EDO (U) 3

Heren 5 - Reserve 5e klasse 514

19 november 2011 10:00

Comeback

In een vreemde wedstrijd verzuimde Ody wederom om de drie punten binnen te pakken. Deze keer echter niet door een voorsprong uit handen te geven, maar door een te late comeback.

De eerste helft begon zeer chaotisch. Op het eigen kunstgras, waar Ody toch ook al zijn training afwerkt, kon de bal niet in de ploeg gehouden worden. Het gaf daarentegen ook niet veel kansen weg. De 0-1 achterstand kwam dan ook eigenlijk uit de lucht vallen, vanuit een voorzet achterin de zestien wist een speler van EDO de bal miraculeus in de rechterkruising te schieten, waardoor invalkeeper Sven kansloos was. Aan het einde van de tweede helft begon het eindelijk een beetje te lopen bij Ody. Enige kans in de eerste helft was een lastige volley voor Dennic die over ging.

In de tweede helft kwam Ody meer in zijn spel. Het begon meer te tikken en kon zowaar aanvallen gaan opzetten. Toch was het EDO die in de tweede helft met de eerste grote kans kwam. Vanaf een schot van afstand was Dennic (invalkeeper tweede helft) gepasseerd, alleen raakte de bal de onderkant van de lat. Dennic pakte de bal snel op en hervatte het spel, waardoor EDO niet lang kon blijven klagen de de bal de lijn had gepasseerd (wat niet geheel duidelijk was). De eerste echte kans van de wedstrijd voor Ody kwam uit een vrije trap. Deze werd snel genomen op Freek aan de rechterkant. Deze gaf een voorzet die niet achter de centrale verdediger van EDO kwam, precies op het hoofd van Tim die bij de eerste paal binnenkopte. 1-1 zou je zeggen. De scheidsrechter was het hier kennelijk niet mee eens. Terwijl hij eerst naar de middenlijn wees, keurde hij het doelpunt na protest van EDO alsnog af. Hierbij moest de vrije trap overgenomen worden en bleef de stand dus 0-1. Gelukkig was het niet veel later Sven die over de rechterkant kwam opstomen. Hij maakte een beweging naar binnen en schoot de bal knap in de korte hoek, zo was de gelijkmaker er dus alsnog. Helaas kon de overwinning toch niet binnengehaald worden. Er waren geen grote kansen meer, uitslag 1-1.

Na een zwak begin toonde Ody deze keer veerkracht. Toch had er van dit lager geklasseerde team gewonnen moeten worden. Komende twee weken zijn er met Roda en Eemdijk twee hooggeklasseerde tegenstanders aan de beurt.

Opstelling: Sven van Vrijaldenhoven (45. Dennic Winkels); Ben Polman, Freek Hartveld, Krijn de Veer, Bas van den Boogaart (45. Sven van Vrijaldenhoven); Evert Brinkman, Tim Crul, Hilko van der Leij (45. Lucas van Berne); Ate Bremmer, Frank Berghuis, Dennic Winkels (45. Julius Danek)