Dames 1 - Hoofdklasse A

29 oktober 2011 15:00

Hendriksen, H.

Odysseus kan koploper nimmer in de problemen brengen

Odysseus verliest voor de tweede week op er rij kansloos bij DTS ‘35 in Ede. Met name in de eerste helft had Odysseus geen grip op het aanvalsspel van de koploper. Met vier goals tot gevolg. In de tweede helft was het spel beter en werd slechts één tegengoal toegestaan. De 5-0 einduitslag was een terechte uitdrukking van het krachtsverschil tussen de beide teams gisteren.

Voorafgaand aan de wedstrijd wist Odysseus dat het in de laatste drie ontmoetingen  in het afgelopen jaar tegen de dames uit Ede elke maal zes of zeven treffers had moeten slikken. De jongste editie eindigde vorige week in een 7-0 nederlaag voor de bekercompetitie. Ondanks deze wetenschap betrad Odysseus het veld met aanvallende aspiraties.

In de eerste tien minuten stond DTS de dames uit Utrecht het voetballen toe. Tot kansen leidde dit niet. Althans, niet voor Odysseus. Ondanks de goede opening van de dames uit Utrecht was het bij de eerste uitgespeelde kans meteen raak voor DTS. Een vroege achtertand is nooit fijn maar als deze ook de littekenen uit het hoge-score-verleden blijkt open te rijten dan speel je een hele moeilijke eerste helft. Elke vorm van overtuiging werd uit de schoenen van de bezoekers geslagen.

In de fase die volgde was DTS heer en meester en won het vrijwel alle duels. Aan alle kanten werd Odysseus voorbijgelopen. Illustratief hiervoor was het dat de drie goals die volgden zowel via rechts (afgemeten voorzet), de as (doorgekopte doeltrap) en links (naar binnengekomen buitenspeelster) vielen.

Met een 4-0 achterstand werd de kleedkamer opgezocht. Gepaard met het besef dat de wedstrijd al verloren was. De tweede helft was daarmee een formaliteit geworden. En dat is natuurlijk zonde. Vooral als gekeken wordt naar de instelling in de tweede helft. Er was een ander Odysseus te zien.

Er werd scherp gestart en kersverse aanvaller Serieke (Hanna en Serieke wisselde van positie in de rust) kreeg twee grote kansen. Eerherstel werd door keepster en houtwerk voorkomen. Ook Martine kwam in scoringspositie maar mikte net langs de verre hoek. Toch was het DTS dat wederom scoorde. Geholpen door Kate en Wienie werd het doorjagen van DTS’ voorste beloond. Nu stortte Odysseus niet in elkaar en bleef het gelijkwaardig aan de ploeg bovenaan de ranglijst die, moet gezegd, ook wat gas had teruggenomen.

Het is geen schande om te verliezen van DTS en zelfs deze ruime cijfers zullen dit seizoen voor de ploeg uit Ede geen uitzondering zijn. De ploeg scoorde vorig jaar 97 goals in 22 wedstrijden en is dit seizoen hard op weg de magische grens van honderd wel te gaan halen met 30 goals in 7 wedstrijden. Maar als vier van de vijf goals vallen in de periode tussen de 11e en 25e minuut dan is het niet alleen een voetbaltechnisch krachtverschil. En dat maakte dat Odysseus zich dit jaar voor het eerst iets kwalijk kon nemen. Al in de tweede helft liet de ploeg zien lering getrokken te hebben uit het eerste bedrijf en toonde het bij vlagen aan waarom het 14 punten uit 8 wedstrijden heeft en op plaats drie staat.