vleugje Twents - Odysseus '91

vleugje Twents

vleugje Twents

Odysseus '91 2

1 - 1

Loosdrecht 2

Competitie

1e klasse B

Datum

26 november 2022 12:30

Scheidsrechter

H. Kensenhuis

Accommodatie

Sportpark Olympos
Uppsalalaan 3
3584CT
UTRECHT
tel. 030-2534471

!! Alles wat schuingedrukt staat komt uit het o zo mooie Twents !!

We beginnen dit verslag met een feestelijke aangelegenheid. Zaterdag 26 november 2022, de dag waarop onze bij Torino voetballende, Nederlandse trots Perr Schuurs 23 jaar oud is geworden. Perr van harte jongen! Ook was het de dag dat Odysseus ’91 2 het opnam tegen Loosdrecht 2, ofwel een skiere pot voetbal. Het was wederom een erg belangrijke pot. Win je, dan kun je bovenin blijven meedraaien. Verlies je, dan zak je naar ergens laag in de middenmoot. Ik kan u alvast vertellen, geen van beiden werd het, een matige 1-1 is de einduitslag geworden.

Toch wil ik graag een paar hoogtepunten belichten. Voordat ik met de opstelling begin, wil ik graag mededelen dat onze aanvoerder Nick van der Wal er bij deze superbelangrijke pot helaas niet bij kon zijn. A’ j ’ n kearl nödig hebt is heej d’ r ook nooit. Uiteraard moesten er wel 11 mannen beginnen, of zoals Cas ze noemt heldhaftige jonge honden, en dat waren als volgt. v.a.n.v.v.r.n.l. Boris – Arnonus – Jappie – Thijmen – de betere Van Der Wal – Juul – Pup – Jan – Micheal – Slapko – Dennis.

Zoals ik zei moest er vandaag, na 2 verloren wedstrijden, weer eens gewonnen worden. Dit begint natuurlijk in de kleedkamer waar Cas, de mannen van Ody 2 de instructies en tactieken van de wedstrijd uitlegt. Het kwam er eigenlijk op neer dat we best aardig kunnen voetballen, zolang we maar durven te voetballen. In het oosten hebben we daar een mooi gezegde voor: vake be’j te bange.

Met de peptalk nog vers in het hoofd klonk het fluitsignaal van de aftrap. Er werd goed geluisterd in de kleedkamer en dat was ook duidelijk te zien op het veld. De mannen in het paars hadden de overhand in de eerste helft. Ondanks dat kwam Loosdrecht al vroeg op 0-1 door een vlugge aanval die keurig werd afgemaakt door Mister Obesitas, sommigen kennen hem beter als de dikke spits van Loosdrecht. Je zou denken dat een man van 2 bij 2 geen pijn kent, maar deze gezette meneer verdient de award voor “Grootste Pussy van de Nederlandse Amateur Velden”. Met zoveel spek op de botten, kwamen de volgende woorden uit zijn mond: “Ik heb het altijd zo ontzettend koud als ik de kleedkamer uit kom na de rust”. Mensen die aanwezig waren, weten dat het lekker weer was en de temperatuur vrij aangenaam. Wat een beskütenkeerl joh.

Goed we gaan verder. Mickey trok de stand al snel gelijk, na een schitterende poeier in de korte bovenhoek. Het volgende moest per se in het wedstrijdverslag van de man om wie het hier gaat. De “geweldige” actie van Jan. Hij kreeg de bal aangespeeld, liep eerst in de bal, om vervolgens tussen twee man door de andere kant op te draaien. Wow Jan, wat een actie zeg. Afijn, de tweede helft ging gelijk op met grote kansen voor beide ploegen. Er werd ondanks dat er een overwinning nodig was, niet meer gescoord. As ut n’t geet zoas ut mut, mut ut mear zo as ut geet.

Zoals al eerder verteld bleef de eindstand staan op 1 tegen 1. Helaas werden de 3 pun’tn niet gepakt. Uiteraard werden er na de wedstrijd wel een poar gleaskes pils genoamen door de mannen. Tot mijn grote teleurstelling wordt er tot op de dag van vandaag nog steeds geen Grolsch getapt in Olympos en dus ook afgelopen zaterdag niet. Er is dus net als op het veld altijd ruimte voor verbetering.

JvdB

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!