Reinders, R.

Verslag Odysseus’91

Door Geert Jan Marks

Wegkomen

Odysseus’91 sleept in een moeilijk duel toch nog een punt uit het vuur, door in de laatste minuut vanuit een vrije trap te scoren. Renske schoot de vrije trap voor Odysseus schitterend in de kruising.

Na een maand van gaten in het spelen voor de competitie stond afgelopen zaterdag de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft op het programma uit tegen Oranje Nassau. Deze ploeg staat voorlaatste in de competitie en wist nog niet tot een overwinning te komen.

In de eerste helft ging Odysseus voortvarend van start en al na 5 minuten lag de bal in het net bij de tegenstander. Deze werd echter afgekeurd, omdat Dani buitenspel zou hebben gestaan op een bal die bijna vanaf de achterlijn werd voorgegeven. Maar de discussie over buitenspel heeft deze week de gemoederen al genoeg bezig gehouden, waar het om meer knikkers ging dan in deze wedstrijd.

Hierna kwam Oranje Nassau steeds beter in de wedstrijd en het spel speelde zich meer en meer af op de helft van Odysseus. Doordat Odysseus zich steeds meer terug werd gedrongen lukte het niet om de bal vast te houden op het middenveld en in de aanval. Gelukkig leidde dit niet tot hele grote kansen voor Oranje Nassau

Na 45 minuten werd de kleedkamer opgezocht en was de frustratie groot. Weinig lukte en er werd een wissel doorgevoerd. Iris, die goed stond te verdedigen op het middenveld werd gewisseld voor Renske, die meer voetbal en balbezit zou moeten brengen op het middenveld.

In de tweede helft ging het al vrij snel mis, nadat Oranje Nassau door ging met waar het voor rust mee was begonnen. Dit leidde tot een corner, die bij de tweede paal kon worden aangenomen en binnen geschoten.

Na deze goal kantelde het wedstrijdbeeld langzaam. Odysseus was meer en meer in staat om de bal vast te houden en het spel ging zich ook steeds meer op de helft van Oranje Nassau af te spelen. Het leidde echter niet tot kansen en ook zeker Oranje Nassau kwam er nog een paar keer gevaarlijk uit, door foute passen die onderschept werden.

Een kwartier voor tijd werd de tweede wissel doorgevoerd en betrad Roos het veld voor Lisanne. Met deze wissel werd ook Hanna vanuit de verdediging naar de spits gedirigeerd. Odysseus ging nu 1 op 1 spelen en al snel kwam de geest in het team. Zo kreeg Dani nog een grote kans om de 1-1 binnen te schieten. Het schot ontbeerde helaas kracht en kon nog van de doellijn worden gehaald  door Oranje Nassau.

Daar waar een team vol in de aanval gaat, wordt achterin ook ruimte weggegeven. Hier kon Oranje Nassau van profiteren, maar liet dit na, omdat de nummer 11 besluiteloos was en de bal terugkapte in plaats van te schieten. De druk nam steeds meer toe op de goal van Oranje Nassau.

In de laatste minuut kreeg Odysseus een vrije trap op een meter of 25 van de goal. Deze werd genomen door Renske en deze schoot hem schitterend in de kruising. Hier kon de keeper alleen maar naar kijken. Blijdschap was er, maar ook teleurstelling na het laatste fluitsignaal. Er was een punt gepakt, maar ook 2 punten verloren. Maar dit gold voor beide partijen. Gezien het wedstrijdbeeld was de uitslag wel terecht.