Bloed, zweet en tranen - Odysseus '91

Bloed, zweet en tranen

Bloed, zweet en tranen

Odysseus '91 2

2 - 3

Rivierwijkers 2

Competitie

1e klasse B

Datum

15 oktober 2022 12:30

Scheidsrechter

Anoniem

Accommodatie

Sportpark Olympos
Uppsalalaan 3
3584CT
UTRECHT
tel. 030-2534471

Een uitstekend herfstweertje, 2 ploegen die elkaar geen nagelbreedte gunnen en een scheids van het kaliber Bas Nijhuis. Al met al ingrediënten voor een prachtige voetbalmiddag in Utrecht-Oost. Na een tiptop in orde wedstrijdbespreking bleef er 1 ding hangen bij de knapen van heren DOS; een sportief corpulente scherpschutter in de spits waarbij je -Onthoud deze zin- in ieder geval niet bang hoeft te zijn dat hij met het hoofd zal scoren.

De keuze is gemaakt om uit respect naar de tegenstander van vandaag dit keer niet onze kickoff-glitch te gebruiken die de afgelopen weken zo’n succes opleverde. Maar de bal rolt en na een moeizaam begin was het meteen raak voor de oude bekenden van Ody, na een op het presenteerblaadje gelegde corner liet de bal meteen het netje bollen en was het eerste tegendoelpunt voor de mannen in het paars na 280 minuten een feit. Maar kan Ody dit on a cold rainy day on the field next to the Blokhut rechtzetten? Na een uitstekend duel waarbij Jappie ogenschijnlijk de bal speelt in de 16 van de thuisploeg en de technisch begaafde linksbuiten naar de grond duikt, is het voor de scheidsrechter meteen duidelijk dat dit een schwalbe betreft. Het zijn alleen de hele groten die hiervoor geen pingel geven. Maar even later is het aan de andere kant wel raak. Thijmen, die bijna zonder linkeroog het veld zou moeten verlaten, wordt op een schandalige wijze naar de grond gewerkt waarna de scheidsrechter naar de stip wijst. Dan weet je eigenlijk al genoeg, 1-1. Hoewel er goed wordt gecombineerd, laten de kansen nog enige tijd op zich wachten. Er gebeurt weinig totdat de scheidsrechter genoodzaakt wordt wegens medische redenen de wedstrijd stil te leggen en onder andere Juul verzoekt zich te laten verzorgen. Zo zie je ze maar zelden, een scheids met zo veel autoriteit die er ook voor zorgt dat bij eenieder die voetbal een warm hart toedraagt de gezondheid wordt gewaarborgd. Pas het veld betreden wanneer de man met de fluit het signaal geeft is een regel die één van de tegenstanders niet helemaal goed begrijpt, mooi was dat dit resulteerde in een ‘kannetje onnodige gele kaart’ voor onze eigen Thijmen (zie voetbal.nl).

De rust vond onze lieve scheidsrechter maar te lang duren en floot voor de aanvang van de 2e helft. Waarschijnlijk vond hij dat hij het vlaggen ook net zo goed zelf kon doen aangezien er nog geen grensrechter klaar stond. Maar goed, wie geeft hem ongelijk want wat kan die niet? In de 2e helft werd er vanuit standaardsituaties een aantal balletjes leuk neergelegd wat resulteerde in een kopkans voor de beruchte nummer 9 van Rivierwijkers. Laat maar koppen dachten we allemaal nog met de bespreking in ons achterhoofd, nou dat hebben we geweten want hij knikt de 1-2 op fraaie wijze binnen. Het is een kwestie van veerkracht om na 2x virtueel zonder punten de kleedkamer in te gaan, wederom op gelijke hoogte te komen. Na, werkelijk waar, geweldig combinatievoetbal vindt Mikey uiteindelijk Felix die heel koel blijft, lang wacht en vervolgens de bal snoeihard in de bovenhoek jaagt. Het spelbeeld veranderde, Ody kreeg de overhand en een tegendoelpunt lag totaal niet in de lijn der verwachting. Dit gebeurde helaas wel, 2-3. Bijna was Joost nog te bekronen tot gouden wissel maar hij zag zijn inzet op de buitenkant van de paal belanden. BREAKING: Inside-informationleert ons dat na lange contractonderhandelingen Juul bijtekent en volgend jaar bij het sterrenensemble van heren DOS blijft. Er leek sprake te zijn van een overstap maar de geroutineerde middenvelder blijft bij de grootmacht uit Utrecht.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!