76'
87'

Beker Da5 08/09 (2e ronde)

20 december 2008 10:00

Nadat we raadselachtig door waren gegaan in de beker, stond ons nu een pittige tegenstander te wachten, namelijk Buitenveldert uit de derde klasse. Vorig jaar zouden we eigenlijk ook tegen hen hebben moeten spelen, maar door een spelerstekort aan onze kant, hebben we Buitenveldert toen ‘laten’ winnen met 3-0. Misschien was dat deze keer ook verstandig geweest…maar laten we niet op de zaken vooruit lopen! Een week na het grandioze gelijkspel kon het contrast niet groter zijn wat het weer betreft. Een mooie 13 graden voelde als lente bij Dames 5 en we huppelden naar het veld toe, temeer omdat Hugo ons had verteld dat het enige wat we konden doen was winnen, want ‘we hadden niks te verliezen’. Een redenering à la Cruijff, maar degenen die Hugo kennen weten dat hij vol onnavolgbare uitspraken zit! Dus we gingen vol goede moed het veld op en daar is natuurlijk niks mis mee. Ook was er een kleine schare fans en een hondje, die van zich lieten horen en voor energierijke Dextro zorgden in de rust. Go fans! Verder waren we erg blij dat Sophie weer terug was…een hoofdbotsing in de wedstrijd tegen Benschop had haar met een hersenschudding twee week thuis gehouden. Ze speelde alsof ze nooit weg was geweest!

Maar goed, de wedstrijd. Onze opdracht was de goals in ieder geval een kwartier tegen te houden, om de tegenstander zenuwachtig te maken. Geen onmogelijke opdracht zou je zeggen, maar na 7 minuten stonden we al met 0-2 achter…Toch speelden we goed en leken we in ieder geval niet volstrekt kansloos. Dit was een van de weinige wedstrijden waar we vanaf het begin direct goed in zaten. Er waren zelfs een paar goede kansen voor Ody, die helaas niet benut werden en met een counter van Buitenveldert bestraft werden met een tegengoal en één keer een eigen goal: na een mooie kopbal van onze centrale verdediger Sandra werd het namelijk 0-3. Ondertussen heeft de halve verdediging dit seizoen een eigen doelpunt gemaakt, wat ook vermeldenswaardig is :D Toch bleven we de moed erin houden en we voelden dat er in ieder geval één doelpunt in zat. Na de rust waren er wat rommelige en onverwachte wisselingen in de opstelling waardoor er verwarring ontstond. Desalniettemin waren er ook nu mooie kansen. In één aanval schoot Anna de bal maar liefst twee keer op de paal binnen een minuut, wat ook een prestatie is, al moet gezegd worden dat ze van een erg moeilijke hoek schoot. Gelukkig voor ons maakte ze het na een paar minuten alweer goed: want na een dieptepass op Hanneke (die niet buitenspel stond, al dacht de tegenstander daar duidelijk anders over) gaf ze een perfecte voorzet op Anna en zij schoot ‘m keurig in. Yes, de eer was gered! De tegenstander was een beetje knorrig na deze tegengoal en besloot de keeper in te zetten als spits. Een onverwachte move, maar wel één die zich uitbetaalde: de 7-1 of 8-1 werd door haar gemaakt. Ondanks het feit dat er natuurlijk acht tegengoals zijn gevallen, heeft de verdediging een goede wedstrijd gespeeld en werd het niet moe van alle aanvallen, maar bleven ze proberen de spitsen en opkomende verdedigers te stoppen. En onze aanval was ook niet te vermoeien: Janneke, Hanneke en Lara deden hun uiterste best met rushes langs de zijlijn en mooie voorzetten op Anna. In elke andere wedstrijd waren er vast meer goals gevallen, maar tja, derde klasse is en blijft derde klasse en dat is twee klassen hoger dan de vijfde klasse…

Al met al een mooie wedstrijd en tot slot nog wat historische woorden van de trainer: het was de beste wedstrijd ooit! We gaan tevreden de winterstop in.