1 oktober 2011 15:00

Tiemessen, M.J.M.H.

Ody boekt tweede zege seizoen bij koploper Spakenburg

Opstelling: Sonny Hopman, Roel Elfring (46. Tom Sloëtjes), Ruud Schapenk, Kevin Vijftigschild, Rik Molenaars, Thijs Duindam, Tim Savenije, Jules Kerckhoffs (88. Stefan van Dorp), Luuk Vugts, Erik Pentinga, Steven de Kort.

In een vol sportpark 'de Westmaat' ontving Spakenburg 4 Odysseus'91 2 voor de vijfde wedstrijd van het seizoen. Spakenburg had tot dusver alle wedstrijden gewonnen en één tegendoelpunt hoeven te incasseren. Zeker met het nogal warme weer zaterdagmiddag beloofde het een moeilijke wedstrijd te worden.

Beide teams begonnen uitermate voorzichtig en behoudend aan de wedstrijd. Het was dan ook opvallend stil op het veld. Deze rust werd verstoord door een goede uitbraak van Luuk. Hij snelde het zestienmetergebied in, maar speelde de bal iets te ver voor zich uit. De verdediger van Spakenburg was echter zo verstandig om de snelle rechtsbuiten onderuit te halen, waardoor de scheidsrechter de bal op de stip legde. Jules bleef koel en schoot vanaf 11 meter in de dertiende minuut Ody op voorsprong. In de hierop volgende fase kreeg Spakenburg enkele goede kansen, waarvan er ook een benut werd, 1-1. Hierna werd het wat rommeliger en werd het ook wat agressiever op het veld. Dit had de niet al te best fluitende scheidsrechter niet helemaal in de hand en dit leidde tot een paar stevige overtredingen en rare situaties, waarbij ook de scheidsrechter niet wist wat er moest gebeuren. Het weerwoord van Spakenburg werd al helemaal benadrukt toen Thijs Erik probeerde diep te sturen die aanvankelijk buitenspel leek te staan. Erik kon de bal niet goed aannemen en bal rolde daardoor verder. Steven was echter attent en stak zich in rol van Heinie. Zodoende kon hij alleen op de goalie van Spakenburg afgaan en de bal tergend langzaam binnenkant paal het doel inschuiven, 1-2. Ondanks het hevige protest van Spakenburg en diens grensrechter werd het doelpunt goedgekeurd. Daarna was het vooral 'nr 6' van Spakenburg die heftig reageerde toen Steven zei dat Spakenburg wat gefrustreerd werd. Toch bleef Steven de beloofde pijn bespaard en kon Ody met een 1-2 voorsprong de rust opzoeken.

Na rust moest Roel in de kleedkamer achterblijven vanwege een blessure. Tom, die nog geen maand geleden nog een hartoperatie onderging, kon hierdoor zijn competitiedebuut maken en luisterde dit op door binnen vijf minuten een gele kaart te pakken door de bal na een overtreding iets te ver weg schieten. Erik zag dit aan en voelde dat hij dit nog beter kon. Ook hij pakte geel door de bal weg te trappen en moest daardoor terecht een kannetje lappen. Desondanks had Ody het betere van het spel in de tweede helft en dit resulteerde ook in een doelpunt van Rik. Na een eentweetje met spits Erik kon Rik alleen door lopen op de keeper van Spakenburg en schoof de bal ondanks afspeelmogelijkheden voor de goal onder de keeper door, 1-3. Spakenburg wist 3 minuten voor tijd nog de aansluitingstreffer te maken. Een wissel van Stefan voor Jules om meer lengte in te brengen betaalde zich niet uit, want uit dezelfde corner voor Spakenburg wist de laatste man 'Louis van Gaal' de bal tegen de touwen te schieten. Meer zat er voor de blauwen niet in en Ody kon zo de tweede competitiezege bijschrijven.