Drie maal winnen - Odysseus '91

Drie maal winnen

Drie maal winnen

Meern De 2

0 - 2

Odysseus '91 2

Competitie

1e klasse B

Datum

8 oktober 2022 11:30

Scheidsrechter

J.G. den Dunnen

Accommodatie

Sportpark De Meern
Loenenseboslaan 2
3454NT
DE MEERN
tel. 030-6661923

Op deze mooie zaterdag 8 oktober was het zover: Ody heren 2 mocht aantreden tegen V.V. De Meern. Een enkeling pakte de auto, een paar de fiets en wat andere strijders de trein, maar wat vrijwel iedereen gemeen had was dat men niet om kwart over 10 in de kantine zat. In zekere zin begon hier het winnen al, want de pot is zodoende weer goed gespekt. Lekker hoor mannen!

Na de nodige tactische aanwijzingen stuurde Caspar zijn ploeg in de volgende formatie v.l.n.r.v.a.n.v. het veld op: Kasper, Arnon, Jasper, Mauro, Didier, Jan, Juul, Nelis, Dennis, Leon en Michael. In het eerste kwartier was Ody duidelijk de betere ploeg, daarna kwam de Meern er af en toe iets beter aan te pas, maar de grootste kansen waren voor de uitploeg wat uiteindelijk ook resulteerde in de 0-1 van Leon. Daarna kreeg Ody nog enkele grote kansen en had de voorsprong verder uitgebreid moeten worden. Helaas voor de toeschouwers was verder het meest spannende in de eerste helft een regenwolk die nog even kwam buurten om de uitspraak “echt lekker voetbalweer” toch even te ontkrachten.

In de tweede helft drong De Meern meer aan, kreeg wat meer de bal, maar wist niet echt gevaarlijk te worden. Invaller Jerome wist echter nog wel een goaltje mee te pikken. Ook Jan leek te gaan scoren, maar zijn balletje over de keeper heen was net te zacht en kon nog net door de verdediging van de lijn worden gehaald. Misschien maar goed ook, want 3 kannetjes eerste goal had ons misschien net te veel winnaars doen voelen. Jerome werd door Caspar tot opvallende speler uitgeroepen, maar hij was niet de enige die opviel. Ook de tegenstander had in de tweede helft een heel fijn spelertje in de spits rondlopen. Van het verfijnde voetenwerk was hij niet vies en zodoende wist hij bij dode spel moment menig teentje te pletten en hier en daar een fijn tikkie uit te delen aan zijn directe tegenstander. Dat deze voetjes van beweging hielden werd vooral duidelijk wanneer hij in zijn eentje druk probeerde te zetten, begeleidt door een symfonie aan keelklanken van zijn medespelers dat hij terug moest komen en zijn eigen gebrom dat niemand met hem mee druk zette. Bij het zien van dit schouwspel was het voor de toeschouwers vooral fijn dat het verder wel “een puik weertje” was.

Na afloop van de wedstrijd zat de stemming er goed in, werd een zeker woord tactisch vermeden door te vermelden dat we wel eens “heel hoog” zouden kunnen eindigen als we zo door gingen en werd alvast vooruit geblikt naar de wedstrijd van komende zaterdag. Dan staat de pot tegen Rivierwijkers op het programma, waar de paarshemden enkele oude bekenden zullen treffen. Dit kan niet anders dan een spektakel worden, dus komt dat zien!

Dan uiteraard nog de broodje bal analyse: Het begon veelbelovend, geen rij, snelle service, vier sneden in de bal, waardoor de pindasaus tot in het diepste van de bal door kon dringen en de gelukkige genieter die deze bal had besteld bij elke hap een goede lading saus naar binnen werkte. Maar bij de saus begonnen ook de problemen. Waar ieder normaal persoon 2 euro 90 neerlegde voor deze bal, wat door alle aanwezigen als een prima prijs voor een wit bolletje, een klont gehakt en een klodder saus werd beschouwd, mocht deze recensent 30 cent extra neerleggen voor deze essentiële toevoeging aan een anders toch wel wat droog broodje. Ik zou graag met mijn hand over het hart strijken, maar we moeten streng zijn, anders zou de “broodje bal analyse” zijn geloofwaardigheid en status verliezen. Zodoende kost deze inconsequentie in prijs dit broodje bal een hele punt. Waar het anders toch zeker een 8/10 had gescoord, blijft het nu steken op een matige 7.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!