2 - 1

Odysseus '91 9

Heren 9 - Reserve 6e klasse 616

19 november 2011 15:00

Benschop, het is een goed kwartier in de auto of een half uur met de bus. Bij aankomst vielen we meteen met onze neus in de boter. Het hele dorp was uitgelopen voor de intocht van Sinterklaas. De trekker van de goedheiligman kwam ook nog even kijken op het sportcomplex van de plaatselijke SV. Het goede gevoel bij de start van de wedstrijd werd versterkt toen duidelijk werd dat de pasgetrouwde Henk en Ingrid, de aftrap verzorgden.

Wedstrijd.
Na vijf minuten spelen was het vooral eenrichtingsverkeer. De manschappen van Benschop kregen corner op corner. Gelukkig kwam we steeds meer in ons spel en veranderde het spelbeeld. Als een donderslag bij heldere hemel trok de scheids een rode kaart uit zijn borstzakje. Niet geheel onterecht, want met een mooie vliegende tackel wist Rens de topscorer... van Benschop onderuit te schoffelen. De corpulente keeper van Benschop liep over de gehele lengte van het veld om de strafschop vervolgens netjes binnen te schieten. Odysseus anticipeerde direct en voerde enkele wijzigingen door. Van het veldoverwicht dat Benschop in het begin van de wedstrijd had, bleek niks meer over. Met mooie aanvallen over de zijkanten, bestormde Odysseus het vijandige doel. Een doelpunt bleef helaas uit. Kort voor rust zorgde Benschop voor een flinke tegenvaller. Na een mooi opgezette aanval, vloog de bal wat gelukkig het goal in.

Rust.
Het moment om even lekker te genieten van een kopje thee. Iedereen was het ermee eens dat het nog geen verloren wedstrijd was.

De tweede helft was een vervolg van de eerste helft. Aanval op aanval van Odysseus, maar geen goal. De tactiek van Benschop in de tweede helft was simpel: twee man voorin en de rest mocht verdedigen. Waar Odysseus nieuw en jong volk inbracht, werd de gemiddelde leeftijd bij Benschop flink opgekrikt. Michiel Croes scoorde eind tweede helft een fraaie goal. De spanning was weer terug in de wedstrijd. Martijn kreeg nog een gele kaart voor het in de kont knijpen van de scheidsrechter. En ook Benschop incasseerde in de tweede helft een gele prent. De verdiende 2-2 viel uiteindelijk niet. Ondanks een groot aantal mogelijkheden.