Romantiek - Odysseus '91

Romantiek

Romantiek

Maarssen 2

2 - 1

Odysseus '91 2

35'
Jan Bos (schot)

Competitie

1e klasse B

Datum

19 november 2022 11:30

Scheidsrechter

T. Brouwer

Accommodatie

Sportpark Daalseweide
Sportparkweg 1
3604AW
MAARSSEN
tel. 0900-8862

In de 19e eeuw ontstond er een breuk in de Nederlandse literatuur. Waar de Romantiek een aantal decennia de dienst had uitgemaakt kwamen er steeds meer schrijvers die deze lange zinnen met beeldspraak geen warm hart toedraagden. Een roman moest duidelijk zijn en een voorbeeld geven aan de lezer, aldus de schrijvers van het Realisme (o.a. Max Havelaar, kent u hem nog?). Een dergelijke harde breuk is op het moment zelfs in het prachtige heren dos gaande. Waar donderdag aan de eettafel op Olympos romanticus Dennis nog aangaf dat hij de komende tijd meer wil gaan zuipen, werd zaterdag duidelijk dat realist Hieronymus (Moos voor vrienden) tot februari geen alcohol meer gaat aanraken ('Hij is gek geworden!' - Y. Van Keken). Dennis bewees zich deze bewuste donderdag avond echter meteen. Door op de poolavond net iets te vaak de witte bal in het gaatje te plaatsen (= equivalent van een bak) kwam deze krullenbol er lekker in. Shotjes met de barvrouw en een paar danspasjes met voorbijgaande fietsers verder mocht deze jongen naar huis met de duurste taxi van Utrecht en een kater die zaterdag denk ik nog niet over was. Klasse Den, we hebben genoten!

Afin, zaterdag 19 november. In 1990 markeerde deze dag het einde van de koude oorlog. De weergoden hadden deze memo alleen even gemist want tering wat was het koud. Na een frisse fietstocht die voor sommigen toch wat langer was dan gepland, begon de dag in ieder geval goed voor de Gokco. Vervolgens moest Mauro nog even zijn knie 'goed trappen': een behandeling die het medisch circuit naar mijn weet nog niet heeft bereikt. Hierna volgden tactische bespreking, inspelen op een veldje waar zelfs het rugbyveld een biljartlaken bij lijkt (met het idee: als we het hierop kunnen, lukt het zo ook) en uiteindelijk het eerste fluitsignaal. Heren dos trad aan met de volgende 11 v.v.n.a.v.r.n.l. Beaur - Dartpijl - Arnonus - Ys - Cappie - Tweelingbroer van Cappie - Ot - Juul - Jan - Slapko - Dennis. De bank bestond uit Hieronymus, Mau, Michael (ditmaal met aerodynamisch kapsel), Vriis en Leon.

De eerste helft was rommelig. 3 kansen voor Maarsen resulteerden in 2 goals en een bal op de paal. Heren dos had veel de bal maar wist de ruimtes niet helemaal te vinden. Een verwoestend schot van onze topscorert eindigde in een grabbelfestijn waar de uitspraak 'De bal is heet' geen gemis was geweest (3 any's op Ot dus). 2-1 met rust.

De tweede helft werd er door een rooie kaart en blessure tegen 10 en zelfs 9 man geknokt. Het balletje wilde er alleen niet in. Kutpot. Om met een van de gedragsregels van Maarsen af te sluiten: 'Echte winnaars moeten leren te verliezen.' Een zin die als je er langer dan 2 seconden over nadenkt, natuurlijk helemaal nergens op slaat.

Maar het bleef natuurlijk zaterdag. En om toch nog iets moois in dit verslag te zetten moest de tafel weer nat. De kantine van Maarsen werd aangedaan met heel veel 'laatste kannetjes' en een stel behekste virtuele dobbels waarna dezelfde steenkoude fietstocht van 's ochtends weer werd overgedaan.

Na een snelle hap, wat potjes exploding kittens en een lesje in darten is onder begeleiding vd trainers nog het smartlappenfestival bezocht. Wat daar allemaal is gebeurt is voor ondergetekende ook niet helemaal duidelijk meer. Misschien schuilt er toch ook een romanticus in mij.

 

  1. Broodje bal heb ik als vega laten staan. Panini pesto was niet aan te raden. Te weinig kaas en pesto waardoor je meer warm brood aan het eten was dan deze potentieel heerlijke vulling. Service was wel snel en broodje was op goeie temperatuur. 6/10

 

JG

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!