Dames 1 - Hoofdklasse A

12 november 2011 14:45

Marinissen, J.

Wedstrijd gespeeld

De inzet voor de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Oostkapelle was de derde plaats. Deze ging overtuigend naar de Zeeuwse dames. Na een ruststand van 4-0 liet de eindstand van 7-2 niets aan de verbeelding over. Martine en Maud (penalty) scoorden voor Odysseus.

Na een overwinning op CSW waar men nog niet het beste spel had laten zien startte Odysseus tegen de Zeeuwsen overtuigend. Over het gehele veld werd continue de vrije man gevonden. Via verzorgd voetbal werden enkele goede kansen gecreëerd. De eerste geel-blauwe bal in de diepte kwam terecht bij de rechtsbuiten van de thuisploeg die vanaf de punt van de zestien prachtig en onhoudbaar in de verre kruising raak schoot.

De ploeg was duidelijk verder dan in de wedstrijden tegen ’t Zand en DTS want nu zorgde de tegengoal niet voor paniek of twijfel in de ploeg. Sterker nog, Odysseus ging verder waar het gebleven was, en dicteerde de wedstrijd. De hachelijke situaties voor de goal van Ooskapelle waren niet van de lucht. Ooskapelle moest zelfs na 25 minuten al een wissel toepassen die in eerste instantie buiten de ploeg was gelaten omdat ze te laat was.

De wedstrijd kantelde na een half uur. Achteraf bezien kwam dit voort uit drie belangrijke momenten kort op elkaar. Nadat Wienie hard geraakt werd (maar kon doorspelen) werd aanvoerder Marieke uit de wedstrijd geschopt door een snoeiharde tackle op de enkels. Dat er vanaf de kant klonk “blijf eens staan joh”  en er geen enkele (hoorbare) excuses volgde toen ze naar de kant gedragen werd droeg ook niet bij aan de sfeer op het veld, en was bovendien ook niet zoals we Ooskapelle kennen. Een minuut later volgde een vrije trap die door een woud van benen de goal in ging. Wedstrijd gespeeld.

Na deze fase tot de rust ging er veel mis. Oostkappele won vrijwel alle duels en de ruimtes werden enorm. Vrijwel iedere aanval was gevaarlijk en met iedere goal die volgde gingen de dames uit Zeeland vrijer spelen. De kleedkamer werd met een 4-0 achterstand opgezocht en daar was het even stil. Wat tijdens de wedstrijd niet gelukt was, kwam in de kleedkamer wel tot stand. Het team herpakte zich en kwam fel uit de startblokken. Met succes werd gezocht naar de 4-1. Martine schoot knap raak vanaf ruime afstand.

De klap van de 5-1 die daar meteen op volgde was echter te veel. Vanaf dit moment was het geen wedstrijd meer. Odysseus kon niet meer en Ooskapelle hoefde niet echt meer. Toch vielen er nog drie goals. Het laatste doelpunt scoorde de winnende ploeg zelfs in ondertal (tweede geel voor eerdergenoemde speelster).

Het team denkt een stuk aanvallender dan vorig jaar. Er zijn tegenstanders tegen wie dit zeker de meerwaarde heeft gehad die we ervan hoopte. Aan de andere kant zijn er ook wedstrijden geweest waarbij de kwetsbare kanten gedemonstreerd werden. Het beste voorbeeld daarvan was die van jongstleden zaterdag. In balbezit zijn we dit jaar al flink gegroeid maar tegen de betere tegenstanders ben je ook wel eens degene zonder bal. En dan moeten we allemaal de ernst van de situatie inzien. En vooral, langer in de wedstrijd blijven.

Want het is gewoon zonde om voor een half uurtje wedstrijd naar Zeeland op en neer te rijden.

Statistisch klopte het weer als een bus:

Het was de derde keer dat Odysseus een tegengoal kreeg voor rust. En het was de derde nederlaag van het seizoen. En het was ook voor de derde keer tegen een top-3 ploeg. En het was ook voor de derde keer met een marge van 5 doelpunten.

Opstelling: Kate; Serieke, Renske, Hanna, Wienie (65. Fraukje); Lisanne, Marieke (30. Tamar), Martine; Dany, Maud, Monica.