16'
80'

Heren 9 - Reserve 6e klasse 616

1 oktober 2011 10:00

Op deze warme en zonnige dag stond een ontmoeting met VSC9, een zeer sportieve ploeg (ja die bestaan gelukkig nog), op het programma. Na de 5-1 overwinning in de vorige wedstrijd verscheen Heren9 met goede moed op het veld: er moeten punten worden gepakt. Ook vandaag werd er met een 4-4-2-opstelling gespeeld.
Beide teams begonnen strijdlustig aan de eerste helft. Er werd veel geduelleerd om de bal, met af en toe een blessurebehandeling tot gevolg. Grote uitgespeelde kansen bleven in de openingsfase echter uit: de schoten kwamen vooral van afstand, en voorzetten werden door de keeper van VSC uit de lucht gehaald. Na ruim een kwartier spelen viel de eerste goal voor Heren9. Uit een weggewerkte vrije trap belandde de bal voor de voeten van linksback Harmen van Oijen, die direct hard uithaalde vanaf de rand van het strafschopgebied. De rest van de eerste helft verliep vrij eentonig: Heren9 viel aan, maar miste precisie in de afronding. De boodschap in de rust was duidelijk, er moet gescoord worden.
In de tweede helft bleef het overwicht voor Heren9. Wederom werd door pressiespel de bal steeds snel van VSC veroverd, waardoor Heren9 vol voor de 2e goal kon gaan. Echter wist de doelman van VSC keer op keer een tegengoal te voorkomen. Bij een spaarzame counter van VSC schoot ene Gibson op de paal, maar daarmee was ook alle gevaar voor de rest van de wedstrijd geweken. Heren9 leek ervan overtuigd dat de 2e goal niet lang meer kon uitblijven, al zat het in de afronding wederom niet mee. Spits Guido Camps had een paar keer pech, Sander Hompus raakte een volley totaal verkeerd, en Pieter de Wit lobde de bal (helaas) ver over het doel. Tegen het einde van de wedstrijd viel de 2-0 gelukkig toch nog. Middenvelder Michiel Croes lanceerde de snelle Giel Hendriks, die één-op-één met de keeper niet faalde.
Heren9 behaalde vandaag dus de 2e overwinning van het seizoen en start zo hopelijk een lange reeks overwinningen. Waar de doelpunten je vorige wedsrtijd nog om de oren vlogen, wilde de bal er vandaag te vaak niet in. Volgende week speelt Heren9 uit bij JSV Nieuwegein, op naar de 9 punten!