Beste Ody DOS aller tijden / MSC Lustrum - Odysseus '91

Beste Ody DOS aller tijden / MSC Lustrum

Beste Ody DOS aller tijden / MSC Lustrum

WV-HEDW 4

2 - 4

Odysseus '91 2

Competitie

1e klasse B

Datum

27 mei 2023 14:45

Scheidsrechter

A. Munassar

Accommodatie

Sportpark Middenmeer
Radioweg 86
1098NJ
AMSTERDAM
tel. 020-6926188

Leden, aspiranten, reünisten, senatoren en oud-senatoren, laten we alle formaliteiten gelijk even langs gaan. U kent het wel, 22 spelers, twee teams, De Paarsen tegen de blauwen (later de witten) en één bal. Iedereen met de tanden op het bot en tot het mes gewapend op de wei in, de lucht is blauw, het gras is groen, het zonnetje schijnt, puntje bij paaltje; ideaal voetbalweer. 14:45, tijd om af te trappen tegen het 4e elftal van de grootste seniorenclub van Nederland, WV-HEDW. Na een mooie lange reis met het OV en een rustgevende wandeling, waar de onvrede over Corrie nog even na sudderde, bereikten de Dreamy Daisies dan ook de velden. De trainer stond daar samen met zijn protegé, Kanté Blanc, ons op te wachten. Anderhalf uur voor de aftrap stond er nog nacompetitie op het spel. Het verlies van Rivierwijkers wat de winst van SCH betekende deed dit echter in vlammen opgaan. Er was enkel nog één eervolle en felbegeerde titel te behalen, dat van het beste Heren 2 aller tijden! Een winst zou het sterrenensemble van het seizoen '21'-22' van de troon stoten, u raadt het al genoeg reden om die drie punten de trein in te slingeren. De Ferocious Butchers traden aan in de volgende opstelling (v.a.n.v.v.r.n.l): Beur, Stagge Sr, Yzzle, Neck ©, Dartpijl, Kanté Blanc, Stagge Jr, Leones, Yung LuLu, Rizz en Gijs. Deninho, Slapko, Croceur, de Pitbull en de Buldozer mochten een stoeltje of een vlag uitzoeken.

Ik zal de vier lichtpuntjes uit deze klassieke rommelpot even benoemen, dat is vrij eenvoudig, want dat waren namelijk de vier goals die gemaakt werden. Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, de intikker van Juul na een mislukte variant. Is er dan wel sprake van een mislukte variant? Een intikker is wellicht een beetje een eufemisme, want dit was echt een wereldgoal. Vanaf buiten de 16 met een goede stuiter raakte Gorgels hem op zijn os cuneiformes mediale en stuurde hem de bovenhoek in. Hij bezegelde zijn doelpunt met een sprong alsof hij weer een wereld had uitgespeeld en een stapje dichter bij het Bowser Castle was gekomen om Peach te redden. Dit had als resultaat dat het meegereisde publiek af en toe een hele bekakte Geurgels scandeerde. Een uitvak dat bij elke goal kon juichen en ook regelmatig WV aanmoedigde, sportief amice! Jan werd er halverwege de tweede helft ingewisseld en maakte de tweede, een ondergesneeuwde goal die naar mijn mening net zoveel lof verdient als zijn voorganger. Een uitdraaiende vrije trap in de winkelhaak, zo de Jumbo in. Stijven werd er ingewisseld als vlagger. Slapko maakte de laatste twee om het feest compleet te maken. Eindstand 2-4. Conclusie: Beste Heren 2 ooit! Chapeau! Een wedstrijd waar vele ballen over de zijlijn zijn geschoten en geen haringen, tot onvrede van het volle uitvak. Desalniettemin hebben we met 44 punten de titel te pakken, dat betekent weer volop huldigingen op het Odytoernooi, mits de gemeente het toelaat. Gerard Joling echode in de kleerkamers en het MSC Lustrumfeest kon beginnen. Het uitvak dat voornamelijk bestond uit de desbetreffende MSC’ers wachtte de Wonderfull Waterlelies op met een paar biertjes en de ouderwetse gezelligheid waarvoor je naar het stadion komt. Daar sta je dan, in het zonnetje, de Handsome Hunks om je heen, live muziek klonk door de boxen, patatjes werden gedeeld, zonnebrand gesmeerd, ondergetekende gleed zowaar door de kantine en dat alles zette zich zelfs voort op de Sociëteit aan de Molenbeekstraat. Voor de gelegenheid had de Praeses deze ruimte beschikbaar gemaakt, toch fijn hoe het lustrum samenvalt met Meeuwendag, Met bier en pizza op een dakterras is het eigenlijk onmogelijk om de plank mis te slaan. Toen de avond op zijn einde liep gingen de doorgewinterde leden een bruine kroeg opzoeken en de spelersbus vertrok weer naar Utrecht om het feest te hervatten in de Ekko met de plaatjes van Carista. Helaas hebben velen haar moeten missen aangezien zij pas rond de klok van 03:30 achter de draaitafel ging staan. Dat is toch lang volhouden na zo’n lange en intensieve dag. 

 

Wat een jaar was het van de Bold Bulldozers , een jaar van ongelooflijk veel haringen, een jaar van scherpe analyses, een jaar van wereldgoals, een jaar van verschillende tandems in alle combinaties mogelijk, een jaar van spectaculaire slotfases, een jaar van hoge pieken, een jaar van een centrale verdediger die niet mocht koppen, een jaar van midden dicht, zone houden, een jaar van 100% score op het Datediner, een jaar van een tattoo met nummer 6 om daarna altijd nummer 8 te dragen, een jaar van varianten, een jaar van niet naar het vlaggenschip willen, een jaar van Movember met mooie snorren, een jaar van twee trainers die het niet alleen meer over voetbal hebben samen, een jaar van gestaffeld, een woord waar ik tot januari nog nooit van gehoord had maar nu onlosmakend verbonden is met de stand van de 6 en de 8, een jaar van “dag dag kampioenschap” om vervolgens toch kampioen te worden, een jaar van prachtige instacontent, タカがどこにいるのか分からない一年

 een jaar van isotone AA’s, een jaar van veel ketchupflessen en weinig ketchup, een jaar van knikkeren op ADE, een jaar van slechte, maar ook goede scheidsrechters, een jaar van beste Heren 2 ooit! Zoals jullie merken heb ik genoten, jullie hopelijk ook. Vermoedelijk krijgen we nog wel een schema om onszelf een beetje fit te houden komende zomer, doe hier dan ook minimaal ⅓ van. Uiteraard staat er nog een teamweekend op ons te wachten en een aantal toernooien waar ook wij zullen proberen de selectiekloof te verkleinen. We zijn dus nog niet klaar! Ik had graag nog een woord van het jaar toegevoegd, echter heb ik geen idee! Suggesties zijn welkom bij de Siets en Cas en dan komen we er later op terug. Tot weerziens op de Insta!

 

Uiteraard rest mij nog een laatste taak, het broodje bal analyse:

Broodje Bal met zalf en pindasaus, uit het boekje. Het broodje was snel bereid en redelijk goedkoop voor de extra’s die ik mezelf gunde en het feit dat de sauzen geen prijs hadden. Volgens Stijven waren de aroma’s goed en dat kan ik beamen. Bal was goed gesneden met de juiste verhoudingen saus, het broodje kon de bal goed vasthouden en ik daarom ook. De smaak was goed, alleen de bal miste de juiste structuur, het enige minpuntje. Ik geef deze bal een afgeronde 7,8.

RV

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!