12 november 2011 12:30

Ody blijft meedraaien in de top van reserveklasse 2C

Opstelling: SonnyHopman, Oncko Heldring (46min. Jan Albers), Bas Dolman, Kevin
Vijftigschild, Rik Molenaars, Tom Sloëtjes (46min. Jules Kerckhoffs), Gijs Hobbelink, Bram Fikkers, Chris Rogers, Erik Pentinga, Daan van Put (70min. Gido Lurvink).

Zaterdag 12 November stond de wedstrijd tussen Odysseus'91 2 en Ijsselmeervogels 3 op het programma. Voorafgaand aan het duel hadden beide elftallen tot dusver 16 punten behaald deze competitie en het zou dus een befaamde '6-puntenwedstrijd' worden.

Ody begon sterk aan de wedstrijd op sportpark Olympos, waar het nieuwe scorebord in werking werd gesteld. Deze noteerde na 3 minuten al een 1-0 stand in het voordeel van de thuisploeg. Oncko scoorde wederom met het hoofd uit een hoekschop, en begint zich te mengen in de strijd om de topscorerstitel. Ody ging daarna door met goed voetbal en creëerde meerdere kansen. Twee van deze kansen werden benut door Chris. De eerste kon hij met de voet in verre hoek plaatsen. De tweede goal
volgde uit een goede kans voor Erik. Deze raakte echter de keeper, waarna de bal weer richting Erik stuiterde. Hij schoot de bal 200 meter de lucht in, maar omdat de keeper van Ijsselmeervogels geen zin had om in te grijpen kon Chris in de 24ste minuut de 3-0 binnenkoppen. Ijsselmeervogels kon hier bijster weinig tegenover stellen in de eerste helft en zodoende konden de paarswitten met een 3-0 voorsprong naar de thee.

Na rust bleek dat bij Ody opnieuw de scherpte ontbrak in de eerste minuten van de
tweede helft. En dit terwijl er nog veelvuldig op gehamerd was in de besprekingen donderdag en voorafgaand aan de wedstrijd. Of dit nu kwam door de dubbele wissel in de rust, waarbij Jan op de plaats Oncko ging spelen en Jules in het veld kwam voor Tom, of andere factoren, het is iets waar Ody toch echt op moet gaan letten in de komende wedstrijden. Binnen twee minuten was het raak voor de roodwitten. Een vrije trap kon binnengekopt worden. Daarna scheen het nog erger te worden toen de scheidsrechter de bal op de stip legde na een ongelukkige handsbal van Bram. Gelukkig staat bij Ody Sonny op doel en werd de penalty gestopt. Toch stond het 5 minuten later 2-3. Na een misser van Bas kon de spits van Ijsselmeervogels alleen op Sonny aflopen. Deze keer faalde hij niet en schoot nu wel raak. Hierna herpakte Ody zich weer en ging weer beter voetballen. De wedstrijd was in evenwicht waarbij beide elftallen niet veel opgelegde kansen creëerden. De wedstrijd werd beslist in 79ste minuut toen door een goede counter Erik, op aangeven van Chris, de 4-2 kon binnenschieten. De voorsprong kwam hierna niet meer in gevaar en kon de overwinning uitbundig gevierd worden op het Ody-feest.