De zoektocht naar punten - Odysseus '91

De zoektocht naar punten

De zoektocht naar punten

Elinkwijk 2

2 - 5

Odysseus '91 2

50'
Jan Bos (penalty)
52'
57'
Juul Gorgels (intikker)
64'
Jan Bos (scrimmage)
87'
Dennis Zuidema (intikker)

Competitie

1e klasse B

Datum

5 november 2022 12:00

Scheidsrechter

P. Mohammed

Accommodatie

Sportpark Elinkwijk
Amsterdamsestraatweg 1015
3555HT
UTRECHT
tel. 030-2440448

USV Elinkwijk 2 - Odysseus ’91 2: 2-5

 

Voorafgaand, wat niet vergeten mag worden, hebben we de (broodje) bal analyse. Vandaag een echt unieke (broodje) bal analyse. Volledig in de spotlight, onzer eigen Otto (ook beter bekend als Stagge junior)! Na menig enthousiast bijstander voor wat beeldmateriaal gevraagd te hebben, zijn we aanbeland op onderstaand schone foto. Hier zien we een ietwat jeugdigere Otto dan degene die vandaag de dag over de voetbal velden kuiert. Desondanks zien we ook op deze foto dat het aan talent mogelijk ontbreekt, maar dat laat onzer Otto de pret niet drukken. Vandaag zien we hem natuurlijk in een wonderbaarlijk mooi hummel keepershirtje verschijnen, met zijn natuurlijk kenmerkende blonde haren in een scheiding. Verder zien we de wit-groene kledij van zijn oude clubje verschijnen onder het keepershirt, die dachten waarschijnlijk ook, zet hem maar op doel, daar kan niet te veel gebeuren. Echter lijkt Otto hier gewoon bijna een prachtige wit-blauwe Derbystar te bemachtigen om zijn team te ondersteunen. Allerlaatst zien we nog een stelletje wat lijken hippe Nike hypervenoms te zijn, klaar om de aanval in te gaan. Dames en Heren u weet het nog niet, maar er is meer van het thema verklapt van het wedstrijdverslag dan u verwacht. Dan nu, over op de orde van de dag.

 

Voor de nieuwsgierigen en geïnteresseerden, de heren van Ody Dos gaan lekker. Na de eerste vijf wedstrijden zijn er nu maar liefst 12 punten verzameld, waardoor onze student-atleten mooi hoog meedraaien in het linker rijtje.

 

Het leek een druilerige dag te worden, fris en grauw. Volgens onze meteorologische maatjes in De Bilt klopte dat ook prima, want het was maar een schrale 9 graden. Mocht een enkeling nog twijfel hebben gehad, ja, de herfst is toch echt al even begonnen.

 

Mogelijk was deze realisatie hetgeen wat enkele invloed had op de eerste zoektocht van de dag, de queeste naar de locatie van Elinkwijk zelf. Ons aller trainert - ook weer terug van weggeweest na een escapade naar het hoge noorden vorige week – had het al verwacht en reeds vermeld aan de heren van ons Ody Dos, maar het mocht niet baten. Men had wat moeite met het tijdig lokaliseren van de historische blauwwit gestreepte volksclub genaamd USV Elinkwijk. Na dan toch compleet te zijn en een mooie pot vijfjes verzameld te hebben voor de GokCo, gingen de mennen dan toch de kleedkamer in om naar de wedstrijd toe te leven. Na wat stevige woorden van ons aller trainerts en verdere staf was het toch wel duidelijk. Deze pot moest en zou gewonnen kunnen worden.

 

Nou Dames, Heren, alles wat der tussenin of erbuiten mag vallen, zodra het fluitsignaal van de beste scheidsrechter in de vervallen Elinkwijkse arena klonk, leek het alsof dat glad vergeten was. De scherpte zat er nog niet in bij de heren, mogelijk zorgden de nieuw gegroeide snorren (lees: enkele verspreide donshaartjes) bij menig speler voor onbalans. Ondanks enkele goede combinaties, aanvallen en zeker kansen stond diep in de 1ste helft een troosteloze 0-0 op het Elinkwijkse scoreboard. Bleef dat maar zo… De tegenstanders, met hoge druk, kapitaliserend op wat foutjes leidde tot de 1-0 achterstand voor de in het paars gesierde Odysseanen. Luttele minuten later klonk het rustsignaal.

De trainerts bewaarden de rust, kwaliteit was gezien, maar het werd tijd voor verhoogde inzet. Enig, ofwel menig bekende terminologie weerklonk in de kleedkamer, ‘Het kan nog’, ‘Nu wij’. Na nog een enkele reprimande (lees: regelrechte scheldpartij) van Siets op de nieuwe – betrekkelijk matige – keeper van Ody Dos gingen uw eigen geliefde student-atleten weer richting het slagveld.

 

Dames, Heren en wederom, de rest, een slagveld werd het. Het fluitsignaal klonk en een heuse charge van mythologische proporties werd onwetend ontketend door de lokale arbiter. De heren van Ody Dos waren niet te stoppen (mogelijk waren de mannen onder de indruk van de ultieme tirade van Siets, maar Joost mag het weten). Binnen minuten werd de bal door de scheids op de stip gelegd na een corner situatie. Jan van alleman legde aan en schoot naar eigen zeggen een wereldse penalty binnen. Wederom klonk het fluitsignaal en tot 3 maal toe kon er binnen het kortst van keren kon iedereen weer naar eigen positie terug paraderen, want de score stond al gauw op 1-4. Door onder andere een machtige kopbal van onze bulderende aanvoerder in de kruising vanuit een standaardsituatie. Maar lieve mensen, de wedstrijd was alles behalve over.

 

USV Elinkwijk besloot feller en wederom hoger druk te zetten, wat zich uitbetaalde in een penalty voor de blauw-witten. Niemand weet hoe en waarom, mogelijk was het de tirade, mogelijk de verbluffende afgelopen 10-15 min van Ody op het veld, maar dames en heren, de spits Elinkwijk legde aan, de keeper maakte zich groot, bezwaard door het gewicht zijner snor… EN HIJ PAKT “EM. Elinkwijk zichtbaar ontdaan, de wedstrijd ging verder. De eerder benoemd matige keeper kreeg het op de heupen, minuten later wordt een volley randje 16 op de lat gedrukt. Het vertrouwen vloeit in overvloed. Na nog enkele aanvallen van Elinkwijk valt dan toch nog de 2-4. Ody heeft moeite met de organisatie en het veelvuldige spelersaantal van de Elinkwijkers voorin, maar zoals een wijs voetballer zou zeggen, elk nadeel heb’ zijn voordeel en daar maakten de heren van Ody Dos al te graag gebruik van. De 2-5 werd na mooi samenspel bemachtigd door Dennis en de wedstrijd werd in het slot gegooid. De 3 punten waren na 90 minuten strijd gevonden en verzilverd door Ody Dos. Welverdiend, Veni Vidi Vici.

 

B.vtL.

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!