81'

West 1 4G Za - 08/09

4 oktober 2008 14:30

Odysseus verliest verdiend van DEV Doorn (3-1)

Op zaterdag 4 oktober 2008 mocht Odysseus aantreden tegen DEV uit Doorn. De Elf Vrienden stapten met een verdiende 3-1 overwinning van het veld.

Het duel was gezien de ranglijst al een belangrijke wedstrijd aangezien beide clubs in de bovenste regionen van de 4e klasse G staan. Na een voor Odysseus teleurstellende prestatie tegen VOP de week ervoor was spits Farley Dams door coach Kees Boender geslachtofferd en met het 2e elftal mee gestuurd. Een verder fitte selectie (ondanks of juist dankzij 2 afgelaste trainingen in de voorafgaande week) reisde met auto’s en openbaar vervoer af naar Doorn.

Na 1 minuut kon Jorrit Hoekstra de bal al uit het net halen na een opzichtelijke fout van de verdediging waarna de linksbuiten van DEV 1 op 1 tegen Jorrit de bal in de lange hoek schoof. Een flinke domper. Odysseus pakte het echter weer op en er ontstond een spelbeeld waarbij Odysseus overwegend het beste van het spel had, en dat met Jochem Schilders, via een diepe bal, randje buitenspel, alleen voor de keeper kwam. Helaas mistte hij 1 op 1 met de keeper. Verder had DEV een goed antwoord op het spel van Odysseus, met kort dekken kwamen Odysseus’ middenvelders niet lekker in hun spel, en ook de inspeelbal van achteruit liet vaak te wensen over. DEV was aanvallend een sterke ploeg met balvaste aanvallers waar Odysseus’ verdediging het moeilijk mee had. Een hoge voorzet in de zestien valt voor de voeten van een DEV aanvaller die uithaalt, waarna Rik Molenaars ongelukkig de bal tegenhoudt met de hand, penalty, 2-0. Uit een vrije trap van 20 meter maakt Jochem vervolgens nog heel mooi de aanlsuitingstreffer vlak voor de rust. Een lekkere opsteker in deze moeilijke wedstrijd maar in de rust werd toch met vertrouwen uit gezien naar de tweede helft.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld, waarbij zowel Odysseus als DEV vooral slechts tot kleine kansen komen. Op 1 lange bal door het midden weet Chris Rogers echter door te breken. Hij wordt onreglementair naar de grond getrokken terwijl hij dreigde alleen op de keeper af te gaan. De scheids fluit te vroeg, geeft geen voordeel, waardoor de goal van de inlopenede Jochem wordt afgekeurd. Ook krijgt de speler van DEV slechts geel te zien, terwijl Chris toch echt doorgebroken was!!! Een zeer discutabele beslissing. Het is te hopen voor de scheids dat er geen waarnemer van de KNVB aanwezig was in Doorn. Met het inbrengen van Adam gaat Odysseus aanvallender spelen, met vier spitsen. Een kwartier voor tijd wordt ook Roelant nog ingebracht en wordt GertJan door Boender naar voren gestuurd. Met opportunistisch voetbal probeert Odysseus nog een goal te forceren. Het leidt tot enkele kansjes waar misschien best wel een goal uit had kunnen vallen. De verdediging van DEV staat echter goed en de ruimte ligt dan ook vooral achterin bij Odysseus. De handige spitsen van DEV maken er goed gebruik van en scoren uit een goed uitgespeelde aanval de 3-1, waarna misschien ook nog wel een 4e en een 5e hadden kunnen vallen. De buit is echter binnen voor DEV, Odysseus druipt af.

Een ‘interview’ met Johan Derksen was na deze ontluisterende nederlaag niet op z’n plaats geweest, mijns inziens. Als we dit seizoen mee willen doen om de prijzen zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden. Gezeik van spelers onderling kan niet meer, accepteren, en hup, voetballen weer. Strijden vooral, in de top van de 4e klasse G win je geen wedstrijden omdat je beter kan voetballen dan je tegenstander maar door 1 goal meer dan die anderen te maken.

A.V.

Opstelling: Jorrit, Lorin, Mark, GertJan, Rik (60’ Adam), Gijs, Loek, Tim, Chris (79’ Roelant), Jochem, Jobke.