65'
Abel Smits (intikker)

Heren 9 - Reserve 6e klasse 616

26 november 2011 14:00

Vandaag stond voor Heren9 een uitwedstrijd bij Odin4 op het programma. Het verschil tussen de ploegen was voorafgaand aan de wedstrijd 3 punten in het voordeel van Odin4, en ook hadden ze 2 wedstrijden minder gespeeld dan Heren9. Al met al dus een wedstrijd met 2 gelijk opgaande ploegen. Een week geleden werd van Benschop nipt met 2-1 verloren, ondanks dat er goed werd gespeeld. Het was inmiddels alweer een tijdje geleden dat Heren9 een wedstrijd overtuigend won, dus aanvoerder Guido Camps motiveerde Heren9 hiertoe vlak voor de wedstrijd.
In de eerste helft waren de ploegen zeer aan elkaar gewaagd, zoals eigenlijk wel werd verwacht. Beide ploegen speelden fel in de duels, waar met name Odin4 af en toe op het randje van acceptabel streed. De scheidsrechter floot in veel situaties niet, maar had desondanks de wedstrijd uitstekend onder controle. Qua kansen ging het ook behoorlijk gelijk op, al bleven de echte grote kansen uit tot het einde van de eerste helft. Met een fraaie combinatie met veel 1x raken kwam de bal terecht bij Michiel Croes die zijn inzet helaas gekeerd zag door de keeper. Ook aan de andere kant verdedigde Maarten Vermeijden zijn doel zorgvuldig, waardoor de stand bij rust twee nullen bedroeg.
Heren9 had zich voorgenomen om in de 2e helft de tegenstander nog meer te onderdrukken, en dat zou zeker goed komen. Echter kregen ze eerst een kleine tegenslag te verwerken. Giel Hendriks, die begon met vlaggen, mocht door zijn grote mond tegen de scheidsrechter al vroeg de kleedkamer opzoeken. Na een solo werd Michiel Croes neergehaald in het strafschop gebied. Zijn belager kreeg een gele kaart, en Michiel schoot de pingel raak: 0-1. Niet veel later zette Heren9 weer aan en kwam debutant Abel Smits aan de bal op de rechterflank. Zijn voorzet werd weggestompt door de keeper van Odin maar op de rand van de 16 kon Michiel Croes laag in de vrije hoek schieten: 0-2. Heren9 leek op rozen te zitten en combineerde er lustig op los, maar de scherpte ontbrak en een 3e goal bleef nog even uit. Martijn de Roon werd vlakbij de 16 onderuit geschopt door de Odin-speler die al geel had, en inderdaad...hij mocht vertrekken. Met een man meer leek er geen vuiltje aan de lucht voor Heren9, al wist Odin juist op dat moment hun enige poging van de 2e helft te verzilveren na een snelle tegenaanval. Vlak daarvoor werd een doellpunt voor debutant Abel Smits nog afgekeurd wegens buitenspel, even later schoot hij z'n 1e doelpunt alsnog binnen waarbij hij vanuit een mooi steekpassje door de lucht de keeper uitkapte en binnen schoot: 1-3. Heren9 wist echter van geen ophouden en maakte 1-4 via opnieuw Michiel Croes, die zijn 3e goal van de wedstrijd maakte. In de slotfase was er zelfs nog een kans op 1-5. De scheidsrechter kende Heren9 opnieuw een penalty toe, die genomen werd door Harmen van Oijen. Helaas produceerde hij een 'Seedorfje' en bleef de score ongewijzigd.
Heren9 mag trots terugkijken op deze wedstrijd. Het doel was om overtuigend deze wedstrijd te winnen, en met name in de 2e helft is dat zeker gelukt. Ook gaan de complimenten uit naar Michiel Croes, die zijn waarde voor het team maar weer eens bewees met 3 doelpunten, al kwam het misschien doordat zijn vriendin toekeek. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Lopik op het programma en dan zit de eerste seizoenshelft er alweer op.