29 oktober 2011 12:30

Gameren, J.W. van

Odysseus'91 2 wervelt in eerste helft langs hekkensluiter Eemdijk 2

Opstelling: Marten Wolff, Oncko Heldring, Bas Dolman, Ruud Schapenk (45min. Jan Albers), Kevin Vijftigschild, Tim Savenije, Tom Sloëtjes, Roel Kolthof (55min. Roel Elfring), Rutger ter Horst (28min. Steven de Kort), Stefan van Dorp en Adam Verhaar.

Zaterdag 29 oktober stond het duel tussen Odysseus'91 2 en Eemdijk 2 op het programma. Eemdijk had tot dusver pas 3 punten behaald en Ody had de laatste 4 wedstrijden gewonnen. Een makkelijk wedstrijdje zou je verwachten, maar niets was minder waar. Pas in de derde minuut werd het 1-0 voor de paarshemden, Tom wist op aangeven van Roel K de 1-0 tegen de touwen te schieten. Daarna duurde het tot de 12de minuut voordat de score verdubbeld werd. Adam scoorde, nadat de bal in het zestienmetergebied bleef liggen. Twee minuten later konden er weer twee treffers worden bijgeschreven. Roel en Rutger verdubbelde de score opnieuw naar 4-0. Voor de rust werd de score opnieuw verdubbeld, door doelpunten van Oncko, Rutger, Adam en Stefan. Enige smet op de eerste helft was het uitvallen van Rutger, die met een zweepslag naar de kant moest en werd vervangen door Steven. Intussen raakte de tegenstander logischerwijs gefrustreerd en zorgde voor enkele doodschoppen aan het adres van met name Adam. Met een score van maar liefst 8-0 werd de kleedkamers opgezocht. Ruud bleef hierin achter en werd vervangen door Jan.

In de tweede helft wilde Eemdijk revanche voor de eerste helft en gingen ook iets beter voetballen. Ody had het hierdoor iets moeilijker, maar creëerde nog volop goede mogelijkheden. Marten, die de eerste helft twee terugspeelballen had gehad, werd plots in de 62 minuut gepasseerd door een zeer spaarzame aanval van Eemdijk, 8-1. Intussen werd Roel vervangen door Roel en ging Ody op jacht naar 9de en 10de treffer. Die 9de treffer kwam er wel, Adam kon op aangeven van Tom de bal achter de goalie van Eemdijk schieten. Ody probeerde ook de tiende goal te maken, maar slaagde hier niet meer in, waardoor een eindstand van 9-1 genoteerd kon worden. Ody stijgt hierdoor naar de derde plaats op de ranglijst.