45'
Martijn de Roon (penalty)

Heren 9 - Reserve 6e klasse 616

5 november 2011 10:00

Op de vroege ochtend van deze warme zaterdag traden de mannen van Heren9 aan tegen Rivierwijkers5, een ploeg die voorafgaand aan de wedstrijd pas 1 punt had weten te veroveren. Een reden tot onderschatten van deze tegenstander is het zeker niet, daar werd Heren9 vorige week op gewezen toen RUC3 de wedstrijd ook begon met 1 punt, maar er na afloop 4 had. Het was inmiddels alweer een paar weken geleden sinds Heren9 voor het laatst punten wist te pakken, dus vandaag was de missie overduidelijk: winnen, niets minder.
Al vroeg in de wedstrijd opende Martijn de Roon voor Heren9 de score na een snelle uitbraak door het centrum, en daarmee zette hij zichzelf voor dit seizoen in de cijfers. Het spel ging in de eerste helft over en weer, maar aan beide kanten bleven grote kansen uit. Heren9 hanteerde onbewust het wisselbeleid van het vorige seizoen, waarbij de ingekomen spelers op een andere positie speelden dan de spelers die ze hadden vervangen. Dit bracht enige verwarring binnen de ploeg met zich mee, waardoor niet alle aandacht bij het spel bleef.
De meest interessante fase van de wedstrijd was de slotfase van de eerste helft, waarbij de scheidsrechter aan beide partijen (onnodig) een penalty toe kende. Eerst struikelde een speler van Rivierwijkers5 binnen de 16 van Heren9, waarna de toegekende penalty de gelijkmaker was. Nauwelijks een minuut later lag de bal al op de stip aan de andere kant van het veld. Martijn de Roon werd bij een passeerbeweging in het gezicht geraakt en hij benutte de pingel zelf: 1-2.
In de rust werd teruggekomen op de miscommunicaties die door de manier van wisselen waren ontstaan. Er werd afgesproken dat alle volgende wissels zouden verlopen met toestemming van aanvoerder Guido Camps.
Het spelbeeld van de 2e helft was vrijwel onveranderd. Beide ploegen poogden continu een aanval op te zetten (Heren9 was hier sterker in), maar zeker voor Heren9 zat er meer in. Tim Besselink kreeg dankzij de keeper van Rivierwijkers5 2x de bal net niet tussen de palen en Robbert Mink trof van afstand de lat. Aan de andere kant greep keeper Maarten Vermeijden een aantal keer uitstekend in en voorkwam daarmee de gelijkmaker, net als de verdediging (die na afloop een staande ovatie kreeg).
Met deze 2-1 overwinning komt Heren9 uit op 12 punten uit 7 wedstrijden en treedt daarmee weer de top 5 binnen (uitslagen van andere wedstrijden moeten nog wel worden doorgevoerd). Volgende week speelt Heren9 thuis tegen RUC4.