Pieter de Wit (corner)
75'

Heren 9 - Reserve 6e klasse 616

15 oktober 2011 10:00

De vijfde wedstrijd dit seizoen was de belangrijkste tot nu toe, namelijk tegen de huidige koploper Voorwaarts 6. Voorafgaand aan het duel stond Heren9 op de 3e plaats, dus bij winst zou Heren9 naast Voorwaarts 6 kunnen komen, aangezien het verschil 3 punten was.
Met veel enthousiasme betrad Heren9 het veld op deze koude maar zonnige ochtend. Echter was er al direct wat ophef: er was geen scheids (met dank aan Heren8). In overleg met de tegenstander werd besloten dat een van de spelers van Heren9 in ieder geval de eerste helft zou fluiten, in de rust zou worden besloten wat er verder gebeurde.
De eerste helft startte desondanks voortvarend. Al in de 5e minuut tekende linkshalf Michiel Croes voor de 1-0 na een fraaie steekpass. Gedurende het eerste kwartier bleef Odysseus via de linkerkant aanvallen met snelle uitbraken, al viel de 2-0 helaas niet. Voorwaarts 6 trok het evenwicht in de wedstrijd wat meer naar zich toe en scoorde de gelijkmaker uit een corner, al moest de bal wel via de lat, de grond en weer de lat in de goal. Vooral op het middenveld schoot Heren9 vervolgens tekort, Voorwaarts 6 kreeg vaak de tijd om een lange bal te spelen die met enige regelmaat goed terecht kwam. Voor de rust viel terecht de 1-2.
In de rust werd duidelijk dat er feller moest worden gespeeld. Gelukkig kon een van de dames van het bestuur de rol van scheidsrechter overnemen, dus Heren9 had er weer een speler bij.
In de tweede helft speelde Heren9 meer op de aanval, al kwam daardoor meer ruimte vrij achterin waar Voorwaarts 6 dankbaar gebruik van maakte. Ookal hadden ze er een flink aantal kansen voor nodig, de 1-3 en 1-4 werden gescoord. Uit een hoekschop wist Pieter de Wit nog de 2-4 binnen te tikken, andere benoemenswaardige kansen waren er eigenlijk niet.
Na afloop was de stemming bij Heren9 toch enigzins opgewekt. Ookal was dit de 2e nederlaag van het seizoen, er is verloren van de (volgens ons terechte) koploper en dat is geen schande. Er werd meer verwacht van deze wedstrijd, maar de nederlaag hebben we deels aan onszelf te danken. Volgende week is er geen wedstrijd, dus we hebben ruim de tijd om ons voor te bereiden op de wedstrijd tegen RUC 3 op 29 oktober.