Spakenburg 7

Heren 5 - Reserve 5e klasse 514

5 november 2011 10:00

Zure nederlaag

Ody 5 is er niet in geslaagd de derde overwinning van het seizoen te boeken. In een spannende wedstrijd kon er niet van Spakenburg gewonnen worden.

Spakenburg begon sterk aan de eerste helft. De verdediging van Ody werd sterk onder druk gezet, waar ze met moeite onderuit kwamen. Dit resulteerde echter niet in grote kansen. In de loop van de eerste helft kreeg Ody meer grip op de wedstrijd. Dit betaalde zich uiteindelijk uit in een fantastisch doelpunt. Na een prachtige steekpass wist Jordi Tim in de zestien te vinden, deze speelde de bal in een keer door op een vrijstaande Frank, die de bal met rechts beheerst in het net legde. Voordat de verdediging van Spakenburg doorhad wat er nou precies aan de hand was stond, vierde Ody de openingstreffer onder euforisch gejuich van Tim. Na het eerste doelpunt ging Ody beter voetballen. Grote kansen in de eerste helft waren er nog voor Julius (DANEK!!!) en Frank. Julius kon vanaf zijn eigen helft vrij doorlopen op de keeper maar wist Ate niet te bereiken. Frank werd ook nog door Julius vrij gezet voor het goal waar de keeper weg was. Hij kon echter niet genoeg kracht achter de bal krijgen waardoor de keeper tijd had om de bal te redden.

In de tweede helft kon de goede lijn van de eerste helft helaas niet door worden gezet. Een gebrek aan concentratie zorgde ervoor dat Spakenburg kansen begon te creëren. Jonas en de lat zorgde ervoor dat de gelijkmaker tijdelijk uitbleef. Deze kwam uiteindelijk doordat de bal op de meest lullige manier bij Krijn op hand kwam. De nummer 10 van Spakenburg mocht aanleggen voor de penalty die hij onhoudbaar in de rechterkruising schoot. Ody wist zich na de gelijkmaker gelukkig goed te herpakken. De opnieuw ingevallen Julius wist na een pass van Dennic de bal tussen de benen van de keeper te schieten, en had daarmee een gouden wisselbeurt. Dennic had de wedstrijd vlak na het doelpunt van Julius op slot gooien. Na een goede actie werd hij in de zestien neergehaald. Helaas kon hij de penalty zelf niet benutten. Spakenburg herpakte zich hierna en begon weer aan te zetten richting de goal van Jonas. De 2-2 viel uiteindelijk op een lullige manier uit de corner. Ody ging vervolgens ijverig op zoek naar de derde voorsprong. Hij viel echter aan de andere kant. Nadat, naar mijn mening, een overtreding op Dennic werd gemaakt, wist Spakenburg uit een counter de 2-3 vlak voor tijd te maken.

Ody kon de concentratie niet vasthouden waardoor de nederlaag een feit werd.

Opstelling: Jonas den Heijer; Evert Brinkman, Krijn de Veer, Freek Hartveld, Bas van den Boogaart; Hilko van der Leij (45. Sven van Vrijaldenhoven, 80. Tim Crul), Tim Crul (45. Lars Wielinga), Jordi Kroon (44. Lucas van Berne); Julius Danek, Frank Berghuis, Ate Bremmer (60. Julius Danek)