Loon, C.J.C. van

Verslag Odysseus’91

Door Geert  Jan Marks

Veerkracht

Odysseus laat in een wedstrijd met een moeilijke start veerkracht zien, door van een 0-1 achterstand terug te komen. Uiteindelijk liet het nieuwe scorebord op sportpark Olympos een 3-2 stand zien na 90 minuten voetballen. Dani en Maud (2x) wisten voor Odysseus het net te vinden.

Met een grote nederlaag in het Zeeuwse in het achterhoofd trad Odysseus aan tegen SSS. Een ploeg die vanuit de wedstrijdverslagen liet zien dat ze een goede aanval hebben, maar zeker niet een waterdichte verdediging. Dit bleek de eerste 15 minuten ook. SSS zette continue druk op de verdediging van Odysseus, die hierdoor gehaast ging spelen en veel ballen werden in de voeten van het middenveld van SSS gespeeld. Dat het in de eerste 15 minuten slechts 0-1 stond had meer te maken met de onzorgvuldigheid van de aanval van SSS dan met het goede verdedigen van Odysseus. De goal viel opvallend genoeg uit een counter.

Na het eerste kwartier kreeg Odysseus meer grip op de wedstrijd en in de 16e minuut gaf Lisanne een steekbal op Maud, die 1 op 1 op de keeper van SSS kon en dit koelbloedig afrondde.  Vanaf dit moment ging de wedstrijd meer gelijk op en kon Odysseus zich weer toeleggen op het combinatievoetbal. Tot echte kansen leidde dit niet, daar waar SSS nog wel een aantal schoten van afstand richting de goal van Odysseus vuurde. Ook deze waren niet echt gevaarlijk.

In de 36e minuut verdedigde SSS een aanval uit, die opgepikt werd door de verdediging van Odysseus. Deze wisten Dani te vinden halverwege de helft van SSS. Na een knappe solo van buiten naar binnen schoot ze de bal net onder de kruising in de verre hoek. Met een lekker gevoel na deze eerste helft zochten beide teams de kleedkamer op.

In de 2e helft had Odysseus het betere van het spel en had het de score eigenlijk moeten uitbreiden naar 4 of 5-1. Dit gebeurde echter niet, door knap keeperswerk van de goalie van SSS en door te weinig secuurheid in de afwerking. Toch viel de 3-1 te noteren na een corner, die voorlangs werd geschoten en zo vanaf de doellijn  binnengeschoten kon worden door Maud. Odysseus bleef het betere van het spel houden, maar 5 minuten voor tijd wist SSS met een aanval over hun rechterflank toch de bal voor te krijgen, waar een speelster de bal voor open goal binnen kon tikken. Daarna kwam het aan beide zijden niet echt meer tot kansen en kon Odysseus de 3 punten weer bijtekenen.

Statistisch klopte het weer als een bus:

Nog nooit verloor Odysseus dit seizoen een wedstrijd met maar 1 trainer aan de zijlijn.