Odysseus '91 VR2

Dames 2 - 3e klasse D

3 september 2011 14:30

Met een lekker weertje vertrokken we met 12 speelsters naar een voetbalclub ergens ver weg tussen de weilanden, Doornspijk. Daar speelden we onze eerste competitiewedstrijd om de drie punten meteen mee naar huis te nemen!

We begonnen fel vanaf de eerste minuut, na een paar mooie combinaties scoorde Marjolein de 0-1 laag onder in de hoek. Het eerste competitiedoelpunt was een feit. De tegenstander begon echter tegengas te geven, Linsey zou daarom shirtje hebben getrokken in onze 16? “heb ik niet gedaan, die scheids ziet ze vliegen”. Maar goed, gelukkig ging deze onterechte vrije trap over. We pakken het weer op en de tegenstander heeft vanaf nu geen kansen meer gehad. Na een mooie aanval kreeg onze spits Suzanna de bal, ze kapt met links en schiet met rechts op goal, 0-2. Vervolgens bij een nieuwe aanval raakt hun keeper geblesseerd tijdens duel met Suzanna, nieuwe keeper (dat biedt perspectief). Achterin wordt steeds lekker overgespeeld tussen de keep, Linsey, Shirley en Roos, Rosa krijgt te bal op het middenveld en zo begint er weer een nieuwe aanval, de goede momenten worden afgewacht. Esther krijgt de bal, passt hem naar Anne P, die geeft hem voor op Marlies, en ook zij scoort laag in de hoek, keeper had geen schijn van kans. Anne P en Fieke zijn via de linkerflank nog een paar keer doorgekomen maar helaas leverde het geen doelpunt, 0-3 ruststand.

Na 20 liter water te hebben gedronken en 15 minuten verder beginnen we de tweede helft met de gedachte dat we tegen zo’n tegenstander goed kunnen oefenen om sneller over te spelen over langere afstanden, en dat gebeurde. Van de rechterkant via Linsey weer naar links, dan weer via Marlies naar de rechterflank. Iedere minuut lag er wel een speelster van de tegenpartij op het gras, “ik kan dit echt niet meer”, ze konden het niet meer aan. Shirley was van mening dat haar tegenstander een ‘mafkees’ was, en dat mocht ze weten ook. Maar dat weerhield haar er niet van om goed te spelen en als voorstopper af en toe door te schuiven zodat we op het middenveld een vrouw extra hadden. Suzanna kreeg de bal in de 16, legt hem terug op Marlies en ze scoort weer laag in de linker hoek (die keeper zou eens wat meer op de hoeken moeten oefenen zou je denken). Na 60 minuten wordt Esther gewisseld en komt Andrea (Da4) ons versterken. De drinkpauze wordt overgeslagen omdat de tegenstander bij ieder wisje wasje op de grond ligt en op die manier voor veel rustmomenten zorgt. We trekken ons niets van ze  aan, en spelen ons eigen goede spel. Iedereen wordt gevonden en geven elkaar kansen om te spelen, dit is lekker voetballen. Marjolein krijgt de bal in de 16, schiet kei hard op goal. Keeper bokst de bal weg in Andrea’s voeten, die maakt hem genadeloos af, 0-5.

We rijden terug naar Olympos met een voldaan gevoel, laat die andere tegenstanders maar komen!

Opstelling: Marleen, Roos, Linsey, Shirley, Fieke, Rosa, Marlies, Anne P, Marjolein, Suzanna, Esther.

Wissel: Andrea (Da 4)

Grens: Guusje

Doelpunten: Marjolein (’05), Suzanna (’22), Marlies (‘38), Marlies(’64)  en Andrea (’85)