Mannen Zaterdag reserve 2, 3e klasse G

5 december 2009 12:15

Gameren, J.W. van

VIDEO WEDSTRIJD
Vandaag stond er een belangrijke wedstrijd op het programma. DOVO kruiste voor de tweede maal dit seizoen de degens met Odysseus ’91 2. De seizoensouverture vond plaats in Veenendaal en eindigde in een duidelijke 1-4 overwinning voor paars-wit. Daarna behaalde DOVO een aantal knappe resultaten (onder andere een 2-3 uitoverwinning bij medekoploper IJFC) en zette het koers richting de top drie. Koploper Odysseus ’91 was dus gewaarschuwd en van onderschatting kon geen sprake zijn.

Na een aantal voetbalvrije weken – onder andere door het slechte weer – konden de studenten eindelijk weer eens ‘de wei in’. Vandaag waren er 15 spelers aanwezig - waaronder clubicoon Jochem Schilders - en het Italiaans-Groningse trainersduo Boccaletti-Dijk zat dus flink in de slappe was. Vandaag hadden de hoge heren de volgende 4-3-3-opstelling op papier gezet:

Jorrit; Tim, Seabass, Tom en Paul; Daan, Erik en Floor; Tomek, Jochem en Arjan. Bank: Steven, Stefan, Dirk en David.

De wedstrijd begon goed en vanaf het begin was er een overwicht voor de thuisploeg. Voorin en op het middenveld was het af en toe nog zoeken, maar achterin stond het wederom als een huis. Niet voor het eerst dit seizoen; er waren tot nu toe slechts 7 tegentreffers geïncasseerd. Dat de paars-witte verdedigers meer konden dan verdedigen bleek in de 14e minuut, toen Paul een corner prachtig met het hoofd wist af te ronden. Hiermee wist hij het kunstje dat hij de heenwedstrijd in Veenendaal had laten zien te herhalen; ook toen maakte hij de openingstreffer. Odysseus ’91 ging wat vrijer voetballen en dit resulteerde in misschien wel het mooiste moment van de wedstrijd. In de 27e minuut ontdeed Floor zich – op een wijze waar Riquelme trots op zou zijn – van twee DOVO-spelers en met een machtige voorzet kwam de bal op het hoofd van Jochem. Die wist zich wel raad met dit buitenkansje en kopte de bal in de rechterhoek: 2-0. Op zulke momenten ben je blij dat alles op camera staat. DOVO had op wat corners na eigenlijk niets in te brengen. Na een discutabel moment in het eigen strafschopgebied aan het einde van de eerste helft – waarin een DOVO-speler hardhandig in contact kwam met Tim – blies de scheidsrechter voor de rust.

In de rust werd gehamerd op het belang van snelle goals. Als er nog meteen doorgedrukt zou worden, hadden we de wedstrijd in de zak en kon dit leiden tot een mooi resultaat.

Dit mooie resultaat zou er uiteindelijk ook komen. Al in de 51e minuut wist Jochem de bal snoeihard in de korte bovenhoek te jagen na een mooi steekballetje vanaf het middenveld. Hierna volgden wat personele wisselingen op het middenveld (Dirk voor Daan en Steven voor Erik). Dit veranderde niets aan het veldoverwicht en de aanval bleef bij vlagen levensgevaarlijk, mede dankzij de goed spelende Arjan en Tomek. Na een mooie een-twee tussen laatstgenoemde en de eveneens ingevallen Stefan – voor Jochem – kon de 4-0 worden genoteerd in het boekje van scheidsrechter Van Gameren. Arjan was ook continu gevaarlijk, al zal zijn gemiste opgelegde kans zaterdagnacht nog wel even door zijn hoofd hebben gespookt. Op zulke momenten ben je wat minder blij dat alles op camera staat. Steven zorgde zeven minuten voor tijd voor een mooi slotakkoord door de bal met zijn gouden linkerbeen in de lange hoek langs de keeper te schieten. Een dik verdiende overwinning en een heuse jubelstemming na de wedstrijd. Waar zal dit eindigen dit seizoen?

Volgende week staat in het teken van de uitwedstrijd tegen VRC. Een op het eerste gezicht wat minder goed draaiende tegenstander (getuige de 6 punten die ze pas wisten te verzamelen), maar een kat in het nauw maakt rare sprongen!