Ody 2 houdt zure nasmaak over aan competitiestart

Ody 2 houdt zure nasmaak over aan competitiestart

Delta Sports 2

2 - 1

Odysseus '91 2

15'
... (schot)
59'
... (vrijetrap)
70'

Competitie

Mannen zaterdag, 2, 1e klasse B

Datum

7 september 2013 12:30

Scheidsrechter

Hoeve, M. ter

Accommodatie

Sportpark De Eng
Tuurdijk 33
3997MS
'T GOY
tel. 030-6011721

Zaterdag stond de wedstrijd tegen mede promovendus Delta Sports 2 op het programma. Vorig jaar slaagde deze ploeg erin ons tweemaal weg te spelen en toch geen kampioen te worden. We wisten dus dat ons een lastige wedstrijd stond te wachten. Al snel bleek dat trainer Hoekstra hier al lang op had ingespeeld, getuige de manier waarop hij de te hanteren strategie op het aanwezige witte doek kladderde. "Rembrandt, eat your heart out" was dan ook de gedachte die af te lezen was van de blik van de scheidsrechter die onze kleedkamer nog voor de wedstrijd op een bezoekje trakteerde. De geschrokken vedette Dylan Mulder was gelijk weggedoken daar hij vreesde nu al zijn naam in het boekje van de scheids genoteerd te zien worden. Niks bleek echter minder waar. Het heuglijke feit deed zich voor dat meneer Duindam zijn promotie tot assistent-scheidsrechter in ontvangst mocht nemen. Let wel, "assistent-scheidsrechter, geen grensrechter." Nogmaals Chapeau Thijs! namens ons allen.

We begonnen de wedstrijd met Bram op goal, die, tot teleurstelling van de neutrale toeschouwer, de weg naar zijn scheerapparaat nog niet had weten te vinden. De achterhoede werd gevormd door de lijer, Larssius, boer Ian en last but not leat Didier. Op het middenveld stonden, zoals te doen gebruikelijk, de vedettes van het team geposteerd met op de vleugels Rudi Mental en Andresius terwijl tostiman Mulder en ondergetekende de as vormden. Het elftal werd gecompleteerd door 2 aanvallers, te weten meneer van Dorp die in de punt geposteerd stond en Jody Lukoki die met zijn snelheid een vrije rol had gekregen.

Ody begon de wedstrijd compact verdedigend, terwijl in balbezit vooral slordigheden het spelbeeld bepaalden. Al snel bleek dat Delta Sports moeite had om gevaarlijk te worden, waardoor Ody meer zelfvertrouwen kreeg. Dit resulteerde in een goal van Rudi uit de nasleep van een corner, 1-0. Intussen ontstond geroezemoes rond het veld, waar de aanwezige toeschouwers de meesterlijke zet van Ody aanvoerder van Vrijaldenhoven bespraken om Lars van Hoeve met de betreffende corner als bliksemafleider mee naar voren te sturen. Intellect, ook dat is Ody!

In de tijd hierna golfde het spel wat op en neer. Positief was het om te zien dat Ody bij vlagen heel aardig combineerde en ook voor de goal wist te komen. De tweede helft zette Delta Sports goed druk en door slordig balverlies aan Ody kant resulteerde in de gelijkmaker. Dat daarna ook de 2-1 viel uit een goed genomen vrije trap was mede te wijten aan het moraal dat bij Ody wat leek te zakken. Na de 2-1 rechtten de Utrechtse studenten echter de rug en werd er alles of niets gespeeld. Zelfs gingerboy Bram van der Lecq werd hierbij gespot in het zestienmetergebied van de tegenstander, maar dit mocht niet baten. De heren van 2 zouden aan het eind van de middag naar huis gaan zonder 3 punten in de tas, of nee, uberhaupt zonder tas..

Nard van Vrijaldenhoven
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!