Hattrick-held Andres houdt de drie punten op Olympos

Hattrick-held Andres houdt de drie punten op Olympos

Odysseus '91 2

3 - 1

VVZ '49 2

52'
... (schot)
76'
...

Competitie

Mannen zaterdag, 2, 1e klasse B

Datum

9 november 2013 12:30

Scheidsrechter

Jong, G. de

Accommodatie

Sportpark De Eng
Tuurdijk 33
3997MS
'T GOY
tel. 030-6011721

Zaterdag  9 november stond een belangrijke wedstrijd voor de helden van Ody 2 op het programma, in een onderling duel met directe concurrent VVZ ‘49 kon bij winst afstand worden genomen van de o zo gevreesde degradatieplekken. En ook niet geheel onbelangrijk, een eerste stap gemaakt worden richting de verovering van de 2de periode.

Om stipt 11:15 verzamelde het overgrote deel van de selectie zich in de sfeervolle kantine van Olympos. Dat boer Ian voor de zoveelste keer dit seizoen te laat aan kwam kakken mocht de pret uiteraard niet drukken. Onder begeleiding van een zorgvuldig in elkaar gemixt muziekspektakel (inclusief fade out) werd vervolgens omgekleed en na een korte bespreking van Jorrit de koers ingezet richting het hoofdveld. Hier aangekomen waren de festiviteiten in het kader van Ody-dag al in volle gang. Dit goedmakertje  evenement was georganiseerd om wat meer publiek langs de velden te krijgen bij de wedstrijden van de selectie. Het spandoek en de drie bitterballen voor een euro misten zijn uitwerking niet, nog nooit eerder werd de streekderby Odysseus ’91 2-VVZ ’49 2 zo goed bezocht.

Terwijl de namen van de spelers over de Uithof schalden werden de spelerspassen nog eenmaal gecontroleerd door de scheids die voor de gelegenheid zijn leesbril had meegenomen, dit alles overigens op de gevoelige plaat vastgelegd door een fotograaf van de VI (houd de cover in de gaten de komende tijd). Ody begon met de wind in de rug met de intentie om de tegenstander gelijk in de 1e helft te overrompelen. In de praktijk viel dit echter tegen; aannames waren slordig, de passing was veelal recht in de voeten van de tegenstander en de eerlijkheid gebied te zeggen dat de grootste kansen voor de bezoekers waren. Toch was het Ody dat met een voorsprong aan de thee mocht, een goede dieptebal van Stefan werd vakkundig door Andres tot een doelpunt gepromoveerd; 1-0.

In de tweede helft begon VVZ feller dan Ody en dit resulteerde dan ook al snel in de 1-1, een moment van onoplettendheid in de verdediging werd afgestraft door de spits en zo was de stand weer gelijk. Niet lang daarna werden Douwe en Stefan afgelost door Gustaf en Lukoki in een poging om het tij te doen keren. En het mag gezegd worden;  vooral laatstgenoemde was met zijn tomeloze inzet en doorzettingsvermogen een voorbeeld voor de rest van het team. Juist toen de wedstrijd perfect in evenwicht leek was het toch weer Ody dat op voorsprong kwam. Na goed collectief jagen en een matige uittrap van de keeper kwam de bal voor de voeten van Andres, die bedacht zich geen moment en wist vanaf een meter of 30 de bal met een grote boog over de keeper het doel in krijgen; 2-1.

Kort na de 2-1 was het de licht ontvlambare nr. 8 van VVZ die zijn eigen team de das omdeed. Na een fel duel met Matthew vond hij de toegekende vrije trap mee blijkbaar niet afdoende, een flinke trap na leverde hem tot zijn eigen verbazing een directe rode kaart op. Vervolgens ontvouwde zich een eindfase die meer spannend was dan goed met nog slechts enkele hoogtepunten:

-          De rentree van de door blessureleed geplaagde Bart, die na slechts enkele weken volop meetrainen nu alweer een geheel kwartier meedeed. Bart, van origine rechtsback, werd voor de gelegenheid zelfs in de spits geposteerd

-          Een verwoestende knal van Nard die de keeper slechts ternauwernood met zijn ogen dicht kon oprapen. Of zoals Nard later op de avond resumeerde: “voor hetzelfde geld vliegt ie erin”

Net op het moment dat de eerste toeschouwers het sportpark verlieten om de file te vermijden volgde nog een toegift. Ondergetekende stond als zo vaak doelloos met de bal aan de voet te draaien toen opeens Nard de diepte in ging. Als door pure magie volgde precies op tijd de bal in de diepte, al moet gezegd worden dat de karakteristieke kreet  “HEEEEEEEEEEE” (de Gooische tongval zal de lezer er zelf bij moeten verzinnen) ook wel enigszins hielp. Nard, inmiddels aangekomen bij de achterlijn, bedacht zich geen moment en gaf een perfecte voorzet op Andres die vanuit een schier onmogelijke hoek de bal vol op de pantoffel nam en de keeper het nakijken gaf; 3-1. Niet veel later floot de scheids voor het einde en was de zesde opeenvolgende wedstrijd zonder nederlaag een feit. Volgende week staat het uitduel tegen hekkensluiter Huizen 3 op het programma waar het sterrenensemble wederom vol voor de winst zal gaan.


DM

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!