Pieter de Wit (vrije trap)
89'

Heren 9 - Reserve 6e klasse 616

8 oktober 2011 15:00

Na twee overwinningen op rij was Heren 9 vastbesloten de goede lijn voort te zetten, er moest een record gevestigd worden; 3 overwinningen op rij! Vol goede moed, en vol zelfvertrouwen betraden de mannen van Ody het veld van JSV.  De tegenstander was helaas anders dan verwacht. Na de aftrap, en gelijk een matig gevaarlijk schot op doel van ondergetekende, kwam Ody niet aan voetballen toe. De eerste 20 minuten waren voor de in het wit gestoken mannen uit Nieuwegein. Ze tikten de bal goed rond, leden weinig balverlies en hielden de druk er goed op zodat de paarse helden de bal slecht vast konden houden, en genoodzaakt waren veel te snel de lange bal te spelen.

Het voetbal van JSV leidde ook tot een aantal goede kansen , een bal werd door ingehuurde keeper Sevan met zijn vingertoppen tegen de lat getikt, ook redde hij goed op een eigen inzet ,  waarbij de bal van de lijn werd gehaald.

Het mocht dan ook verbazing en vreugde oogsten toen Hanif van de rechterkant een mooie actie maakte en de bal voor het doel slingerde. De Nieuwegeinse defensie probeerde paniekerig de bal weg te werken, maar dat resulteerde in een panna van de eigen keeper, waarna spits Guido Camps alert reageerde en van dichtbij binnenschoot: 0-1! Ook het gladde veld kan hierbij geholpen hebben. Veel kansen werden er verder niet gecreëerd door heren 9, waarbij alleen een goede kopbal van Tim het vermelden waard was. Wel kwam JSV nog een paar keer gevaarlijk voor de keeper; zo kwam hun nummer 8 1 op 1 met Sevan, maar hij faalde jammerlijk. Het was dus een wonder dat ody 9 met een 1-0 voorsprong de rust inging.

Na een lekker kopje thee in de kleedkamer, een peptalk, en een paar grappen, begon de bal weer te rollen voor de tweede helft. Ody begon beter dan de eerste helft, wist de bal langer in de ploeg te houden en kreeg zelfs een paar goede kansen. Maar ook JSV liet zich niet uit held veld slaan, en voetbalde lekker mee in een redelijk gelijk opgaande strijd. Het kwam dan ook als een domper toen na bal verlies op het midden veld, de rechter vleugel aanvaller van JSV met een snelle pass werd weggestuurd. Een bekeken schot uit onmogelijke positie in de korte hoek werd onze keeper fataal: 1-1. Met goede moed en de wil de wedstrijd niet handen te geven, ging Ody goed verder met aanvallen, maar liep vijf minuten later ongelukkig tegen de 2-1 achterstand aan. Na een bal door het midden, waarbij de keeper iets te laat was, en casper ondanks een goede sliding met zijn uitschuifbare benen net niet meer bij de bal kon , lag de bal in het net.

Gelukkig liet Ody de kopjes niet hangen en ging vol doorzettingskracht door, iets wat vorige seizoenen ontbrak, was nu wel aanwezig; een gezonde portie strijdlust!

Bij een goede actie binnen de 16 van Pieter lachte het geluk ons toe; een overtreding, de bal ging op de stip. Pieter legde aan, en knalde de bal hard door het midden. Helaas verzuimde de keeper van JSV een hoek te kiezen en stopte de penalty en de rebound. Gelukkig deed ook deze tegenslag Ody 9 niet verslappen. Een vrije trap werd door Pieter genomen; niemand raakte de bal aan en hij zeilde in de verre hoek; 2-2. Het was inmiddels al de 85ste minuut, dus de ontlading was enorm bij de Paarse Goden.

Daarna werd er besloten door te zetten en de laatste vijf minuten alles op alles te zetten. Als er publiek aanwezig zou zijn geweest zouden de leuzen ‘Alles of niets’ gescandeerd worden.

In de 89ste minuut viel de verlossende treffer dan eindelijk. Na een goede voorzet van de rechterkant van het veld door Pieter, kon eenvoudig de bal worden binnengetikt bij de tweede paal door Harmen. Is het toeval dat hij twee wedstrijden op rij scoort? Ik denk het niet, op naar de derde!

Na het fluitsingaal was de ontlading groot: 9 punten uit de eerste vier wedstrijden