60'
80'

Heren 9 - Reserve 6e klasse 616

12 november 2011 10:00

Na de 2-1 overwinning van vorige week willde Heren9 op deze koude zaterdagochtend opnieuw 3 punten pakken, en wel tegen RUC4, een ploeg met veel buitenlandse spelers. Eindelijk mocht Heren9 eens op het kunstgras spelen, maar de ploeg begon met een valse start.
Een kwartier voor aanvang van de wedstrijd wachtten welgeteld 11 spelers van Heren9 hoopvol op aanvulling voor de bank en de shirts, terwijl de tegenstander al warm een balletje aan het tikken was. Ter vervanging van de shirts werden hesjes geregeld, maar 1 minuut voor de aftrap kwam Mervin met de shirts en waren er nu 12 spelers.
Koud begon Heren9 aan de wedstrijd, en door alle commotie leek de ploeg een beetje afgeleid. Daar kwam bij dat RUC4 meteen flink druk zette en agressief op de counter speelde. De aanvallers waren steeds een stap eerder dan de verdedigers van Heren9 en ze speelden sterk op de lange bal, waaruit al snel de eerste goal viel: 0-1. Even later wilde keeper Maarten Vermeijden het spel hervatten, maar hij rolde de bal recht in de voeten van een aanvaller van RUC4 die vervolgens makkelijk kon binnenschieten: 0-2. Heren9 wist het balbezit nauwelijks om te zetten in goede kansen, op een afstandschot hier een daar na. De rechtsback van RUC4 gaf een wereldpass over lange afstand en bediende z'n spits uitstekend: 0-3. Hierna leek Heren9 de Ajax-geest te hebben gevonden, en na hard werken werd de ploeg aan het eind van de eerste helft beloond met een strafschop, die werd benut door Michiel Croes: 1-3.
In de rust kon Heren9 zich even herpakken en het vertrouwen terugwinnen, en er werd fanatiek gestart aan de tweede helft. Desondanks was RUC4 wederom efficiënt in de omschakeling: 1-4. Heren9 liet zich echter niet uit het veld slaan en er werd opnieuw een penalty toegekend, die Michiel Croes opnieuw prima afrondde: 2-4. Het geloof kwam terug in de ploeg en Heren9 speelde meer en meer op de aanval. Tim Besselink, Sander Hompus en Martijn de Roon schoten rakelings over of naast. Helaas vergrootte RUC4 opnieuw de voorsprong, al was het niet door eigen inzet. Ernst-Jan Kuiper raakte de bal verkeerd bij het uitverdedigen, waardoor keeper Maarten Vermeijden er niet in slaagde de bal uit het doel te houden: 5-2. Met de alles-of-niets mentaliteit bleef Heren9 aanvallen, waardoor Martijn de Roon na slecht uitkomen van de keeper van RUC4 de bal fraai in het doel werkte: 3-5. Aan het eind van de wedstrijd bewees RUC4 nogmaals z'n kracht in de omschakeling, al werd een buitenspelsituatie niet geconstateerd en wisten ze te scoren. Eindstand: 3-6.
Ondanks de toch redelijk dikke nederlaag was de stemming na afloop positief. Heren9 speelde in de tweede helft als herboren en was daarin duidelijk de betere ploeg. We hebben het dus in de eerste helft laten liggen, waarschijnlijk door al het gedoe voorafgaand aan de wedstrijd. De discipline omtrent de afmeldingen voor de wedstrijd moet beter, want met 12 man (inclusief een gelegenheidsspeler) spelen is niet te doen. Volgende week staat een uitwedstrijd tegen Odin4, die nu 1 punt boven Heren9 staan, op het programma.