Veel doelpunten? Ja. Haring? Ja. 3 punten? Lees maar. - Odysseus '91

Veel doelpunten? Ja. Haring? Ja. 3 punten? Lees maar.

Veel doelpunten? Ja. Haring? Ja. 3 punten? Lees maar.

Odysseus '91 2

7 - 0

TOV 2

Competitie

1e klasse B

Datum

1 oktober 2022 12:30

Scheidsrechter

H. Sharif

Accommodatie

Sportpark Olympos
Uppsalalaan 3
3584CT
UTRECHT
tel. 030-2534471

ODY_2_-_TOV_2.jpeg

Het is zaterdag 2 oktober, een prachtige herfstdag om weer 3 punten te pakken. Of zoals Cas de avond daarvoor zijn “little soldiers” extra motiveerde door "Tomorrow the opportunity to set our first win streak of the season!” te sturen, leuk gezegd wel.
Met de ontgroening van vorige week vers in het geheugen staan de mannen klaar om weer lekker te voetballen. Oke behalve Riis dan, zijn laatste overgebleven energie ging op naar vlagger zijn. Als je Kelderklasse 15 hebt gezien weet je hoe belangrijk deze rol kan zijn voor het team (we love Arie).
De tegenstander is TOV 2 en we beginnen met de opstelling van v.l.n.r.v.a.n.v: Joram, Arnon, Nick, Thijmen, Didier, Nelis, Juul, Mauro (die te vroeg zuchtte bij het niet horen van zijn naam op de linksback of cm-positie bij de bespreking vooraf), Lukas, Felix en Michael.

Goed, we zijn begonnen. Ody begint goed en heeft veel de bal, alleen was vaak de laatste pass wat slordig. Het was alsof je een mix van Barcelona uit 2015 met het Barcelona uit 2020 had, de tegenstander kreeg uit de omschakeling immers ook onnodig wat kansjes. De eerste goal in de 36e minuut werd dan ook gemaakt uit een corner, Didier knikte net zo gemakkelijk als wat hij normaal doet bij de vraag “gaan we uit vanavond?” de bal binnen. Tegenstander raakt steeds gefrustreerder, scheids reageert steeds fel op tegengeluid en geeft zelfs een geel kaartje, heerlijk dit voor Ody. Om toch nog een grotere mentale tik te geven scoort Lukas in de 43e minuut de 2-0. Even de tegenstander dat gevoel geven dat ze echt de boot gaan missen. Alsof je via Centraal reist en in de bus er naartoe er al achter komt dat je je laptop vergeten bent, waarbij je op het perron er ook nog eens achter komt dat je OV thuisligt. Dan is het rustsignaal. Het zonnetje schijnt, we staan voor, tijd voor Caspar om ons scherp te houden. Het was immers verleidelijk om naast je voetbalschoenen die nog op het veld lagen terug te lopen naar de kleedkamer.

Vervolgens gaat Ody gaat met volle moed de tweede helft in. En Felix scoort in de 50e minuut de 3-0. Inmiddels krijgt TOV te horen via onze favoriete stem dat de trein richting 3 punten gecanceld is. Dan is het een tijdje qua goals wat rustig. Het spel blijft prima. Je merkt dat we als team beter en beter samenspelen. Na een sliding op het hoofdveld van Ody begint je knie een paarse tint te krijgen. Tot aan de 81e minuut bleef het zoeken naar een nieuwe goal. Het was niet de vraag of die ging vallen, eerder wie hem ging maken. Met volle concentratie door blijven gaan, daar hebben deze studentjes genoeg ervaring mee, dit keer niet om 03:00 ’s nachts.

Dan was daar Lukas die de 4-0 scoorde! Dit was in de (je voelde hem al misschien aankomen) 81e minuut. Nu we de tegenstander overklasten besloot Didier er vervolgers een schepje bovenop te doen. De haring werd succesvol ingezet, dit keer de premium versie door de bal in de lucht te houden. Zo gaat hij van 4 naar 5 star skills en heeft hij de vaardigheid ‘flair’ ontgrendeld. Dan nu tijd voor de mooiste assist tot dusver. Felix dribbelt via rechts langs de keeper en geeft de assist op Joost. Niet zomaar een assist, nee, het was een ‘Gallery-play, hij doet het met een hakje!’. Je weet ook dat het goed was wanneer de omstanders eerst “Ohhh” schreeuwen voordat ze juichen. Vier minuten later was het weer raak voor Ody. Uit de omschakeling werd de bal diep gespeeld, echter werd er buitenspel gevlagd. Toch gingen we door, onze speler bleef op eigen helft lopen en de scheids liet het ook doorgaan. Zo mocht Lukas op aangeven van Juul de 6-0 binnenschieten. Zijn eerste hattrick van het seizoen, heerlijk. Om de wedstrijd af te sluiten krijgen we randje 16 nog een vrije trap. Leuk feitje, de centrale verdediger van TOV kreeg hiervoor rood omdat hij de overtreding maakte en het zijn tweede gele kaart was. Lucas schiet deze keurig in de linkerbovenhoek, alsof het niets is. Zo sluiten we deze wedstrijd met 7-0 winst in stijl af.

Sensationeel begin van een geweldige zaterdag. Onze afwezige Leon reageerde dan ook met de lovende woorden “Bravi tutti, potevate anche farne di meno.. così é umiliante” in de groepsapp. De sfeer zit er goed in, Nick vindt de score wat geflatteerd maar ach, de drie punten zijn binnen. Tijd om het te vieren. Zing met me mee wordt in de kleedkamer gezongen, pilsjes worden genuttigd en ’s avonds ook nog eens het teamuitje. Na chaotische beerpong en stuiterspelletjes (waar Otto wel zijn best deed maar niet goed in was) gingen we op stap in Utrecht. Café Dikke Dries heeft nog nooit zo’n sfeertje gekend, wat doen we dat toch goed als team.

Al met al een succesvolle zaterdag, focus nu op de dinsdagtraining (je dacht dat er nu de volgende wedstrijd werd gezegd, maar nee, wij gaan weer door met de eerste training van de week).

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!