CJVV 10

Heren 5 - Reserve 5e klasse 514

29 oktober 2011 10:00

4-3-3

Ody 5 heeft zich na twee nederlagen op rij kunnen revangeren tegen CJVV 10. In een sterke wedstrijd waarin voor het eerst 4-3-3 werd gespeeld heeft Ody de wedstrijd 80 minuten lang gedomineerd. De laatste 10 minuten was er een klein concentratieverlies en kon de tegenstander toch nog een eredoelpunt maken.

Ody begon fris en sterk aan de eerste helft. Na legio kansen kon Tim de 1-0 na ongeveer 20 minuten binnenschieten op aangeven van Ate. Vervolgens werd er tot de rust nog meerdere malen door Ody op goal geschoten. Het enige benoemenswaardige moment van CJVV was de diepe bal door het midden op de centrale middenvelder, die sterk door Frank geneutraliseerd werd. Ody was eigenlijk constant aan de bal en kon vanuit het centrale duo van Lars en Freek gemakkelijk opbouwen, omdat de tegenstander geen druk zette. Vlak voor rust mocht Dennic met een schot van de rechterkant van het penalty gebied voor de 2-0 tekenen. Na een aantal gemiste kansen was dit duidelijk een opluchting voor hem.

De tweede helft ging Ody eigenlijk door waar het gebleven was. Het aantal kansen was iets minder dan in de eerste helft maar het dominante spel was er nog steeds. CJVV kwam er eigenlijk geen moment aan te pas. Een derde doelpunt kon dus niet lang uitblijven. Na een verdedigingsfout kon Ate de bal panklaar leggen voor Frank, die geen moment twijfelde en de bal beheerst binnenschoot. Het mooiste doelpunt van de wedstrijd kwam op naam van Dennic. Nadat de keeper de bal verkeerd uitschoot kreeg Dennic de bal in de voeten op 30 meter van de goal. De keeper was uit zijn doel dus Dennic zag zijn kans schoon om de bal in de rechterbovenhoek te leggen. 10 minuten voor tijd raakte Ody de concentratie een beetje kwijt. CJVV wist nog een keer op goal te schieten, dit schot werd goed gepareerd door Jonas, die eindelijk iets te doen kreeg. Even later kon de midmid van CJVV doorlopen op een steekpass van rechts en de 4-1 binnenschieten. 5 minuten voor tijd werd Dennic nog zonder rode kaart van het veld gestuurd wegens natrappen.

Met recht kan gezegd worden dat dit de beste wedstrijd van het seizoen was. Met de 4-3-3 formatie kon Ody aanvallend een stuk meer druk leggen op de tegenstander wat zich absoluut uitbetaalde.

Opstelling: Jonas den Heijer; Evert Brinkman, Freek Hartveld, Lars Wielinga, Sven van Vrijaldenhoven; Julius Bekius, Tim Crul, Lucas van Berne; Dennic Winkels, Frank Berghuis, Ate Bremmer