Odysseus '91 5

Heren 5 - Reserve 5e klasse 514

12 november 2011 12:30

2-2 nederlaag

Ody had deze week weer problemen de voorsprong vast te houden. In een matige wedstrijd tegen CJVV 9 draaide het uiteindelijk uit op een gelijkspel.

Ody begon zwak aan de eerste helft. Het voetbal was erg chaotisch en geen van beide partijen was eigenlijk in staat fatsoenlijke aanvallen op te zetten. Toch was het Dennic die in de eerste helft uit een prachtige volley de score wist te openen. Op uitstekend aangeven van Julius die het overzicht hield en via een kopbal Dennic wist te bedienen. Dit eerste doelpunt kwam eigenlijk uit de lucht  vallen, er ging geen enkele kans aan vooraf. Ook CJVV kreeg kansen. Jonas moest toch een aantal keer gestrekt om de bal uit de hoek te houden, ook wist CJVV de onderkant van de lat nog te raken zonder dat de bal de achterlijn passeerde. Dennic had ook in de eerste helft nog een kans de score te verdubbelen, de bal werd echter van de lijn gehaald door een verdediger.

Ody begon met 10 man aan de tweede helft. Hilko kon vanwege een hamstring blessure niet verder, en Jordi was vlak voor rust al gewisseld voor de later gekomen Sven. Het was ook Sven die aan de basis stond voor de 0-2. Via een fantastische actie waarin die een aantal man voorbij wist te spelen, vond Sven het perfec te moment om de bal aan de in het centrum vrijstaande Frank af te geven. Frank kon vrij doorlopen naar het doel en maakte het zeer koelbloedig af. Na een uur spelen kwam Ate na een zware nacht toch nog naar Amersfoort toe. Het spel bleef echter zeer chaotisch, wel was Ody nu dominanter dan in de eerste helft. Het doelpunt van CJVV kwam eigenlijk ook uit de lucht vallen, via een zeer ongelukkig eigen doelpunt vanaf de zestien viel de aansluitingstreffer. Hierna waren er nog kansen voor Ody om de voorsprong opnieuw te versterken met in het speciaal Ate, die oog in oog met de keeper kwam te staan, maar naar eigen zeggen nog met de avond ervoor in zijn hoofd zat. Het niet vallen van de 1-3 werd Ody uiteindelijk fataal. Na een lange rush kon de aanvoerder van CJVV uit een counter vrij doorlopen de zestien in. Lars zag geen andere mogelijkheid dan aan de noodrem te trekken. Hierdoor werd er net als vorige week een terechte penalty gegeven die opnieuw snoeihard in de kruising vloog, Jonas wederom kansloos. Nadat de aanvoerder van CJVV rood kreeg na natrappen op Dennic, ging Ody nog driftig op zoek naar de 2-3. Helaas nam CJVV genoegen met de 2-2 en ging het massaal voor het eigen goal liggen. Hiermee werd de wedstrijd afgesloten met een gelijk spel.

De tweede keer op rij dat er een voorsprong weg wordt gegeven. Enerzijds omdat de score niet hoger op loopt waar dit wel zou moeten. Anderzijds door gebrekkige concentratie en misschien zenuwen tijdens het verdedigen, waardoor we de tegenstander toch elke keer weer een kans geven terug te komen in de wedstrijd. Volgende week weer een belangrijke wedstrijd tegen een concurrent, waarbij er 100% gegeven moet worden.

Opstelling: Jonas den Heijer; Hilko van der Leij (60. Ate Bremmer), Lars Wielinga, Freek Hartveld, Bas van den Boogaart; Jordi Kroon (35. Sven van Vrijaldenhoven), Tim Crul, Lucas van Berne; Julius Danek, Frank Berghuis, Dennic Winkels