Rollercoaster van emoties in 3 uur tijd. - Odysseus '91

Rollercoaster van emoties in 3 uur tijd.

Rollercoaster van emoties in 3 uur tijd.

Odysseus '91 7

3 - 0

Hercules 16

Sander Tamse (intikker)
30'
Assist: Teun Bowles
... (e.d.)
70'
Sander Tamse (penalty)
80'

Competitie

Mannen beker reserve zaterdag poulefase Groep 3 48

Datum

10 september 2022 12:30

Scheidsrechter

V. Veraart

Accommodatie

Sportpark Olympos
Uppsalalaan 3
3584CT
UTRECHT
tel. 030-2534471

Zaterdag 10 september was het zo ver. De eerste thuiswedstrijd van het seizoen is daar! Na een teleurstellende uitslag van de week ervoor, maar een niveau wat hoopgevend leek, zijn de mannen van heren 7 opzoek naar revanche. Tegenstander van vandaag? Het Hercules 16 van oude vedette/vlagger Huub.

De tweede wedstrijd van het seizoen heeft nu al kans om de wedstrijd te worden met de meest chaotische voorbereiding. Waar de ene speler weken vooraf al wist dat hij vandaag te brak zou zijn, besloten anderen toch ook graag een festival te bezoeken op deze zaterdag. Toen ook nog bleek dat onze nieuwe sterspeler Jan zich in de locatie had vergist en per ongeluk in Groningen was wakker geworden had trainer Stolk een pijnlijke realisatie: We hebben geen verdedigers!

Hoe kan dit worden op gelost? Is het een idee om een 0-5-5 opstelling te spelen? Misschien een 0-6-4? Na alle mogelijke oplossing af te gaan is er toch gekozen voor de standaard 4-3-3. Dit werd echter medemogelijk gemaakt door onze geliefde collega’s uit heren 4&5. Met uiteindelijk een fantasie opstelling en een bank zonder wissels begon uiteindelijk heren 7 aan deze belangrijke beker wedstrijd. Gelukkig kwamen er snel nog 3 wissels bij. Een trainer die moet vlaggen blijft toch een beetje geñant.

Na deze chaotische ochtend kwamen we tijdens deze wedstrijd snel achter 1 ding. Deze tegenstander bakt er geen pepernoot van. Een matig begin werd snel opgevolgd door een sterk heren 7 dat de tegenstander volledig onder druk zet, sprint duels wint, kansen creëert, kansen mist én amper iets weggeeft. Na een half uur leidde dit tot een terecht resultaat. Een wereld peer naar voren van onze top keeper Kevin leidde tot een grote kans voor heren 7 debutant Teun. Helaas kon hij zijn debuut niet versieren met een goal. De rebound werd echter wel prachtig binnen gewerkt door de Sandy B Tamse. De eerste goal van het seizoen is een feit.

Meer kansen volgde. Toch duurde het tot ver in de tweede helft om de wedstrijd te beslissen. Dit gebeurde door dat de tegenstander besloot de bal beeldschoon over zijn eigen keeper te schieten. Nu de wedstrijd gespeeld was kon heren 7 vrij uit voetballen. En dat lieten ze zien ook! Kans op kans kwam er. Helaas stond het vizier niet op scherp. Dit was vooral jammer voor Buddha. Hij had nog één doelpunt nodig om zijn weddenschap met Kevin te winnen. Echter zorgde één achterlijk lange arm van Huub ervoor dat hij twee kannen door zijn neus geboord kreeg. Hij kreeg echter nog één kans. Een penalty. Echter liet Pim deze gouden kans aan zich voorbij gaan met één argument: Hij was z’n ballen vergeten. Deze bijzondere actie gaf Sander wel de kans om zijn tweede doelpunt van de wedstrijd te maken. Hierdoor lijkt het er op dat hij in ieder geval tot na de winterstop topscoorder gaat blijven van Ody heren 7.

De eerste 3 punten zijn binnen, de sfeer is hersteld en het was een mooie middag voor een lekker biertje. Én het mooiste? We kunnen nog door bekeren! Een overwinning met 5-0 tegen koploper sporting zou genoeg kunnen zijn voor een plek in de KO fase van dit fantastische toernooi.

 

Stay tuned!

JR

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!