60'

Mannen zaterdag, 2, 1e klasse B

19 april 2014 12:00

Hoeve, M. ter

Het was feest in Mijdrecht 19 April; bijna alle elftallen van Odysseus'91 waren vertegenwoordigd in het dorp. Niet dat er zoveel wedstrijden gespeeld werden, maar door het feit dat met name het tweede elftal aangevuld moest worden met helden uit andere teams. Gescheurde hamstrings, pijnlijke tenen, in de knoop zittende liezen, gebroken middenhandsbeentjes, ingedeukte enkelbanden, aangetaste kaakspieren, verjaardagen, buitenlandse reisjes en personen die alvast paaseieren wilden zoeken zaten een goed gevulde Ody 2 selectie in de weg. Er was een heuse NOODKREET nodig om voldoende namen op het wedstrijdformulier te zetten. Zo werden talenten uit het 3de, 4de, 6de en 9de gehaald om Ody 2 uit de brand te helpen. Hulde!

Ook trainer Jorrit had zijn handschoenen weer eens aangetrokken om het keepersprobleem op te lossen. Verder bestond bijna gehele verdediging uit spelers van Heren 3 (Sam, Freek en Daan K), aangevuld met alleskunner Jeroen. Ook de aanval was aangevuld met Ate die naast Nathan en Rutger voor het gevaar moesten zorgen. Het middenveld bestond dan wel geheel uit spelers van Heren 2, met Andres, Dylan en Erik P. Na rust werd het aandeel Heren 2 zelfs verminderd naar 3 spelers toen ook Roeland uit Heren 3, Levi en Jeroen uit Heren 6 en Michiel uit Heren 9 het veld betreden.

Daar waar menigeen misschien dacht aan een afstraffing voor Ody, was dit allerminst het geval. Een vrije trap door de muur was nodig om Argon na ongeveer een half uur spelen op voorsprong te zetten. Verder was het van beide kanten een slordige en weinig amusante wedstrijd. Beide elftallen creëerden geen enkele kans voor rust en werd met een minieme achterstand de kleedkamers opgezocht. Na rust was dit wel anders. Nadat Argon op een 2-0 voorsprong kwam, kwam ook Ody beter in het spel en kreeg het opeens een aantal goede kansen op de achterstand te verkleinen. Waar Andres had het vizier niet helemaal scherp staan, wist Roeland na een goede aanval over linkerkant het net wel te vinden. Een doelpunt waar geen enkele speler van heren 2 bij betrokken was. Mede dankzij het opzwepende publiek leek Ody op weg naar de gelijkmaker waar het op dat moment van de wedstrijd misschien wel recht op had. Uiteindelijk was dit tien minuten voor tijd definitief voorbij toen Argon de 3-1 scoorde en even laten de eindstand op 4-1 bepaalde. De scheidsrechter deed ook nog even van spreken door twee merkwaardige vrije trappen te geven. Eentje omdat de keeper van Argon 6,5 seconden over zijn uittrap deed en eentje omdat Jorrit 7.45 centimeter buiten het zestienmetergebied de bal uit zijn handen trapte.

Op het moment van schrijven is duidelijk dat Ody 2 ook volgend jaar reserve 1ste klasse speelt! Gefeliciteerd mannen!