27 september 2008 14:30

Johan Derksen had de uitzendrechten van deze topper in de 4e klasse G niet weten te bemachtigen. RTV Utrecht was hem en zijn Eredivisie Live voor, door een bod te doen waar zelfs John de Mol niet aan kon tippen. Derksen was zoals altijd wel bereikbaar voor commentaar:

‘Wat een onzin zeg’

Enfin, achter de schermen rommelde het dus, maar dat was aan de spelers van Odysseus niet te merken. Ontspannen stonden ze in het zonnetje langs te lijn in te kakken en wat loze kreten te roepen naar de voorbijsnellende dames. De voorbereiding werd afgetopt met de bekende Loek Dresen-style warming up, kort maar krachtig. In de kleedkamer werden de laatste puntje op de i gezet, nieuwe namen in de basisopstelling, Tim Savenije en Jan Albers, werden geïnstrueerd zodat  ze de afwezigen (Jöbke Janssen, Jesse van den Berg en Lorin Hendriks waren alle drie geblesseerd afgehaakt) zouden kunnen doen vergeten.

Een kolkende menigte ontving de matadoren uiteindelijk in de arena. De heren van V.O.P. deden hun naam in de eerste helft geen eer aan. Fanatiek en fel werden de duels aangegaan en het leek erop alsof ze wel degelijk voor de overwinning naar Utrecht waren gekomen, en niet voor hun plezier. Odysseus stond erbij en keek er naar, maar het bezweek niet onder de druk en werd zelfs een paar keer gevaarlijk. Een ongelukkige handsbal van Jan Albers gaf V.O.P. de grootste mogelijkheid in de eerste helft, een penalty in de 30e minuut. Dit buitenkansje werd echter niet benut door de bezoekers. Keeper Jorrit Hoekstra deed de erfenis van Remy van Meel eer aan door de strafschop klemvast te pakken. Chris Rogers was nog dicht bij een doelpunt na een afgemeten voorzet van Farley Dams, hij kopte echter rakelings over de deklat.

Zo gingen de heren dus met de brilstand richting de kleedkamer.

De tweede helft was bijna een kopie van de eerste. Een fel V.O.P. dat direct na de aftrap al een doelpoging mocht wagen. Nadat ook deze kans om zeep was geholpen besloot de scheidsrechter de Amersfoorters nogmaals een handje te helpen met een tweede strafschop. Jorrit verrichtte nog even het beter Hans van Breukelen/Jerzy Dudek werk, maar deze penaltynemer was onberispelijk, 0-1.

Odysseus leek wakker geschud door het eerste tegendoelpunt van dit seizoen. Er werd jacht gemaakt op de gelijkmaker en dit werd beloond door Chris Rogers die een knappe aanval fraai afrondde, 1-1.

Verdere noemenswaardigheden van de tweede helft zijn nog de sterke invalbeurt van Adam “Youssouf Hersi” Verhaar en de nog nooit eerder vertoonde oranje kaart die de scheidsrechter een speler van V.O.P. voorhield (betekenis onbekend..).

In het nazomerzonnetje werd het eerste puntverlies betreurd, maar met vol goede moed en een dubbele tong werd besloten dat het volgende week vast allemaal wel weer goed komt.