Het voelde een beetje als Ajax-RKC (Edel, 2023). - Odysseus '91

Het voelde een beetje als Ajax-RKC (Edel, 2023).

Het voelde een beetje als Ajax-RKC (Edel, 2023).

Montfoort S.V.'19 2

0 - 0

Odysseus '91 2

Competitie

1e klasse B

Datum

1 april 2023 11:30

Scheidsrechter

F.J.A. Brouwer

Accommodatie

Sportpark Hofland
Bovenkerkweg 76
3417TA
MONTFOORT
tel. 0348-471866

Het is zaterdag 1 april en de mannen van heren Dos zijn weer klaar voor een belangrijke pot tegen FC Montfort 2. Zoals Cas het mooi benoemde in de kleedkamer vooraf ‘This are the matches you play for’. Niks bleek minder waar want ondanks dat de bijnaam van de tegenstander ‘de Blauwe Leeuwen’ was, waren de leeuwen in het veld toch echt paars vandaag.

Bij aankomst waren er wat (opgezette) ongeregeldheden en probeerde Montfort de Heren van Heren Dos al in de war te brengen door een extra kantine neer te zetten, hierdoor dachten een aantal spelers dat ze er al waren maar moesten ze helaas nog 3 minuten lopen. Hierdoor kwamen ook hun vijfjes weer in gevaar (voor de neutraliteit van dit verslag laat ik even in het midden of de mannen op tijd waren). Daarnaast was er bij de kantine maar één WC om de bruine kerstboom te maken en hebben Boris en Leon zwetend en al een kwartier moeten wachten door een niet nader te noemen persoon. Gelukkig laten de mannen van Heren DOS zich niet zo snel uit het veld slaan, en konden ze alsnog scherp aan de wedstrijd beginnen.

Helaas moest Slapko in de warming-up al uitvallen en kon Dennis ook niet starten door een lichte blessure. Hierdoor begonnen de mannen van Heren Dos in de volgende opstelling: 1.Bor 2.DJ Dartpijl 3.Neck 4.Thijmen aka. der Kaiser 5.Arnonus 6.Juul aka.de witte Kanté 7.Gizzle 8.Wim 9.Leonus 10.Mauro bulldozer Marco Rafael 11.Lukinho. Als wissels mochten plaatsnemen: 12.Stagge junior 13.Ys 14.Friis 15.Mikey 17.Denninho.

En natuurlijk onze geliefde trainers: Cassie, Siets en Tycho.

Cassie gaf van tevoren al aan dat Montfoort een ijzersterke ploeg is met technisch goede spelers. Van de laatste 10 wedstrijden hadden zij er 8 gewonnen en 2 gelijk dus er stond ons een mooie uitdaging te wachten.

In de eerste helft kon Montfort het spel domineren en was het voornamelijk compact staan en het midden dicht houden, zodat Montfort er niet doorheen kon komen. Op wat schoten van afstand na, werkte dit goed en kon Montfort niet tot hele grote kansen komen. Helaas lukte het Ody ook nog niet om tot grote kansen te komen. De licht geblesseerde Dennis had helaas verloren met steen-papier-schaar en moest de eerste helft vlaggen. Wij kennen Dennis en weten dat Dennis een hele oprechte en eerlijke jongen is, je zou hem kunnen omschrijven als de ideale schoonzoon met een rauw randje. Helaas zagen het publiek en de spelers van Montfort dit anders en kreeg Dennis een aantal zeer originele quotes naar zijn hoofd zoals: ‘Hij niet’ of ‘Scheids gewoon zelf kijken’ of ‘Grens hou nu eens op’. Persoonlijk vind ik deze quotes mooi gevonden, ze zijn kort en krachtig en je komt gelijk in het zaterdagmiddag gevoel. Om alle twijfel bij het publiek weg te nemen, nodigde Dennis het publiek uit om achter hem te gaan staan, helaas kwam hier weinig respons op.

