Odysseus '91 VR6 - Odysseus '91 VR7

24 september 2011 10:00

Oefenwedstrijd dames 6 – dames 7

24 september 2011 – Het is negen uur, de kleedkamer stroomt langzaam vol. De meesten hebben elkaar 7 uur voor aanvangstijd nog gezien. Desalniettemin is er genoeg te bespreken over de voorgaande avond. Evenals bij de aftrapborrel is de opkomst opperbest. In tegenstelling tot dames 7 waar de opkomst (evenals bij de aftrapborrel) niet zo hoog is.

Dit heeft helaas tot gevolg dat er een aantal spelers van ons met dames 7 mee moeten doen. Ondanks dat het uitlenen van  twee ervaren spelers en twee nieuwe aanwinsten pijn doet, staan we vol zelfvertrouwen aan de aftrap. Aan de zijlijn staan onze twee coaches. Evenals de wedstrijd van dinsdag spelen we 4-2-3-1. We beginnen stroef aan de wedstrijd, de scherpte ontbreekt. Wellicht als gevolg van de weinige uren slaap. Naarmate de eerste helft vordert, herpakken we ons en creëren we kansen. De voorhoede, waaronder Roxanne, Nynke, Eva en Meike, is gevaarlijk. Meerdere malen komt één van onze spelers alleen op de keeper af. Helaas zonder resultaat. Gelukkig is net als ons dames 7 ook niet trefzeker en gaan we met 0-0 de rust in.

Onder het genot van een kopje thee bespreken we de eerste helft. De buitenspelers moeten zich verder naar buiten opstellen en er wordt teveel nog op een kluitje gespeeld. Vooral bij de ingooi wordt er te weinig vrijgelopen. Daarnaast geeft Gerard aan dat hij meer één-tweetjes wil zien.

De tweede helft beginnen we scherp, we zetten veel druk naar voren en spelen veel op de helft van de tegenstander. Door een fout in de verdediging bij dames 7, een eigen doelpunt, is ons eerste doelpunt van dit seizoen een feit en staan we met 1-0 voor. Een eigen doelpunt is leuk, maar we willen natuurlijk zelf scoren. En dat gebeurt. Nynke, rechtsbuiten, weet het spel goed breed te houden en schiet de bal prachtig binnen, 2-0 dit mag niet meer misgaan. Nog twee doelpunten voor Nynke en het kannetje bier is binnen. Helaas vallen deze doelpunten aan de andere kant. De eerste goal van dames 7 is een mooie actie van de linkerkant. Een verdiende goal en de spanning is terug in de wedstrijd. De tweede goal ontstaat door een misverstand achterin. Een leermoment voor de verdedigers en de keeper. Iedereen op het veld baalt, dit hadden we niet meer weg moeten geven. Ondanks dat aan beide kanten nog een aantal kansen worden gecreëerd, eindigt de wedstrijd in 2-2. Een verdiende eindstand, maar gezien het doelpuntenverloop overheerst het gevoel dat we de wedstrijd hebben weggegeven.

Desalniettemin hebben we een goede wedstrijd gespeeld. We hebben ons eigen spel gemaakt en veel kansen gecreëerd. Daarnaast zijn er zelfs in de tweede helft twee één-tweetjes geteld. Ten opzichte van dinsdag hebben we weer een stap vooruit gezet. Aankomende zaterdag spelen we tegen Kockengen da2. Zij hebben hun eerste seizoenswedstrijd ook met 6-0 verloren. Hopelijk kunnen we weer wat stappen vooruit zetten en pakken we aankomende zaterdag onze eerste drie punten van dit seizoen.