Gemixte gevoelens na een zwaarbevochten gelijkspel tegen SCH - Odysseus '91

Gemixte gevoelens na een zwaarbevochten gelijkspel tegen SCH

Gemixte gevoelens na een zwaarbevochten gelijkspel tegen SCH

Odysseus '91 2

2 - 2

SCH '44 2

Competitie

1e klasse B

Datum

4 februari 2023 12:30

Scheidsrechter

F.M.G. Hussein

Accommodatie

Sportpark Olympos
Uppsalalaan 3
3584CT
UTRECHT
tel. 030-2534471

04-02-2023

Zaterdag 4 februari 2023 stonden de zogenoemde ‘mighty warriors’ weer stipt om 11.15 bij de blokhut kijkende naar een wedstrijd van het opleidingsteam H3. Koud was het niet, het was zelfs een aangenaam temperatuurtje. Integenstelling tot precies 11 jaar geleden. 4 februari 2012 is namelijk de nederlandse geschiedenisboeken ingegaan als koudste dag van deze eeuw met -23°C. Maar deze datum kent nog meer geschiedenis: zo werd facebook op 4 feb 2012 opgericht, evenals de voetbalvereniging Weder Bremen in 1899 en floot de gecancelde Ali B zijn eerste scheidsrechterwedstrijd op de Marokkaanse velden op 4 februari van dit jaar (Sarneel. J, 2023).

Maar genoeg geschiedenislesjes, er moet gevoetbald worden en bovenal gewonnen. Zeker als er terug gedacht wordt aan die winderige uitwedstrijd tegen de directe concurrent van vandaag: SCH (in de volksmond ook wel SGGG). Er werd met moeite gewonnen door een geluks/bewuste bal van Ys die over de spelerkeeper het goal in vloog. Tactisch had Ot de echte keeper al uitgeschakeld. De gemoederen liepen toen hoog op en de boerse trainer van SCH kwam met de uitspraak ‘we zullen nog wel zien wat er met jullie gaat gebeuren als we elkaar weer treffen’.

Die dag is vandaag, maar het goedlopende Ody Heren Dos maakt zich nergens druk over. Gewoon veel inzet tonen en hetzelfde doen als altijd, dat is het plan. Hier werd dan ook strak aan gehouden: de wastas met wedstrijdshirtjes was al weer kwijt en iedereen moest last-minute naar de wc. Gelukkig klonken er wel muzikale klanken in de kleedkamer door vervangend DJ LuLu die de taak overnam van huisDJ Snor. Ervaren trainer Cas nam dit keer meer tijd voor de teambespreking omdat er veel namen op onbekende posities stonden. Dit zijn echter geen grote zorgen door de brede en sterke selectie die Ody Heren Dos rijk is. Het basiselftal van Odysseus heren 2 kende dan ook de volgende samenstelling (V.l.n.r.v.a.n.v): Beuris; de Pitbull, Neck, antikopper-Philip, Jappie; Stagge Sr., Stagge Jr., Jaron; Schapenkop, Slapko en Lukasson.

Iets te laat kwamen de kampioenskandidaten het veld op waardoor de warming-up gelijk goed en serieus werd opgepakt. Terwijl de bal rond ging onder het genot van het nummer ‘Blue’, geschreven door meestercomponist Mauro, kwam de wedstrijdsfeer er goed in. In tegenstelling tot de snelle 1-0 achter tegen SCH uit, schoof Stagge jr. de bal na een onbedoelde flitsende schijnbeweging achter de keeper in de 2de minuut (kannetje was lekker). Hoewel dit talent vooraf aan de wedstrijd voor het eerst beweerde vandaag GEEN goal te maken. Dat moet vaker gezegd worden. Na nog een aantal goede kansen voor Ody stortte het bouwwerk helaas langzaam in. SCH begon meer druk te zetten en de terechte 1-1 viel. Eenmaal in de rust begon Cas (die het vandaag helaas zonder Siets moest doen) aan wederom een rake analyse met verbeterpunten. De inzet moest hoger en de bal moest sneller rond. Ody kwam dan ook goed uit de rust en domineerde de gehele tweede helft. Met geduld ging de bal ging goed van links naar rechts en zo raakte SCH langzaam uitgeput. Maar het mocht niet baten. Nadat Neck een bal uit de corner op de lat kopte werd er uit een counter gescoord: 1-2. Alhoewel de enorme spits van SCH er verbazingwekkend werd uitgehaald in de rust hadden ze er een jongen ingezet die raketschoenen droeg, ongeveer de enige goede speler die SCH in bezit heeft. Met 1-2 achter kwam trainer Cassie met een meesterzet, zoals nog nooit vertoont dit seizoen, een opstelling van 3-3-4. Er moest en zou niet verloren worden. En dit gebeurde dan ook niet, de ingevallen wissels Mauro, Moos, Leon, Riis en Gijs maakte het verschil en brachten extra energie in de wedstijd. Zo pakte de Tank, die terug van weggeweest is, nog even een gele kaart om te laten zien met wie SCH wel niet te maken had. Na een splijtende pass van Philip (hier later meer over) op Lukas die de bal voorgaf, werd er ingetikt door de goed meelopende Moos. Na deze 2-2 op het scoreboard had de scheids er al snel genoeg van en floot voor het einde van de wedstrijd.

Een eervolle vermelding gaat naar Philip die zijn eerste competitieduel goed speelde en als laatste man niet één keer de bal heeft gekopt. Klasse, hou dat vol! Door dit gelijkspel heeft Ody Heren Dos weer veerkracht laten zien en kan het nog steeds naar boven kijken, al hoewel de concurrentie een paar plaatsen beneden moordend is.

Ook al is dit geen vereiste was de schrijver van dit stuk toch wel benieuwd naar het broodje bal op Olympos. Na een bedrag van €3,50 lag er binnen 3 minuten een broodje bal met (gratis) pindasaus klaar. Dat begon in ieder geval met een goede service. Gesneden in drie plakjes lag de gehaktbal mooi gesandwicht tussen twee aanzienlijke lagen pindasaus op een zachte witte bol. Het gehakt was relatief droog maar was wel vermengd met stukjes ui wat extra smaak gaf aan dit culinaire hoogstandje. De hoeveelheid gehakt was aan de hoge kant maar de smaakverhouding was prima en de pindasaus bracht een zoet-pittig vleugje aan deze ervaring. Over het algemeen, zonder referentiepunt, krijgt dit broodje bal een 7.3. Philip zag dit ritueel gebeuren en bedacht, dat wil ik ook maar dan anders. Zo bestelde hij een broodje gehaktblokjes zichtbaar op de foto. Wellicht een nieuwe traditie die zich doet gelden bij Heren Dos.

 

Samenvattend was het dus een mooie zaterdag met strijd en plezier. Volgende week moet er gewonnen worden tegen TOV om mee te blijven doen met de top. Maar eerst nog lekker twee keer trainen en het (bier)conditie hoog houden zoals alleen studenten dat kunnen.  

JN

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!