86'
Pieter de Wit (intikker)

Heren 9 - Reserve 6e klasse 616

29 oktober 2011 12:00

Vandaag stond er voor Heren9 een wedstrijd in het verre zuiden, Lunetten, op het programma tegen RUC3. Voorafgaand aan de wedstrijd stond RUC3 op 1 punt uit 5 wedstrijden, Heren 9 op 9 uit 5. Zo lijkt het voordeel voor Heren9, maar RUC3 had al tegen de top 4 gespeeld, dus vandaar de lage positie op de ranglijst.
Om 12.00 uur werd er afgetrapt en Heren9 zette vanaf het begin goed druk. Nog binnen de eerste minuut deed zich een aardige kans voor rechtshalf Giel Hendriks voor, helaas ging de bal naast. Heren9 speelde goed door wat leidde tot een aantal afstandschoten van o.a. Pieter de Wit. De verdediging stond als een muur, waardoor RUC3 in de eerste helft misschien maar 1 goede poging heeft kunnen wagen. Die bal had weliswaar moeten zitten, maar gelukkig werd deze kans verprutst. Ondanks dat er verdedigend hard werd gewerkt, bleef het moeilijk voor Heren9 om aanvallen goed uit te spelen. Met name de aansluiting van het middenveld bleek een probleem, zo legde aanvoerder Guido Camps uit tijdens de rust (nog altijd een 0-0 stand). De missie voor de 2e helft: in de omschakeling moet iedereen sneller naar voren, en het spel moet simpeler.
Dan de 2e helft. RUC3 leek erin te geloven dat ze vandaag hun eerste overwinning van het seizoen konden binnenhalen. Ze waren agressiever in de duels, speelden meer naar voren en counterden er lustig op los. Na een knap schot van Michiel Croes volgde een reeks hoekschoppen voor Heren9, maar een doelpunt bleef uit. Vanuit het niets scoorde RUC3 tijdens de omschakeling. Na een lange pass draaide de spits van RUC3 behendig weg van de laatste man en passeerde de keeper: 1-0. Voor Heren9 was de boodschap duidelijk, er moet nu 2x gescoord worden. De wil om te winnen leek echter te ontbreken, want het spel verbeterde nauwelijks en goede kansen bleven uit. Daarbij kwam ook nog dat keeper Maarten Vermeijden werd gehinderd in de lucht en de bal niet kon klemmen, waarna vervolgens een RUC-er de bal kon inkoppen op doel en verdediger Caspar Lombaers reflexmatig zijn hand naar de bal bewoog: penalty voor RUC3, 2-0.
De laatste 10 minuten zette Heren9 alles op alles, met een doelpunt als troost. Na een inworp werd de bal door veel spelers gemist of maar half geraakt, waarna een gekeerd schot van Sander Hompus voor de voeten van Pieter de Wit kwam: 2-1. Voor Pieter alweer zijn 4e goal van het seizoen.
Heren9 had vandaag niet hoeven te verliezen, zeker de 1e helft was iets om tevreden over te zijn, maar het bleek dat het positiespel beter moet. Dit neemt Heren9 komende week mee tijdens de training, om zaterdag tegen Rivierwijkers 5 de 4e overwinning van het seizoen binnen te slepen.