58'
75'

Competitie Dames 5 08/09

13 december 2008 14:30

Op een ongelooflijk koude zaterdagmiddag, midden in december staat dames 5 een spannende wedstrijd te wachten tegen TOV. We reisden af naar een bevroren voetbalveld in Baarn. Helaas moesten we 25 minuten (!!!) lopen vanaf het station naar het voetbalveld. Het was ijskoud en de wind deed ons huiveren. Gelukkig was het in de kleedkamer ongeveer 25 graden.. een overgang van koud naar warm waar je ‘u’ tegen zegt. TOV was een gewaagde tegenstander, maar we begonnen de wedstrijd vol goede moed! Helaas kwam ons voetbalspel er niet helemaal uit. TOV was dreigend en scoorde de 0-1 in de eerste helft.

Na een goede pep-talk van Hugo in de rust wisten we zeker dat we dit niet op ons zouden laten zitten. Ook had Annelies tijgerbalsem bij zich, waar we onze beentjes lekker mee insmeerden. Dit zou toch wel moeten helpen.. Helaas begreep niet iedereen dat je dat spul niet op je gezicht moet smeren... En zo speelde Emma de gehele 2e helft met een schroeiende tomatenkop! Ook leuk! Ondanks de nieuwe energie die we verkegen hadden in de rust kwamen we na een tijdje op 0-2 achterstand. En een dikke 20 minuten voor tijd op 0-3 achterstand. Menig team had op dat moment het hoofd laten hangen en zich laten meevoeren door de ijzige kou, maar het ongelooflijke gebeurde. Zo’n 5 minuten voor het eindsignaal wist Iris de bal zo tegen de keeper aan te schieten dat zij hem zelf vakkundig het doel in gooide. Bedankt! Ook toen bleef dames 5 nog twijfelachtig en durfde niet te hopen.. Maar toen vanuit de achterlinie Sandra schreeuwde, ‘KOOMOOP!!! HAAAL DIE BAL!! HET KAN NOOOOG!!!’ kreeg iedereen weer hoop!

En met een sterk staaltje wilskracht en doorzettingsvermogen stoomde het 5e dames team van Ody door! Anna wist een fantastische actie te maken waardoor ze op randje16 alleen voor de keeper kwam. Helaas kwam de keeper heel goed uit en lukte het haar niet te scoren.. Waar zowel de keeper, als de verdediging geen rekening mee had gehouden was een 2e spits, Emma, die achter Anna wachtte op haar kans. Toen Anna haar wel in het visier kreeg legde ze de bal soepel opzij, zodat Emma hem in een leeg doel kon rammen! Yes! 3-2..... De spanning ging omhoog en de gezichten van de dames van TOV begonnen te betrekken. De overwinning die zij 5 minuten geleden nog sowieso in de broekzak hadden, leek opeens zo zeker niet meer. En met een middenveld van dames 5 die maar niet uitgeput leek te raken werd er keihard door gevoetbald. Annelies en Wies hadden hun tegenstanders duidelijk onder de duim. Uiteindelijk wist Emma nog een bal voor te geven op Anna die de 3-3 zou kunnen maken. Alle spelers op het veld hielden hun hart vast... Werd dit een wedstrijd om nooit te vergeten? Zou Hugo in volgende wedstrijden als pep-talk verwijzen naar de magische comeback op TOV? ...... JA!! Anna legde de bal vakkundig in de linkerhoek en het gelijkspel was daar!! Even dachten we nog een overwinning te behalen, maar dat was toch net iets teveel van het goede. Na het eindsignaal kwamen er tranen van beide teams.. Verdriet en Geluk, zo dicht bij elkaar. Want zoals Doortje schreeuwde na de 3-3: ‘Dit is er één voor in de boeken!’. Na een onvergetelijke (en koude) middag, vertrokken we met opgeheven hoofd uit de kantine van TOV om wederom 25 minuten te lopen naar het station. Geen probleem. Want op de terugweg liepen we met vleugels.