In de rust werd aangegeven dat we zo door moesten gaan want het stond gewoon goed, en de kansen zouden vanzelf wel komen. De mannen konden het conditioneel nog aan en met veel vertrouwen werd begonnen aan de tweede helft.

De tweede helft lag iets meer open. Boris had het wat drukker maar wist zijn doel goed leeg te houden en ook aan de andere kant gebeurde er wat meer. Dit kwam mede door Gijs die de heupjes lekker los had gemaakt in de rust. Ondanks de goede linksback van Montfort glipte Gijs er regelmatig doorheen en ontbrak het net aan een beetje geluk in de laatste fase. De uitstekend spelende Juul heeft toch een kleine smet overgehouden aan deze middag. We kennen allemaal wel de sleep van Christian Eriksen in 2011 tegen Vitesse, de vernedering die Lionel Messi gaf aan James Milner in 2015. En laten we ook Luis Suarez hier even benoemen die David Luiz tot tweemaal toe de ultieme vernedering gaf in de kwartfinale CL van 2015. Sinds afgelopen zaterdag mogen we dankzij Zerrouki hier een moment aan toevoegen. Namelijk door de bal vanuit de lucht dood te leggen en hem heel beheerst en ringloos door de geringe ruimte tussen Juul zijn benen te spelen. Mooie actie, maar verder had Juul deze behendige middenvelder natuurlijk in zijn broekzak, laat daar geen twijfel over bestaan.

In het midden van de tweede helft had Mauro aka Rafael nog een hele gekke scorpion kick op de bovenkant van de lat, die ondergetekende helaas even had gemist. Daarom zou ik bij deze de beelden willen vragen aan de moeder op de tribune die de hele wedstrijd staand met een Technaxx TX-141 heeft gefilmd, alvast bedankt!

Uiteindelijk, na hard werken, bleef het 0-0 maar we kunnen met zijn allen zeker trots zijn, op hoe gedisciplineerd en volgens afspraak we gevoetbald hebben. Zoals in de kleedkamer werd aangegeven voelde het een beetje als Ajax-RKC en om dan alsnog 0-0 eruit te slepen met ook nog kansen gecreëerd te hebben is des te knapper. Al weet ik niet of het helemaal terecht is om Montfort te vergelijken met RKC, maar het gaat om het idee.

Achteraf onder de douche was het ook erg gezellig, alleen moesten de groot geschapen mannen niet tegenover elkaar gaan staan. Met de beperkte ruimte in de douche zou er dan weleens een kleine touché kunnen volgen. Tijdens het pilsen werd de wedstrijd nog eens uitvoerig geanalyseerd alleen werden wij even onderbroken door een Max Verstappen die tot tweemaal toe tegen de tafel aanreed met de scootmobiel, misschien waren zijn gas en rem net omgewisseld, het zou zomaar kunnen.

Al met al kunnen de mannen van Heren DOS terugkijken op een zeer geslaagde zaterdagmiddag met genoeg hoop en vertrouwen voor de derde periode!

Broodje bal analyse:

Dit broodje was een rollercoaster van blijdschap en teleurstelling. Ik bestelde het broodje en hij was er echt binnen 20 seconden, dus dat was top. ‘Maar kan die dan wel warm zijn?’ hoor ik je denken. Dat was die zeker, net als de pindasaus. Tot op dit moment ging die echt nog door voor een 10. Leuke meid die hem aangaf, zacht broodje, warm semi-harde bal met precies genoeg warme pindasaus. Waar ging het dan mis? Hij was te heet... en dan hoor ik verhalen ja, maar dan kan je even wachten toch? Nee im sorry, als ik een broodje bal met pindasaus bestel op de zaterdagmiddag wil ik hem gewoon gelijk een net iets te grote hap nemen waarin er nog net een beetje pindasaus op mijn wang blijft plakken, die ik dan later weer kan opeten. Dit kon dus niet, ik moest wachten. Ik kan helaas niks anders doen dan een 4 geven. De bal was uiteindelijk goed, de ervaring niet.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!