Een wedstrijd met twee gezichten - Odysseus '91

Een wedstrijd met twee gezichten

Een wedstrijd met twee gezichten

Odysseus '91 2

5 - 1

Meern De 2

Lukas Jungen (intikker)
25'
Mauro Edel (schot)
55'
Assist: Lukas Jungen
Leon Jimenez (afstandschot)
65'
75'
Lukas Jungen (schot)
80'
Assist: Mauro Edel

Competitie

1e klasse B

Datum

4 maart 2023 12:30

Scheidsrechter

N. van Leeuwen

Accommodatie

Sportpark Olympos
Uppsalalaan 3
3584CT
UTRECHT
tel. 030-2534471

De maand maart, de maand waarin de meteorologische lente begint en waar menig mooiweer voetballer van Ody heren dos naar uit heeft gekeken, is begonnen. De heren zijn slechts 3 maanden verwijderd van de ontknoping van het seizoen en staan er momenteel, met een keurige 3de plek, goed voor. Echter voorzichtigheid is geboden, gezien de nummers 1 t/m 7 op slechts 6 punten van elkaar staan. Met andere woorden; elk punt is belangrijk. Om te beginnen vandaag tegen VV de Meern, of zoals de spelers van de tegenstander het liever hoorden, VV de MeerEN.

Om 11.15 verzamelden de gladiatoren van heren Dos zich, onder het genot van een Nederlandse miezerbui, bij de blokhut. Sommige genoten van een bakkie pleur op de lege maag, sommige aanschouwden de wedstrijd van heren 3. De klok van 11.15 sloeg en twee laatkomers misten. Leon, fashionably late, maar bij Dennis is het altijd de vraag met wat voor prachtig excuus hij aankomt. Meerdere scenario’s werden geschetst, maar de uiteindelijke reden overtrof alle verwachtingen. De man die eerder deze week schitterde door afwezigheid bij de videoanalyse, had naast dat zijn ketting er minimaal 2x afvloog, de pech dat zijn bak kwark vlak voor vertrek, op de grond was gevallen waarna er gedweild moest worden. Dennis, het zit je ook niet mee jongen...

De mannen vertrokken richting de kleedkamer. Voordat de jassen waren uitgetrokken en de tassen konden worden geopend, kwam de zeer gedreven scheidsrechter Nigel ons al verblijden met een introductiepraatje. Veel fysiek voetbal en geen gezeur op de scheidsrechter. Schelden mag, maar niet persoonsgericht: geen speld tussen te krijgen, duidelijk. Na dat menig professioneel arbiter van de eredivisie werd afgekraakt door Nigel, werd met een opmerking over roodharigen, ook onze Riis niet gespaard. Leon, onze Hernán Crespo van de Nederlandse velden, zong en danste vrolijk op wat Argentijnse muziek (voor de geïnteresseerden: La cumbia de los trapos-Yerda Brava). Deze voorbereiding bleek een voorbode van succes.

Cas en Siets hadden deze week hun date night opgegeven om zich volledig te kunnen richten op de videoanalyse. Dat noem je nog eens toewijding! Nadat Cas donderdag ons eigen spel tegen TOV al uitgebreid had geanalyseerd, bekeek Siets urenlang de tegenstander op Youtube. Conclusie: een gevaarlijke counterploeg met de bloedsnelle Ali op de linksbuiten, Died kon zijn borst nat maken. Jan was helaas door ziekte geveld, maar ook de teen werkte nog niet mee. Slapko lag op een Duits station en onze vlugge Taka heeft Olympos helaas nog steeds niet kunnen vinden. Sterkhouder Juul was gelukkig wel weer wedstrijdfit en Mickey eindelijk terug van vakantie. Dan de opstelling: Kas in de goal, in de verdediging van links naar rechts: Arnonus, Cappie, Philip, Didier. Twee controlerende middenvelders: Juul en Mauro. De laatkomer op de 10. Luukie op de linksbuiten, Hernán Crespo in de spits en Gissa op rechtsbuiten. Wissels: Riis, Jappie, Ys, Mikey. Te noteren geblesseerde toeschouwers: Jerome met de telelens, rainbowflick Otto en Stevie.

page1image21400624