Odysseus '91 5

Heren 5 - Reserve 5e klasse 514

1 oktober 2011 13:00

De eerste overwinning!

01/10/'11 - De eerste overwinning voor Ody 5 is een feit! Met minder voetbal dan de voorgaande twee wedstrijden werd er toch een overwinning van 1-4 geboekt.

In de eerste helft leek Ody nog een beetje te slapen. VVZ had duidelijk het veldoverwicht in de eerste tien minuten maar konden dit niet omzetten in kansen. De eerste kans kwam voor Ody nadat Dennic vanaf de zijkant door Evert diep werd gestuurd. Dennic bleef koelbloedig en speelde de keeper uit. De keeper was dus genoodzaakt om Dennic's voet te grijpen, hierdoor mocht Dennic zelf aanleggen voor de penalty die hij rustig rechtsonder in de hoek schoot. Vanaf dit moment ging het beter met Ody. Vlak na de penalty van Dennic, schoot hij er nog een binnen met een schot van de rechterzijkant die door niemand meer werd aangeraakt. Vervolgens waren er nog een paar kansen voor Ody met schoten van Tim en Jordi, tot de 35ste minuut. Een aanvaller van VVZ was te laat bij de bal en zette een tackle in op Bas van Donselaar, die de bal wegschoot. Hij kreeg een enorme klap op de zijkant van zijn been. Nadat hij erop probeerde te staan, zakte hij er direct weer doorheen, waarna hij van het veld afgedragen werd. Met de ambulance werd hij afgevoerd naar het UMC, waar bleek dat hij zijn kuitbeen had gebroken. Vanwege dit incident besloot de scheidsrechter na toezegging van beide teams om de rust 10 minuten eerder in te lassen.

In de tweede helft begin Ody sterk. Er waren een aantal kansen op de 0-3 met vooral het schot van Dennic op de paal wat eruit sprong. De 0-3 kwam uiteindelijk toch nog met een geplaatst schot van Jordi linksonder in de hoek. Vervolgens waren er nog een aantal kansen met opnieuw Dennic die het aluminium raakte, met de lat deze keer, uit een vrije trap. Toch was het eigenlijk uit het niets VVZ die de 1-3 maakte. Na een discutabele beslissing van de scheidsrechter werd er een vrije trap op 25 meter van de goal gegeven die een speler van VVZ goed over de muur buiten het bereik van Jonas schoot. Vanaf dit moment begon VVZ er weer in te geloven en gooiden ze alles op de aanval. Ody wist niet goed met de druk om te gaan en VVZ kreeg daardoor nog een aantal kansjes. Zoals verwacht raakte VVZ echter vermoeid en vielen er gaten in hun verdediging. Ate werd uiteindelijk door Lucas weggestuurd. Samen met Julius liepen ze zonder verdediger op de keeper af. Ate nam de juiste beslissing door de bal  op Julius te leggen die de 1-4 in een open goal binnenschoot. Vervolgens werden Dennic en Julius nog vrij voor de keeper gezet, alleen waren zij niet in staat nog een doelpunt te maken.

Uiteindelijk na een matige wedstrijd toch een goed resultaat geboekt. Voor de wedstrijd was al duidelijk dat deze jongens puntloos onderaan stonden. Zij hebben echter verloren van de nummer 1 en 2, waardoor het nog steeds niet duidelijk was wat er tegenover ons zou komen. Het hele team wenst nog beterschap aan Dons, hopelijk weet je snel te herstellen, en kun je nog een potje mee voetballen!

Opstelling: Jonas den Heijer; Krijn de Veer (45. Ate Bremmer), Bas van Donselaar (45. Julius Danek), Vincent Bolwerk, Bas van den Boogaard (45. Twan van Berlo, 50. Krijn de Veer); Evert Brinkman, Freek Hartveld, Tim Crul, Lucas van Berne; Jordi Kroon; Dennic Winkels