‘De Rochel van Brederodes’ - Odysseus '91

‘De Rochel van Brederodes’

‘De Rochel van Brederodes’

Brederodes 2

3 - 1

Odysseus '91 2

35'
Rick Roomer (schot)
Assist: Lukas Jungen

Competitie

Mannen beker reserve poulefase Groep 1 17

Datum

13 september 2022 20:15

Scheidsrechter

L van Hees

Accommodatie

Sportpark Blankensteijn
Langeweg 4
4133AX
VIANEN UT
tel. 0347-373233

Nadat de tegenstander van ons prachtige Heren 2 eerst niet durfde en de wedstrijd daarom werd verplaatst, was het tijd om af te reizen naar Vianen. Aangekomen op het sportpark vielen er meteen twee dingen op: als eerste het ongelofelijk lelijke tenue van de opponent en ten tweede de lege fanshop, die dat shirt probeerde te verkopen. Het mag dan ook duidelijk zijn dat de tegenstander dan ook met veel speeksel in de mond zat toen zij ons prachtige paarse shirt voor het eerst zagen; over speeksel later meer. Maar eerst wil ik namens de deftige Heren Dos van Ody’91 mijn onvrede uitspreken over de gesloten kantine en dat nog wel eens op een champions league avond, hierdoor helaas geen broodje bal analyse. Om de trouwe fans dan nog wel iets te geven, ga ik speciaal voor hen iets anders analyseren.

 

Namelijk ‘De Rochel van Brederodes’. Voordat het voor mij mogelijk wordt om dit fenomeen te analyseren moeten we toch helaas naar de wedstrijd kijken. Al na 6 minuten moest Kasper de eerste bal uit het net vissen. De hoge druk en de strakke ballen door de as leidde dan ook al snel tot een 2-0 achterstand voor het paarse legioen. Niet geheel onterecht en daarom moesten de mannen terug naar de tekentafel. Brederodes, wat overigens opricht was onder de naam Hercules, voelde na de 2-0 dat Ody beter werd en ging daarmee laf voetballen. Aan het spel van de tegenstander was wel te zien waarom zij hun naam veranderd hadden naar Brederodes, want de club was niet een Griekse helden naam waardig. Dat het heet werd onder de voeten van de club uit Vianen met het afgrijselijke geel-groene tenue, was te merken aan een beenveeg van nummer 15 om een counter eruit te halen, vervolgd met een grote bal speeksel; oftewel ‘De Rochel van Brederodes’.

 

Bij een rochel zijn er 4 aspecten belangrijk namelijk: de hoeveelheid, de kracht, de passie van de spuuger en de kwaliteit zelf. Laten we beginnen met de hoeveelheid; het was een redelijke lading spuug wat uit de mond van de tegenstander kwam, maar net niet genoeg om het te zien voor de (blinde) scheids, dus geef ik het een 6/10. Verder gaan we met de kracht van de rochel en daar heb ik wel iets op aan te merken. De dader had best wat kracht van de beenveeg kunnen investeren in de rochel, want dit was gewoon een ‘pisballetje’, hierdoor kan ik niks anders doen dan het een 3/10 te geven. Vervolgens gaan we door met de passie van de spuuger, waar niks op aan te merken viel. Misschien zou nummer 15 daar zelf meer credits voor moeten krijgen, want met een boos gezicht en gefocuste ogen was de passie van zijn gezicht af te lezen, daarom een 9,5/10 voor de passie. Ten slotte de kwaliteit van de rochel. Ik heb de rochel niet geproefd, dus de enige manier om de kwaliteit te beoordelen voor mij, is een random number picker tussen de 1 en de 10, wat resulteerde in 6/10 voor de kwaliteit. Als we dan alles bij elkaar optellen en het gemiddelde nemen komen we uit op een 6,1 voor ‘De Rochel van Brederodes’. Een keurige voldoende dus voor de nummer 15 van de tegenpartij.

 

De wedstrijd zelf eindigde overigens in een 3-1 verlies. Ricknaldo scoorde de enige goal voor ons en ik denk dat bijna alle spelers het er mee eens zijn dat we niet graag meer terugkomen naar Vianen.

 

Otto Stagge

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!