Odysseus wint in extremis de ultieme degradatiepot

Odysseus wint in extremis de ultieme degradatiepot

Zuidvogels 3

0 - 1

Odysseus '91 2

Competitie

Mannen zaterdag, 2, 1e klasse B

Datum

15 maart 2014 14:30

Scheidsrechter

Schievink, R.

Accommodatie

Sportpark De Eng
Tuurdijk 33
3997MS
'T GOY
tel. 030-6011721

Zaterdag 15 maart stond de wedstrijd tegen Zuidvogels 3 in Huizen op het programma, een ploeg die Ody in de thuiswedstrijd met relatief gemak opzij had weten te zetten. Maar niks is meer wat het geweest is bij de paarse helden, geplaagd door massale afwezigheid (snoepreisjes, pijntjes, etc) weet men slechts met kunst en vliegwerk wekelijks 11 man op het veld te zetten. Deze dag had Jorrit niemand minder dan Daan Kuys en vermeend goalgetter Martijn zo gek gekregen om het team te komen versterken. Maar ook deze week was er weer een blessuregeval te betreuren; niemand minder dan Roel K, in zijn eentje verantwoordelijk voor de gehele doelpuntenproductie in de afgelopen 6 wedstrijden, was te geblesseerd om mee te doen.

Dan door naar de wedstrijd, na een gedegen warming-up op het speciaal daarvoor gereserveerde veld barstte de strijd om directe handhaving los. Het eerste kwartier werd gekenmerkt door tal van incidenten en toen de rook eenmaal was opgetrokken werd het volgende duidelijk;

  1. Het aantal fitte verdedigers was gereduceerd van 3 naar 1, zowel Nick als Thijs hadden het voor elkaar gekregen om geblesseerd uit te vallen. Hun plekken werden met de beste wil van de wereld overgenomen door Lukoki en ondergetekende.
  2. Niemand minder dan Jules K. stond na een maandenlange afwezigheid weer in ons midden en speelde alsof hij nooit was weggeweest. Dat het hem een eeuwigheid kostte om zijn voetbalschoenen aan te doen en daarmee zijn teamgenoten 5 minuten met zijn 10en liet aanklooien werd hem dan ook al snel vergeven.
  3. Rudi had naar goed gebruik de eerste 3 ballen die bij hem in de buurt kwamen richting parkeerplaats geschoten.

Naarmate de eerste helft vorderde kreeg Ody steeds meer het heft in handen, helaas werd dit veldoverwicht slechts zeer zelden omgezet in echte kansen. Zuidvogels daarentegen was wel enkele keren gevaarlijk voor het doel gekomen maar ging slordig met haar kansen om. Toen de rust aanbrak werd duidelijk dat er iets moest veranderen, in de kleedkamer ontstond een levendige discussie over de te voeren tactiek. De meest onconventionele formaties werden voorgesteld om het gevaar van Zuidvogels in te dammen. Uiteindelijk werd er gekozen voor een 3-5-2 formatie nadat duidelijk werd dat JvZ zijn voorstel (3-5-3) vastliep op praktische bezwaren.

De nieuwe tactiek sloeg van meet af aan, Ody speelde zijn beste helft sinds tijden. Zuidvogels werd de gehele 2de helft tot aan hun eigen 16-meter gebied teruggedrongen maar spijtig genoeg leidde dit niet tot doelpunten. Tot die ene glorieuze 80e minuut; Andres, voor de gelegenheid ingevlogen vanuit Den Haag, wist na een handig overstapje van Stefan de bal van net buiten de 16 prachtig in de verre hoek te krullen. De resterende speeltijd werd vakkundig volgespeeld en na het laatste fluitsignaal was de eerste driepunter van 2014 een feit.

De overwinning werd onder het genot van een drankje gevierd in de inmiddels blank staande kleedkamer (bedankt Nick). Niet veel later werd koers gezet naar Olympos waar de Super Saturday inmiddels al in volle gang was. Hoogtepunt van de avond was zonder twijfel toch wel de bingo, waarbij zowaar nog een prijs werd binnengesleept door 1 van ons meest gewaardeerde teamlid; Lukoki. Onze Luuk wist als eerste 2 verticale rijen vol te krijgen en na het innen van zijn prijs ging hij vol goede moed door voor de volle kaart. Dit mislukte echter jammerlijk en de hoofdprijs (een fietstocht naar Lunetten inclusief ontbijt bij JvZ) ging aan zijn neus voorbij.

Volgende week staat de volgende finale op het programma; 22 maart om 10:00 wordt thuis op Olympos gespeeld tegen Roda 46, wederom een directe concurrent dus het belooft weer een mooie wedstrijd te worden. Komt dat zien!


DM

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!