DHSC 4

Heren 7 - Reserve 6e klasse 611

29 oktober 2011 15:00

Zaterdag 29 oktober, 15:00, Sportpark Olympos, Utrecht

Na de domper van woensdagavond in het bekertoernooi stond Heren 7 zaterdagmiddag weer vol goede moed op Sportpark Olympos om tegen DHSC 4 de volgende 3 punten in de competitie te pakken. Aangezien Argon 10 net als Heren 7 nog geen punt verloren had in de competitie was het van cruciaal belang om ook deze wedstrijd weer te winnen. Bij puntenverlies zou Heren 7 al voor de winterstop achter de feiten aan lopen en met het verboden K-woord in het achterhoofd was dit natuurlijk geen optie.

Ten opzichte van vorige wedstrijden had El Capitano één wijziging doorgevoerd in de basisopstelling. Ondergetekende werd vanuit de aanval een linie teruggehaald en vormde samen met Martin het controlerende blok op het middenveld. De rest van de opstelling zag er als volgt uit:

Opstelling 1e helft

Met de wetenschap dat Argon 10 wel zou winnen van het zwakke Maarssen begon Heren 7 sterk aan de eerste helft. Vanaf het begin werd er al druk gezet op de tegenstander, die daardoor werd teruggedrongen tot de eigen helft. Na een paar kleine kansjes voor Heren 7 resulteerde dat al in een vroege openingstreffer. Uit een hoge corner van Lukas liet Twan de bal slim lopen, waarna ondergetekende de bal eenvoudig bij de eerste paal kon binnentikken: 1-0. Aangemoedigd door de vele supporters die waren meegekomen, ging Heren 7 op zoek naar de volgende treffer. Het was dan ook verrassend dat de grootste kans voor DHSC was. Een terugspeelbal op Jasper werd door de keeper niet helemaal goed verwerkt en na een kleine worsteling rolde de bal uiteindelijk over de achterlijn. Gelukkig werd er daarna orde op zaken gezet. Na een goed opgebouwde aanval van achteruit, zag Sandy Almer uit z'n ooghoeken weglopen en met een scherpe steekpass door de verdediging werd Almer vrij voor goal gezet. Deze aarzelde niet en ramde de bal tegen de netten: 2-0. De thuisploeg bleef aanzetten en creeerde vele kansen tot ergernis van de bezoekende ploeg. Na een goede vrije trap van Almer leidde dit zelfs tot een kleine ruzie bij DHSC, waarbij de scheidsrechter zelfs de tijd voor een kort moment stil zette om te zien of de gemoederen inmiddels waren bedaard.

Odysseus 7 ging echter onverstoord verder met aanvallen en al snel viel de 3-0. Uw verslaggever stuurde Lukas met een dieptepass weg die de keeper vervolgens volkomen liet staan om uiteindelijk koel binnen te schieten. Vlak voor rust maakte Ody zelfs de 4-0. Wederen was het Sandy, die ditmaal David in staat stelde om te scoren. Hoewel het een lastige hoek was, schoot David de bal strak in.

Ondanks de ruime voorsprong werden er tijdens de rust kritische noten geplaatst, waarvan de belangrijkste wel was om simpel te blijven spelen. Er werden vijf wissels doorgevoerd: Did kwam erin voor Lukas, Mueller verving Sandy in de spits, Daan verwisselde van shirtje en positie met Martin, en het centrale duo Joery en Daano maakten plaats voor Romboud en Robin. De opstelling zag er dus als volgt uit:

Opstelling 2e helft

Ody begon de 2e helft beduidend rustiger dan de 1e helft. Het tempo ging iets omlaag en vanuit achteruit werd het balletje rustig rond getikt. Toch leidde dit tot genoeg kansen. Het was dan ook opvallend dat het even duurde voordat de volgende treffer viel, maar uiteindelijk was het Mueller die de 5-0 op het gedenkbeeldige scorebord bracht. Na een scrimmage in het strafschopgebied van de tegenstander, kwam de bal voor de voeten van onze nummer 11. Hij leek hier zelf ook even verbaasd te zijn, maar besloot toen toch maar op doel te schieten. Een strak schot vond onze spits blijkbaar niet spannend genoeg, want hij besloot de bal amper te raken en alsof het in slow-motion ging, hobbelde de bal rustig de hoek in. De vreugde was er echter niet minder om en snel werd er gezocht naar de volgende treffer. Voordat die kwam, was er echter een vervelende botsing tussen Almer en een van de bezoekers. Vanuit de kant werd er bezorgd gekeken, want gezien het geluid dat uit de nummer 10 kwam, leek het toch echt op een botbreuk, op z'n minst een gescheurde enkelband. Terwijl Almer door twee man (een brancard was niet in de buurt) naar de kant werd gedragen, was Lukas er voor hem ingekomen. Deze wilde een corner uit de afgeketste vrijte trap nemen, maar tot ieders grote verbazing stond Almer alweer langs de te zwaaien om er weer in te mogen. Of de jongen nou zelf zo'n ongelofelijk snel herstelmechanisme had of dat de niet-aanwezige fysio's hem met een wondermiddel hadden opgelapt, zal voor altijd onduidelijk blijven, maar dat hier een wonder had plaats gevonden was duidelijk!

Met de nieuwe Messias weer in ons team kreeg Heren 7 vleugels wat resulteerde in een prachtig schot van Twan dat maar net niet over de achterlijn ging. Gelukkig had David even later wel geluk. Met de bal aan de voet trok hij het drukke strafschopgebied binnen, maar voordat de verdedigers hem de bal konden afpakken had hij de bal al in de rechterhoek geramd: 6-0. vlak voor tijd was het niemand minder dan Almer himself die de eindstand bepaalde met een strakke knal vanaf de 16: 7-0.

Matchwinnaar was natuurlijk onze Jasper die voor het eerst dit seizoen z'n doel schoon had gehouden. Na de wedstrijd bleek dat Argon ook weer had gewonnen dus dat betekent dat Heren 7 ook volgende week weer hard aan de bak moet tegen Odin 2, de nummer 3 van de competitie.