'
Thijs Petiet (schot)
68'
Assist: Kevin Baron
75'
Assist: Kevin Baron
83'
Kevin Baron (afstandschot)
Assist: Jarne Rijpma

Competitie

6e klasse 21

Datum

20 mei 2023 12:00

Scheidsrechter

A. van Essen

Accommodatie

Sportpark Achter 't Slot
Hernhuttersingel 1
3703DX
ZEIST
tel. 030-6924583

Het was zaterdag ochtend, Het zonnetje scheen, de Lucht was blauw en om 11:00 sochtends bij Jonathan-Uit was er van veel heren 7 spelers nog niks te bekennen. Ondanks de stress van de aanvoerder, buiten het veld, stonden we een half uurtje later toch een serieuze warming-up te doen.

De tegenstander van vandaag: Het 4e van Jonathan dat zich gevestigd heeft op de 3e plek van de competitie. De 3e plek die de Zevende Hemel midden-November nog in bezit had. Toen Louis van Gaal echter sterspelers zoals Zuijderwijk, Pleij, Vermeulen en Van der Plaat (als pinchhitter voor de laatste 3 minuten) niet meenam naar het WK kwam er een wolk van Teleurstelling aan de Zevende Hemel. Wedstrijden werden onterecht verloren, rode kaarten werden gepakt, bakken werden niét getrokken en Zuijderwijk bedankte zelfs voor een vervolg in het Oranje shirt via een pers conferentie. Zo viel Ody heren 7 van de 3e plaats dicht bij de hemel, naar de 11e plaats dicht bij de hel.

Waar in de eerste weken van mij supporters steeds vaker verkleed kwamen als het wel bekende “Degradatie spook”, is het risico van laatste worden vorige week al weg gespeeld. Vandaag werden echter alle frustraties en zorgen weggespeeld:

In de eerste 10 minuten was het gelijk duidelijk dat de mannen van 7 het beste team vormde. Met Baron, Dylano en die “kleine 6” op het middenveld werd aanval na aanval gecreëerd. Het weinige aanwezige zorgde ervoor dat MC Westside op de rechtsback is beland. Een geluk bij een ongeluk, dat zeker, want Klaas speelde vandaag als een echte SinterKlaas. Keer op keer snelde hij zijn tegenstander op de brommer voorbij. Na een 1-0 achterstand zorgde hij na een flitsende aanval zelf voor de 1-1 en gaf hij al vroeg in de 2e helft de assist op Buddha die daarmee zijn hattrick in 1 seizoen voltooide!

2-1 voor tegen de nummer 3, kan het dan nog beter zie ik jullie denken? Dat kan zeker! Na een splijtende pass van achteruit, en een aanname die Zuijderwijk al sinds zijn tijd bij Oranje niet meer heeft gedaan, kwam “De kleine 6” 1 op 1 met de keeper. De rebound van Petiet was echter nodig om de wedstrijd in het slot te gooien: 3-1! Dit was het startsignaal om als een echt team over de tegenstander heen te Walsen. Via 2 fantastische corners van de in vorm verkerende Baron scoorde Dylano 2 keer wat leidde toen de wijze woorden van de heer Brockótter: “Heren 7 is het beste Ody-team waar ik ooit in heb gespeeld. Ik wou dat ik hier altijd mee kon voetballen.”

De laatste fase van de wedstrijd werd ingegaan met een 5-1 voorsprong. Baron had inmiddels 2 assists, maar om zijn vorm te benadrukken schoot hij na een splijtende assist van the Jarnacle ook nog eens de 6-1 in de kruising. Dit betekend de grootste overwinning in 5 jaar tijd waarmee de Zevend hemel stijgt naar 23 punten, het hoogste aantal in minstens 5 jaar tijd. Met nog 2 wedstrijden te gaan, en Zuijderwijk en WestSide die het H7 opzichzelf laten vereeuwigen bij 25 punten, is er nog genoeg om voor te spelen! Tot volgende week!

 

JR

 

 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!