57'
65'

Heren 9 - Reserve 6e klasse 616

17 september 2011 12:30

De 2e wedstrijd van het seizoen vond plaats op Olympos tegen de mannen van IJFC7. Ondanks dat de wedstrijd een paar dagen eerder werd verzet, was de opkomst goed.  Uit de vorige wedstrijd bleek dat een 4-4-2-formatie het spel ten goede kwam, dus logischerwijs werd daar vanaf het begin van deze wedstrijd mee gespeeld.
In het eerste kwartier kwam de wedstrijd maar moeizaam op gang. Er werden veel lange ballen gespeeld wat het spel slordig maakte. IJFC7 rukte op en kreeg een aantal goede kansen, maar mede dankzij een sterk spelende doelman (Maarten Vermeijden) wist IJFC7 de kansen niet te verzilveren. Na deze kansen ging de concentratie bij Heren9 omhoog en werd de druk opgevoerd. Halverwege de 1e helft scoorde Michiel Croes uit een hoekschop. Dit bleek het startschot voor een grote score.
Na de rust bleef Heren9 aanvallend spelen. De defensie van IJFC7 worstelde om de bal in de ploeg te houden, waardoor er veel kansen voor Heren9 ontstonden. Al snel werd de score verdubbeld door Pieter de Wit, die na een aantal kapbewegingen de bal in de rechter hoek plaatste. Niet veel later scoorde aanvoerder Guido Camps uit een directe vrije trap; hard in de bovenhoek. Na de 3-0 reageerde IJFC7 zich af op de scheidsrechter en de benen van enkele Heren9-spelers. Alle beslissingen vonden ze in hun nadeel, en enkele scheldwoorden naar de scheids bleven niet binnensmonds. Heren9 bleef echter bij de les en voetbalde sterk door, met een fraaie goal van Giel Hendriks tot gevolg. Na een fraaie steekpass omzeilde hij de keeper en kopte (echt waar!) de bal binnen. Het doelpuntenfestijn was echter nog niet voorbij. In een snelle uitbraak vond Laurens van Oijen mede-aanvaller Jan-Thijs Menger die de bal hard in de korte hoek schoot: 5-0.  IJFC7 had in de 2e helft op voetballend gebied weinig in te brengen. Desondanks werd er nog gescoord middels een overduidelijke handsbal, wat de eindstand bracht op 5-1.
Tegen het einde van de wedstrijd werd Ernst-Jan Kuipers nog hard onderuit gehaald, waar de scheidsrechter absoluut een kaart had moeten trekken. Helaas hield hij ze de hele wedstrijd op zak. Ernst-Jan moest geblesseerd het veld verlaten. Bij een bezoek aan de dokter bleken er 2 pezen in de voet gescheurd te zijn, een zware keuzing en een kruisband is verrekt. Het herstel zal zeker 4 weken in beslag nemen.

Heren9 heeft vandaag wederom een les geleerd: pressievoetbal werkt effectief, zolang iedereen alles geeft. Met dit in het achterhoofd kan worden uitgekeken naar de volgende wedsrtijd, op 1 oktober thuis tegen VSC9.