Ody 2 verliest van Argon maar gloreert toch op snorrenborrel

Ody 2 verliest van Argon maar gloreert toch op snorrenborrel

Odysseus '91 2

0 - 3

Argon 2

23'
...
54'
...
61'
...

Competitie

Mannen zaterdag, 2, 1e klasse B

Datum

30 november 2013 12:30

Scheidsrechter

Tiemessen, M.J.M.H.

Accommodatie

Sportpark De Eng
Tuurdijk 33
3997MS
'T GOY
tel. 030-6011721

Eindelijk was het dan zover, de laatste dag van November was aangebroken en de heren van het meest prominent corporale team der Utrechtse Studenten Voetbal Vereniging Odysseus 91 mochten zowaar aantreden met een ranzige partij haar boven de lippen. Al gelijk bij binnenkomst op sportpark Olympos werd duidelijk dat deze mannen niet alleen in de bloei van hun leven verkeren, maar dat zij daarnaast trendsetters van het puurste soort genoemd mogen worden. De alom aanwezige dames smolten bij bosjes bij het aangezicht van de strak gestileerde mini-coupes. 

Toen daarna ook nog bleek dat Ian Havermans  de dag ervoor de allernieuwste I-pod nano als verassing voor de selectie bij de Apple store had opgehaald, leek het feest niet meer stuk te kunnen. Met een gezonde gezindheid om te gaan voetballen en een stralend zonnetje werd vervolgens aan de warming up begonnen. Daaraan bezig zijnde zou het eerste smetje op de dag zich al voordoen. De dienstdoende DJ in de bestuurskeet had hoogstpersoonlijk besloten de door de snorren bepaalde psychologische voorsprong nog tijdens de warming up om te buigen in een fikse achterstand. Hiervoor dank..

De wedstrijd tegen het in de bovenste regionen meedraaiende tweede elftal van Argon ving aan zonder de geblesseerde vice-captain van het team. Deze had echter de plichten van de persfotograaf op zich genomen. Voorzien van een vlassnor en een Canon 60D mistte alleen nog een lange regenjas om zijn smeerpijpimago volledig eer aan te doen. Daarbij werden voor de verandering ook de koppen van Nathanios en fietshobbyist Kolthovio weer eens in de dug out aangetroffen. Hun uitstaande boetes voor wat betreft kannen spraakwater kwamen hier ter sprake en het vermoeden bestaat dat dit de reden was dat zij na de wedstrijd in geen velden of wegen meer te bekennen waren. Gelukkig slaapt de kannetjescommissie nooit.

De wedstrijd dan: 
Al gauw werd duidelijk dat de spelers van Argon de 8-0 overwinning tegen Nieuwland een vervolg wilden geven. Er werden weinig kansen gecreeerd maar toch had Argon het betere van het spel. Te vaak was er slordig balverlies bij de Odyssianen, waar bovendien de slag op het middenveld vaak verloren werd. Niettemin hadden de twee tegengoals die in de eerste helft vielen voorkomen kunnen worden. Het enige wapenfeit dat de Paarswitten hiertegenover konden zetten was een actie van de hardwerkende Rudi Mental die de bal helaas over het doel heenwerkte. 

In de tweede helft waren Luka Modric en JVZ al gauw gedwongen het veld te verlaten door blessures. Hiervoor kwamen Daan van Riet en de Lijer in de plaats. Even daarvoor hadden Andresius en Rudi al plaats gemaakt voor de bescheiden beroepsregelaar Stefan van Dorp en  Douwe Dijkink. Een ander spelbeeld zou het echter niet opleveren. Odysseus wist geen vuist te maken en daar wist Argon nog wel een tegendoelpunt tegenover te stellen. Dit resulteerde in een 0-3 einstand en dit betekende voor velen het eerste verlies met de jarige Jorrit Hoekstra onder de lat. 

Gelukkig was daar na afloop techneut Roel Elfring die met zijn kennis van de fotografie het prachtige tafereel van de Odyselectie en de scheidsrechter van dienst op de gevoelige plaat vast wist te leggen. Helaas zou de World Press Photo in wording in de archieven later niet meer terug te vinden zijn. 

Omdat Heren 1 het vervolgens tegen het eerste elftal van Argon op zou nemen, manifesteerden de heren van Dos zich vervolgens weer als harde kern op de door politielinten afgezette imposante Odytribune. Dat de heren van 1 zich andersom ook wel eens mogen laten gelden is een understatement. Het is te hopen dat de club in dit kader gepaste maatregelen zal nemen. 

Eenmaal in de kantine begon dan toch echt het grote feest. Al snel bleek dat ook het tweede elftal van Protos een snorrenborrel had georganiseerd, maar dat zij qua organisatie omvang niet bij die van Ody in de buurt zouden komen, daar zal niemand aan twijfelen. Daarnaast werd er hier en daar wat gekust, werden er wat gevechtjes met een hersenloze idioot gesust en heeft de liefdesrelatie tussen Jody Lukoki en Lonneke uit Dames 5 hopelijk weer een vervolg gekregen. Het zou een lange avond worden voor het snorrenensemble, maar dat was het jubileum van de geboorte van grootmoeder Havermans allemaal meer dan waard!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!